Toegankelijkheid in Google Maps

U kunt een schermlezer, sneltoetsen op het toetsenbord en andere functies gebruiken om Google Maps gemakkelijker te kunnen gebruiken.

Een schermlezer gebruiken

U kunt Google Maps gebruiken met de toegankelijkheidsfuncties van uw Android, waaronder de TalkBack-schermlezer.

TalkBack gebruiken

Belangrijk: de precieze stappen kunnen anders zijn voor uw apparaat. Gedetailleerde instructies voor uw telefoon of tablet vindt u in de Help-onderwerpen over de installatie van TalkBack.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan TalkBack.
  3. Schakel TalkBack in.

De tekstgrootte wijzigen

U kunt de grootte van de labels op de kaart aanpassen, zodat u ze duidelijker kunt zien.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Toegankelijkheid. U kunt hier het volgende doen:
    • Lettergrootte wijzigen: als u woorden groter wilt maken, tikt u op Lettergrootte en stelt u vervolgens de gewenste lettergrootte in.
    • Schermgrootte wijzigen: als u items op uw scherm groter wilt maken, tikt u op Weergavegrootte en stelt u vervolgens de gewenste itemgrootte in.

In-/uitzoomen op de kaart

U kunt de kaart met één hand in- en uitzoomen.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Dubbeltik op de kaart en doe het volgende:
    • Sleep omlaag om in te zoomen.
    • Sleep omhoog om uit te zoomen.

Double tap and drag down to zoom in

De kaart verplaatsen

U kunt de kaart met één hand verschuiven.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Gebruik uw vinger om de kaart te verschuiven.

Drag finger to move around map

Rolstoeltoegankelijk openbaar vervoer zoeken

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Geef in de zoekbalk uw bestemming op.
  3. Tik in de lijst met resultaten op de gewenste locatie.
  4. Tik op Routebeschrijving en dan Openbaar vervoer OV.
  5. Tik op Opties.
  6. Tik onder Routes op Rolstoeltoegankelijk en dan Gereed.
  7. Kies uw route.