Tilgjengelighet i Google Maps

Du kan bruke en skjermleser, hurtigtaster og andre funksjoner for å gjøre Google Maps-opplevelsen mer tilgjengelig.

Bruk skjermlesere

Du kan bruke Google Maps med disse nettleserne og skjermleserne:

• Chrome med ChromeVox på Chromebook
  • Firefox med NVDA eller JAWS på Windows
  • Safari med VoiceOver på Mac

Bruk tastaturet

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Trykk på tabulatortasten til kartet er i fokus.
  3. En del av kartet markeres med en firkant. Under firkanten ser du en nummerert liste over steder i dette området. Herfra kan du gjøre følgende:
    • Bevege deg rundt på kartet: Bruk piltastene. Tips: For å flytte kartet én rute holder du inne Shift og trykker på piltastene.
    • Zoome inn og ut av kartet: Trykk på Pluss (+)- eller Minus (-)-tastene.
    • Finne ut mer om et sted: Trykk på nummeret som er tilordnet stedet.
    • Tips: Hvis det finnes mer enn sju steder i det markerte området:
      • Trykk på 9 for å se flere steder.
      • Trykk på 8 for å gå tilbake til tidligere steder.

Se hurtigtaster

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Trykk på Ctrl + /. En liste med hurtigtaster vises på skjermen.

Finn tilgjengelig kollektivtransport

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Skriv inn destinasjonen i søkefeltet.
  3. Klikk på ønsket sted i resultatlisten.
  4. Klikk på Veibeskrivelse og så Kollektivtrafikk Kollektivtransport.
  5. Klikk på Alternativer.
  6. Under «Ruter» klikker du på Tilgjengelig for rullestolbrukere.
  7. Velg ønsket rute.

Forstørr kartet

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
    • Sørg for at kartet er i fokus.
  2. Bruk tastaturet for å forstørre informasjonen på kartet ved hjelp av sidezoom.
    • Slik zoomer du inn: Trykk på Ctrl og + eller og +
    • Slik zoomer du ut: Trykk på Ctrl + - eller + -
    • Slik tilbakestiller du: Trykk på Ctrl + 0 eller + 0.