360°-foto's maken of importeren

Je kunt 360°-foto's maken of importeren met de Street View-app. Als je een 360°-foto publiceert, wordt deze weergegeven op de kaart. Andere gebruikers kunnen de foto dan bekijken.

Tip: Je kunt 360º-foto's ook toevoegen met apps van derden. Ga voor instructies naar de website van de app die je gebruikt.

360°-foto's maken met een telefoon

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik op Maken Foto toevoegen en dan 360°-foto Foto maken.
  3. Maak een aantal foto's.
  4. Tik onderaan op Klaar Gereed.

De foto's die je hebt gemaakt, worden samengevoegd tot een 360°-foto en opgeslagen op het tabblad Profiel in de Street View-app. De 360°-foto wordt ook op je telefoon opgeslagen, tenzij je deze instelling heb uitgezet.

360°-foto's maken met een 360°-camera

1. Stel je telefoon en 360°-camera in en koppel deze.
  2. Selecteer je camera op het tabblad Maken.
  3. Maak een of meer 360º-fotos.

Tip: 360°-foto's worden automatisch gedownload naar de Street View-app. Pas als je alle foto's op het tabblad Profiel ziet, ontkoppel je de camera of zet je deze uit.

360º-foto's met HDR maken

Met High Dynamic Range (HDR) worden 3 foto's gecombineerd die met verschillende sluitertijden zijn gemaakt. Het resultaat is 1 foto waarop de beste elementen van elke afzonderlijke foto te zien zijn.

Zet HDR zo aan:

1. Koppel je telefoon en je 360°-camera.
  2. Open de Street View-app Street View.
  3. Selecteer de camera op het tabblad Maken.
  4. Selecteer HDR.

Tip: Houd voor een optimaal resultaat je telefoon stil terwijl je een HDR-foto maakt.

Tips om meerdere 360º-foto's te maken

• Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen en voldoende geheugenruimte heeft om je foto's op te slaan.
  • Je kunt de camera op een monopod, statief of helm plaatsen, zodat de camera zich stabiel op een hoogte van 1,20-1,80 m bevindt.
    • Monopod: houd de monopod stabiel boven je hoofd en houd je hoofd omlaag wanneer je foto's maakt.
    • Tripod: zorg ervoor dat je niet in het beeld staat wanneer je foto's maakt.
    • Helm: zorg ervoor dat je je hoofd stil en stabiel houdt wanneer je foto's maakt.
  • Hanteer een afstand van 2 kleine stappen (1 m) tussen de foto's als je deze binnen maakt. Hanteer een afstand van 5 stappen (3 m) als je buiten bent.
  • Volg natuurlijke paden en routes, zodat de foto's visueel goed op elkaar aansluiten.
  • Maak foto's vanaf de straat en ga door totdat je binnen de locatie bent.
  • Beperk de collectie tot 100 foto's als je binnen fotografeert.

360°-foto importeren

Tip: 360°-foto's die je wilt importeren, moeten aan de volgende vereisten voldoen:

• Een resolutie van minimaal 7,5 MP (4K) en een beeldverhouding van 2:1
  • Ze mogen niet groter zijn dan 75 MB
  1. Open de Street View-app Street View op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Maken Foto toevoegen.
  3. Tik op 360°-foto importeren.
  4. Kies of je foto's wilt importeren vanuit Google Drive of vanuit Google Foto's.
  5. Selecteer een of meer foto's. Als je 1 foto hebt geselecteerd, wordt deze automatisch geïmporteerd.
  6. Als je meerdere foto's hebt geselecteerd, tik je op Openen. Je ziet de geïmporteerde foto's op het tabblad Profiel.
Een 360°-foto opslaan op je telefoon
  1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik op het Accounticoon Accounticoon en dan Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en selecteer Opslaglocatie van foto's en video's.
  4. Kies een locatie voor je foto's.
Populaire apparatuur voor het DSLR-systeem

Je kunt 360°-foto's maken met een digitale spiegelreflexcamera en samenvoegsoftware, zoals PTGui of Autopano, en de foto's vervolgens in de Street View-app importeren.

Digitale spiegelreflexcamera Canon
  • Rebel-serie: XSi/450D, T1i/500D, T2i/550D, T3i/600D, T4i/650D, XS/1000D, T3/1100D
  • xxD-serie: 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D
  • xD-serie: 6D, 7D, 5D
  Nikon
  • D5000, D5100
  • D90, D7000, D7100
  • D200, D300, D300s
  • D600, D700, D800, D810
Fisheyelens
  • Canon 8-15mm f/4L fisheyelens (alleen Canon-vatting)
  • Sigma 8mm f/3.5 EX DG fisheyelens
Panoramakop
  • Nodal Ninja Ultimate R10 met compacte 90°-rotator
  • 360Precision
  • Acratech Spherical-panoramakop (alleen Sigma-lens)
  • Tom Shot 360 (alleen Sigma-lens)
Afstandsbediening RS-60E3, RS-80N3, MC-30, MD-DC2