Photo Sphere ‐kuvien luominen ja julkaiseminen Google Mapsissa

Voit luoda Photo Sphere ‐kuvia 360 asteen kameralla, järjestelmäkameralla ja yhdistämisohjelmistolla (esim. PTGui tai Autopano). Katso suositeltujen 360 asteen kameroiden lista täältä.

Järjestelmäkameran kanssa tavallisesti käytettävä laitteisto

Järjestelmäkamera Canon
  • Rebel-sarja: XSi/450D, T1i/500D, T2i/550D, T3i/600D, T4i/650D, XS/1000D, T3/1100D
  • xxD-sarja: 20D, 30D, 40D, 50D, 60D ja 70D
  • xD-sarja: 6D-, 7D- ja 5D-sarja
  Nikon
  • D5000, D5100
  • D90, D7000, D7100
  • D200, D300, D300s
  • D600, D700, D800, D810
Kalansilmäobjektiivi
  • Canon 8-15mm f/4L ‑kalansilmäobjektiivi (vain Canon-kiinnitys)
  • Sigma 8mm f/3.5 EX DG ‑kalansilmäobjektiivi
Panoraamapää
  • Nodal Ninja Ultimate R10 kompaktilla 90 asteen kallistuksella
  • 360Precision
  • Acratech Spherical Panoramic Head (vain Sigma-objektiivi)
  • Tom Shot 360 (vain Sigma-objektiivi)
Kaukolaukaisin RS-60E3, RS-80N3, MC-30 tai MD-DC2

Useiden Photo Sphere ‑kuvien luominen

• Kiinnitä kamera esimerkiksi yksijalkajalustaan, kolmijalkajalustaan tai kypärään ja vakauta se 1,2–1,8 metrin korkeuteen.
    • Yksijalkajalusta: Pidä jalusta vakaana pääsi yläpuolella ja pidä pää alhaalla, kun otat kuvia.
    • Kolmijalka: Muista siirtyä pois kuvasta.
    • Kypärä: Pidä pääsi paikallaan, kun otat kuvia.
  • Ota kuvat sisätiloissa parin pienen askeleen (noin metrin) välein ja ulkona viiden askeleen (noin kolmen metrin) välein.
  • Seuraa luonnollisia polkuja ja kävelyteitä, jotta kuvien välillä on selkeä näköyhteys.
  • Ota kuvia kadulta ja jatka niiden ottamista, kunnes olet sisätiloissa.
  • Ota sisätiloissa yhteen kokoelmaan enintään 100 kuvaa.

Photo Sphere ‐kuvien julkaiseminen ja yhdistäminen

Voit ladata Photo Sphere ‑kuvia Google Mapsiin samalla tavalla kuin julkaiset tavallisia kuvia Androidin Google Maps ‑sovelluksella tai tietokoneen selaimella. Lue, miten voit ylläpitää kuvia ja videoita Google Mapsissa

Voit linkittää Photo Sphere ‑kuvia sisä- tai ulkotilojen virtuaalikierroksiin kolmannen osapuolen sovellusten avulla. Katso ohjeet sovelluksen kehittäjän sivustolta.

Kun olet luonut linkitykset valitsemassasi työkalussa ja julkaissut ne Google Mapsissa, ne käsitellään neljän päivän kuluessa.

Jos olet kehittäjä, voit luoda oman työkalun Street View Publish API:lla.

Vinkkejä:

• Street View ‐verkkosivustolla näkyvä lista kolmannen osapuolen julkaisutyökaluista ei ole täydellinen. Verkossa on useita muita samankaltaisia sovelluksia.
  • Ennen kuin julkaiset Photo Sphere ‐kuvia, varmista seuraavat asiat:
    • resoluutio on vähintään 7,5 Mpx (4K) ja kuvasuhde 2:1
    • koko on enintään 75 Mt.