Lägga in oskärpa eller ta bort 360-gradersfoton med Street View-appen

Du kan lägga in oskärpa i delar av dina 360-foton om du vill dölja detaljer som ansikten eller registreringsskyltar. Om det finns personer eller information på bilden som du inte har tillåtelse att visa rekommenderar vi att du lägger in oskärpa över dessa detaljer av respekt för andra människors integritet.

Om Google äger bilden kan du begära att det läggs in oskärpa i fotot förutsatt att det

Obs!

• Om Google inte äger fotot har fotots ägare ansvar för att lägga in oskärpa i fotot innan det läggs upp. Om du anser att någon har publicerat ett foto av dig som bryter mot policyn för innehåll från Maps-användare kan du anmäla fotot enligt anvisningarna nedan.
  • När oskärpa har lagts in i ett foto och fotot har publicerats kan oskärpan inte tas bort.

Du kan när som helst justera eller radera Street View-foton som du har laddat upp. Om du vill lägga in oskärpa eller ta bort foton som du inte äger måste du skicka en begäran.

Om du äger fotot

Lägga in oskärpa i dina foton

Den här funktionen är inte tillgänglig på din dator. Använd Street View-appen om du vill lägga in oskärpa.

Radera ett foto med Google Maps

Så här raderar du ett foto som du har delat i Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  3. Klicka på Dina bidrag.
  4. Välj Foton.
  5. Leta reda på fotot som du vill radera.
  6. Klicka på Mer Mer högst upp till höger i fotot.
  7. Klicka på Radera fotot.

Vad händer om jag raderar något som används någon annanstans?

Foton som du raderar på Google Maps tas även bort från

Om du inte äger fotot

Begära oskärpa eller borttagning av ett foto

1. Öppna Google Maps eller Street View-galleriet.
  2. Öppna 360-gradersfotot som strider mot policyerna för godkännande och sekretess gällande bilder i Google Maps.
  3. Klicka på Rapportera ett problem längst ned till höger.
  4. Fyll i formuläret.
  5. Klicka på Skicka.

Vi granskar din anmälan så snart som möjligt. Om du angav din e-postadress i formuläret kan vi kontakta dig om vi behöver ytterligare information eller för att hålla dig informerad om statusen för din anmälan.

Läs mer om policyerna för godkännande och sekretess gällande bilder i Google Maps.