Publicera och sammanfoga 360-gradersfoton med Street View-appen

Du kan publicera och sammanfoga dina 360-gradersfoton med hjälp av Street View-appen.

Innan du börjar

Se till att dina bilder är

• minst 7,5 MP (4K) med bildformatet 2:1
  • högst 75 MB stora.

Steg 1: Publicera dina foton

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på Välj under Privat.
  3. Välj ett foto som du vill publicera.
  4. Om du har lagt till oskärpa i ett foto kan du välja vad du vill göra med ditt publicerade foto:
    • Lägg till oskärpa: Tryck på Mer Mer följt av Använd oskärpa Använd oskärpa.
    • Ta bort oskärpa: Tryck på Mer Mer följt av Ta bort oskärpa Ta bort oskärpa.
  5. Tryck på Ladda upp Filuppladdning.
  6. Tryck på Publicera. Fotot visas under Profil.

Hitta äldre foton

Du hittar 360-gradersfoton som du har publicerat före november 2016 i mappen Geo Panoramas i Google Foton.

Obs! När du raderar, flyttar, delar eller döljer 360-gradersfoton från mappen Geo Panoramas raderas de även från Google Maps.

Visa att du är en godkänd Street View-fotograf

När du har publicerat femtio 360-gradersfoton blir du inbjuden att gå med i Local Guides-programmet som en godkänd fotograf. Du får också tillgång till ett exklusivt Street View-forum för godkända fotografer i Local Guides Connect. Kontrollera Street View-appen för att se om du har blivit inbjuden.

Om du vill ha märket som godkänd fotograf och synas på listan över personer som går att anlita fyller du i formuläret som skickas till dig via e-post. Aktivera också inställningen som visar att det går att anlita dig.

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på menyn Meny högst upp till vänster.
  3. Välj Inställningar.
  4. Aktivera Kan anlitas.
  5. Markera kryssrutan vid Visa att andra kan anlita dig som godkänd yrkesperson.
  6. Tryck på Gå med i Local Guides.

Läs mer

Steg 2: Sammanfoga dina foton

Sammanfoga foton automatiskt

Dina foton kan sammanfogas automatiskt inom 24 timmar om

• du har skapat och publicerat ett antal 360-gradersfoton enligt dessa avståndsrekommendationer
  • alternativet Geotagga 360-gradersfoton är aktiverat
  • du har fått och aktiverat Godkänd-märket i Street View-appen
  • du har använt automatiskt tagna foton för att skapa 360-gradersfoton med två stegs mellanrum (1 m) inomhus
  • du har använt automatiskt tagna foton för att skapa 360-gradersfoton med fem stegs mellanrum (3 m) utomhus.

Du kan även låta Street View-appen föreslå de fem närmaste 360​-gradersfoton som du kan sammanfoga.

1. Öppna ett publicerat foto.
  2. Tryck på Mer Mer högst upp till höger följt av Sammanfoga foton i närheten.

Sluta sammanfoga foton automatiskt

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på menyn Meny.
  3. Välj Inställningar.
  4. Stäng av Sammanfoga 360-gradersfoton automatiskt.

Sammanfoga foton manuellt

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Leta reda på ett foto på fliken Profil och tryck på Välj.
  3. Välj de foton du vill använda:
    • Välj två foton: Tryck på fotona du vill sammanfoga.
    • Välj alla bilder: Tryck på Mer högst upp till höger följt av Markera alla.
  4. Tryck på Mer Mer högst upp till höger följt av Sammanfoga 360-gradersfoton.
  5. Dina bilder visas som numrerade markörer på kartan.
  6. Tryck och dra varje foto till rätt plats. Svep åt vänster eller höger på fotot för att se alla riktningar.
  7. Om du vill pröva den nya sammanfogningen öppnar du fotot på fliken Profil och trycker på den vita pilen.

Redigera de foton du har sammanfogat

• Lägg till en sammanfogning mellan två bilder: Tryck på den ljusa linjen.
  • Radera en sammanfogning: Tryck på den heldragna linjen.
  • Rikta ett foto åt rätt håll: Skjut kompassen längst ned på skärmen. Den är korrekt riktad när de numrerade cirklarna befinner sig på rätt plats.
  • Fäst foton som tagits inomhus eller i närheten av byggnader: Dra de numrerade markörerna till rätt område.
  • Spara det du har gjort: Tryck på de numrerade markörerna för att kontrollera sammanfogningen innan du sparar. Tryck på Klart Klar.

Valfritt: Flytta, rotera och ändra storlek på 360-gradersfoton

Du kan justera flera 360-gradersfoton samtidigt på din mobila enhet. På så sätt kan du finjustera dina sammanfogade foton.

1. Öppna webbläsaren på din mobila enhet.
  2. Gå till Google.com.
  3. Sök efter ett företag eller en plats.
  4. Tryck på Följ Följ och sedan OK eller Följ privat.
    Obs! Företag som du följer kan se din offentliga profil i Google Maps om du inte väljer att följa dem privat.
  5. För att sluta följa ett enskilt företag eller en plats, tryck på Följer.

Hantera dina intressen

1. Öppna webbläsaren på din mobila enhet.
  2. Gå till Google.com.
  3. Tryck på menyn Meny och sedan Hantera intressen.
    • För att se en komplett lista över de platser du följer, tryck på Dina intressen.
    • För att styra om företag du följer kan du se din offentliga profil, klicka på Dina intressen. Slå sedan av Synlig för företag.

Läs mer om hur du hanterar 360-gradersfoton

Lägga till ett foto på en plats i Maps

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på Lägg till en uppgift i Maps under ett foto som inte är kopplat till en Maps-plats under Profil eller Privat.
  3. Se listan över platser i närheten eller sök efter en särskild plats.
  4. Tryck på Maps-uppgiften som du vill uppdatera.

Redigera en plats

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Tryck på ett foto under Privat så att det visas.
  3. Tryck på Mer Mer högst upp till höger.
  4. Tryck på Redigera plats.
  5. Tryck och dra platsmarkören till en ny plats. Du kan zooma in eller ut på kartan.
  6. Tryck på Klart Klar.