Google Mapsin esteettömyys

Google Mapsin käyttöä helpottavat esimerkiksi näytönlukuohjelma, pikanäppäimet ja muut ominaisuudet.

Näytönlukuohjelman käyttäminen

Voit käyttää Google Mapsia Android-laitteesi esteettömyysominaisuuksien (kuten TalkBack-näytönlukuohjelman) kanssa.

TalkBackin käyttäminen

Tärkeää: Tarkat ohjeet voivat vaihdella hieman laitteesta toiseen. Puhelintasi tai tablettiasi koskevat yksityiskohtaiset ohjeet löydät artikkelista TalkBackin käyttöönotto.

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi.
  2. Napauta Esteettömyys Ja sitten TalkBack.
  3. Ota TalkBack käyttöön.

Use detailed voice guidance

Voit kuulla yksityiskohtaiset ääni-ilmoitukset kävelyreittiohjeiden aikana. Voit esimerkiksi kuulla, miten kaukana seuraava käännös on.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä Ja sitten Asetukset Settings.
  3. Valitse Navigointiasetukset. Vieritä näytön alareunaan.
  4. Ota Tarkka puheohjaus käyttöön Kävelyreittiohjeiden asetukset ‑kohdasta.

Tekstin koon muuttaminen

Voit säätää kartan tunnisteiden kokoa nähdäksesi ne paremmin.

1. Avaa Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi.
  2. Napauta Esteettömyys. Valitse seuraavista:
    • Muuta kirjasinkokoa: Jos haluat tekstin näkyvän näytöllä suurempana, napauta Kirjasimen koko ja aseta haluamasi koko.
    • Muuta näyttökokoa: Jos haluat kohteiden näkyvän näytöllä suurempina, napauta Näyttökoko ja aseta haluamasi kuvakkeen koko.

Kartan zoomaus

Voit lähentää ja loitontaa karttaa yhdellä kädellä.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi.
  2. Kaksoisnapauta kohdetta kartalta ja valitse seuraavista:
    • Vedä alaspäin, jos haluat lähentää karttaa.
    • Vedä ylöspäin, jos haluat loitontaa karttaa.

Double tap and drag down to zoom in

Kartan siirtäminen

Voit liikkua kartalla yhdellä kädellä.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi.
  2. Vedä karttaa sormella.

Drag finger to move around map

Esteettömän julkisen liikenteen etsiminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi.
  2. Kirjoita hakukenttään määränpääsi.
  3. Napauta hakutulosluettelosta haluamaasi paikkaa.
  4. Napauta Reittiohjeet ja sitten Julkiset Julkinen liikenne.
  5. Napauta Asetukset.
  6. Napauta Reitit-kohdasta Esteetön ja sitten Valmis.
  7. Valitse reitti.