Lägga in oskärpa eller ta bort 360-gradersfoton med Street View-appen

Du kan lägga in oskärpa i delar av dina 360-foton om du vill dölja detaljer som ansikten eller registreringsskyltar. Om det finns personer eller information på bilden som du inte har tillåtelse att visa rekommenderar vi att du lägger in oskärpa över dessa detaljer av respekt för andra människors integritet.

Om Google äger bilden kan du begära att det läggs in oskärpa i fotot förutsatt att det

Obs!

• Om Google inte äger fotot har fotots ägare ansvar för att lägga in oskärpa i fotot innan det läggs upp. Om du anser att någon har publicerat ett foto av dig som bryter mot policyn för innehåll från Maps-användare kan du anmäla fotot enligt anvisningarna nedan.
  • När oskärpa har lagts in i ett foto och fotot har publicerats kan oskärpan inte tas bort.

Du kan när som helst justera eller radera Street View-foton som du har laddat upp. Om du vill lägga in oskärpa eller ta bort foton som du inte äger måste du skicka en begäran.

Om du äger fotot

Lägga in oskärpa i dina foton

Här kan du läsa om hur du lägger in oskärpa i dina foton med Street View-appen:

• Du kan bara lägga in oskärpa i foton på fliken Privat. Du kan inte lägga in eller ta bort oskärpa när fotot har publicerats.
  • När du publicerar fotot kan du välja om du vill lägga in oskärpa eller inte. När du har öppnat fotot som du vill publicera trycker du på Mer Mer följt av Lägg in oskärpa Använd oskärpa eller Ta bort oskärpa Ta bort oskärpa.

Lägga in oskärpa i foton manuellt

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Öppna ett foto på fliken Privat.
  3. Tryck och håll kvar fingret på den punkt på fotot där du vill lägga in oskärpa.
  4. Tryck på Klart Klar.
  5. Om du vill ångra oskärpan trycker du och håller kvar fingret på den punkt på fotot som är oskarp. Tryck sedan på Ta bort Ta bort.

Identifiera ansikten och lägg in oskärpa automatiskt

Steg 1: Aktivera automatisk identifiering av ansikten.

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på menyn Meny.
  3. Välj Inställningar.
  4. Slå på reglaget vid Identifiera automatiskt ansikten i 360-gradersfoton.

Steg 2: Identifiera ett ansikte och lägg in oskärpa.

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Öppna ett foto på fliken Privat.
  3. Tryck på Mer Mer Identifiera ansikten och lägg in oskärpa Identifiera ansikten. Ansikten i bilderna kan identifieras och göras oskarpa.
  4. Om du vill ångra oskärpan trycker du och håller kvar fingret på den punkt på fotot som är oskarp. Tryck sedan på Ta bort Ta bort.

Radera ett foto med Google Maps-appen

Så här raderar du ett foto som du har delat i Google Maps:

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Dina bidrag följt av Foton.
  3. Markera fotot som du vill radera.
  4. Längst upp till höger trycker du på Ta bort Ta bort följt av OK.

Vad händer om jag raderar något som används någon annanstans?

Foton som du raderar på Google Maps tas även bort från

Foton som du raderar tas inte automatiskt bort från

Radera ett foto med Street View-appen

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på fliken Profil eller Privat och välj fotot du vill radera.
  3. Tryck på Mer Mer högst upp till höger.
  4. Tryck på Radera Radera.
  5. Bekräfta raderingen och tryck på Radera.

Obs! Du hittar 360-gradersfoton som du har lagt upp före november 2016 i mappen Geo Panoramas i Google Foto. När du raderar, flyttar, delar eller döljer 360-gradersfoton från mappen Geo Panoramas raderas dessa foton från Google Maps. Spara 360-gradersfotot på din mobil eller ladda upp det från mobilen till datorn eller en annan lagringsenhet innan du raderar det från Street View-appen. På så sätt kan du använda fotot igen senare.

Om du inte äger fotot

Begära oskärpa eller borttagning av ett foto

Följ stegen nedan om du vill begära oskärpa eller borttagning av bilder som ägs av Google eller andra Google Maps-användare.

Använd Street View-appen

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Öppna fotot som strider mot policyn för innehåll från Maps-användare.
  3. Tryck på Mer Mer högst upp till höger.
  4. Välj Rapportera ett problem.
  5. Fyll i formuläret och tryck på Skicka.

Använd Google Maps-appen

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Öppna fotot som strider mot policyn för innehåll från Maps-användare.
  3. Öppna menyn genom att trycka på skärmen en gång.
  4. Tryck på Mer Mer högst upp till höger.
  5. Välj Rapportera ett problem.

Vi granskar din anmälan så snart som möjligt. Om du angav din e-postadress i formuläret kan vi kontakta dig om vi behöver ytterligare information eller för att hålla dig informerad om statusen för din anmälan.

Läs mer om policyn för innehåll från Maps-användare.