Tillgänglighet i Google Maps

Du kan använda ett skärmläsningsprogram, kortkommandon och andra funktioner för att göra din Google Maps-upplevelse mer tillgänglig.

Använda ett skärmläsningsprogram

Du kan använda Google Maps med tillgänglighetsfunktionerna på din iPhone eller iPad, däribland skärmläsningsprogrammet VoiceOver.

Använda VoiceOver

Viktigt! De exakta stegen kan variera beroende på vilken enhet du använder. Du hittar detaljerade anvisningar för din iPhone eller iPad på Apples supportwebbplats.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Allmänt och sedan Hjälpmedel.
  3. Aktivera VoiceOver.

Use detailed voice guidance

Du kan få detaljerade ljudmeddelanden under navigering för fotgängare, till exempel avståndet till nästa sväng.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initialKontocirkelföljt avInställningar.
  3. Tryck på Navigeringsinställningar. Rulla ned till slutet på sidan.
  4. Aktivera Detaljerad röstvägledning under Alternativ för fotgängare.

Ändra textstorlek

Du kan justera storleken på etiketterna på kartan så att du kan se dem tydligare.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Allmänt och sedan Hjälpmedel.
  3. Tryck på Större text.
  4. Aktivera Större hjälpmedelsstorlekar.
  5. Ange önskad bokstavsstorlek.

Zooma på kartan

Du kan zooma in och ut på kartan med en hand.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck snabbt två gånger på en plats på kartan och gör sedan så här:
    • Tryck och dra nedåt för att zooma in.
    • Tryck och dra uppåt för att zooma ut.

​​Double tap and drag down to zoom in

Flytta kartan

Du kan flytta kartan med en hand.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Dra kartan med fingret.

Drag finger to move around map

Hitta kollektivtrafik som är tillgänglig med rullstol

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Ange destinationen i sökfältet.
  3. Tryck på önskad plats på resultatlistan.
  4. Tryck på Vägbeskrivningar och sedan Kollektivtrafik Kollektivtrafik.
  5. Tryck på Alternativ.
  6. Under Rutter trycker du på Tillgänglig med rullstol och sedan Föregående Föregående.
  7. Välj en rutt.