Använda Street View i Google Maps

Med Street View kan du utforska landmärken, naturfenomen, museer, arenor, restauranger och företag världen runt. Du kan använda Street View på Google Maps och i Street View-galleriet.

Upptäck var Street View är tillgängligt.

Öppna Street View i Google Maps

Se Street View-foton:

• Sök efter en plats eller adress på Google Maps.
  • Dra Pegman till en plats på kartan.
  • Sök efter en plats eller adress på Google Sök.
Söka efter en plats eller adress på Google Maps
  1. Öppna Google Maps.
  2. Sök efter en plats eller klicka på en platsmarkör på kartan.
  3. Välj fotot med en Street View-ikon 360-gradersfoto till vänster.
  4. Klicka på Föregående Tillbaka högst upp till vänster när du är klar.
Använda Pegman
  1. Öppna Google Maps.
  2. Klicka på Pegman Pegman längst ned till höger.
  3. Dra Pegman till området du vill utforska.
  4. Släpp musknappen för att släppa Pegman på en blå linje, blå punkt eller orange prick på kartan.
  5. Klicka på Föregående Tillbaka högst upp till vänster när du är klar.
Använda Google Sök
  1. Öppna Google Sök.
  2. Sök efter en plats eller adress.
  3. Klicka på bilden med etiketten Visa utsidan.

Hitta bilder på gatunivå från andra datum

Du kan se bilder på gatunivå som har tagits vid olika tidpunkter från Street View-arkivet och andra bidragande användare. Du kan till exempel utforska hur din stadsdel har förändrats genom åren.

1. Dra och släpp Pegman på kartan.
  2. Klicka på Se fler datum.
  3. Scrolla i miniatyrgalleriet längst ned om du vill gå längre bakåt i tiden.
  4. Avsluta Street View genom att klicka på Tillbaka Tillbaka högst upp till vänster.

Tips! Det kanske inte finns historiska bilder från varje plats som har Street View-bilder.

Utforska Street View

• Förflytta dig genom att rikta muspekaren i den riktning du vill gå. Markören blir en pil som visar den riktning du rör dig i.
  • Leta upp krysset för att hitta en plats dit du kan förflytta dig. Klicka en gång om du vill förflytta dig till krysset.
  • Se dig omkring genom att dra musen. Du kan även använda pilarna till höger och vänster om kompassen.
  • Zooma in och ut genom att scrolla med musen eller zooma med två fingrar på en styrplatta. Du kan även använda + och - nedanför kompassen.
  • Placera Street View-vyn i nordlig riktning genom att klicka på kompassen längst ned till höger.
  • Hoppa mellan gator genom att klicka på de blå markerade rutterna i fönstret Tillbaka till kartan längst ned till vänster.

Förhandsgranska vägbeskrivningar i Street View

Viktigt! Klicka på Vägbeskrivningar Vägbeskrivning för att se vägbeskrivningar i Street View. Ange start- och slutpunkter.

1. Klicka på Information under rutten på datorn.
  2. Klicka på Utöka Utöka för att se mer detaljerade vägbeskrivningar.
  3. Peka på ett steg i vägbeskrivningarna. Om Street View är tillgängligt ser du ett förhandsgranskningsfoto.
  4. Klicka på fotot för att öppna Street View för vägsegmentet.
    • Klicka på Föregående steg eller Nästa steg för att öppna Street View för andra segment av rutten.
    • Stäng förhandsgranskningen genom att klicka på Stäng Stäng högst upp till höger.

Rapportera ett problem med Street View

Så här rapporterar du en bild som bör censureras eller som kan uppfattas som stötande:
  1. Leta reda på bilden.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Rapportera ett problem.
  3. Välj problemet och klicka på Skicka.
  4. Vi behandlar din rapport så snart vi kan.