360°-foto's maken en publiceren op Google Maps

Je kunt 360°-foto's maken met een 360°-camera of een DSLR-systeem en samenvoegsoftware zoals PTGui of Autopano. Hier vind je een lijst met aanbevolen 360°-camera's.

Populaire apparatuur voor het DSLR-systeem

Digitale spiegelreflexcamera Canon
  • Rebel-serie: XSi/450D, T1i/500D, T2i/550D, T3i/600D, T4i/650D, XS/1000D, T3/1100D
  • xxD-serie: 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D
  • xD-serie: 6D, 7D, 5D
  Nikon
  • D5000, D5100
  • D90, D7000, D7100
  • D200, D300, D300s
  • D600, D700, D800, D810
Fisheyelens
  • Canon 8-15mm f/4L fisheyelens (alleen Canon-vatting)
  • Sigma 8mm f/3.5 EX DG fisheyelens
Panoramakop
  • Nodal Ninja Ultimate R10 met compacte 90°-rotator
  • 360Precision
  • Acratech Spherical-panoramakop (alleen Sigma-lens)
  • Tom Shot 360 (alleen Sigma-lens)
Afstandsbediening RS-60E3, RS-80N3, MC-30, MD-DC2

Meerdere 360°-foto's maken

• Je kunt de camera op een monopod, statief of helm plaatsen, zodat de camera zich stabiel op een hoogte van 1,20-1,80 m bevindt.
    • Monopod: Houd de monopod stabiel boven je hoofd en houd je hoofd omlaag wanneer je foto's maakt.
    • Statief: Zorg ervoor dat je niet in het beeld staat wanneer je foto's maakt.
    • Helm: Houd je hoofd stil als je foto's maakt.
  • Hanteer een afstand van 2 kleine stappen (1 m) tussen de foto's als je deze binnen maakt en 5 stappen (3 m) als je buiten bent.
  • Volg natuurlijke paden en routes, zodat de foto's visueel goed op elkaar aansluiten.
  • Maak foto's vanaf de straat en ga door totdat je binnen de locatie bent.
  • Beperk de collectie tot 100 foto's als je binnen fotografeert.

360°-foto's publiceren en samenvoegen

Je kunt 360°-foto's naar Google Maps uploaden op dezelfde manier als je platte afbeeldingen publiceert met de Google Maps-app voor Android of in je computerbrowser. Lees meer informatie over hoe je foto's en video's beheert in Google Maps.

Als je je 360°-foto's wilt koppelen aan virtuele rondleidingen binnen of buiten, kun je apps van derden gebruiken. Ga voor instructies naar de website van de app die je gebruikt.

Nadat je in de gekozen tool koppelingen hebt gemaakt en ze hebt gepubliceerd op Google Maps, kan het nog 4 dagen duren voordat ze zijn verwerkt.

Als je een ontwikkelaar bent, kun je je eigen tool maken met de Street View Publish API.

Tips:

• De lijst met publicatietools van derden op de Street View-website is niet volledig. Er zijn meerdere andere apps met vergelijkbare functies die je online kunt vinden.
  • De 360°-foto's die je wilt publiceren moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:
    • Een resolutie hebben van minimaal 7,5 MP (4K) en een beeldverhouding van 2:1
    • Niet groter zijn dan 75 MB