Tillgänglighet i Google Maps

Du kan använda ett skärmläsningsprogram, kortkommandon och andra funktioner för att göra din Google Maps-upplevelse mer tillgänglig.

Använda ett skärmläsningsprogram

Du kan använda Google Maps med tillgänglighetsfunktionerna på din Android-enhet, däribland skärmläsningsprogrammet TalkBack.

Använda TalkBack

Viktigt! De exakta stegen kan variera beroende på vilken enhet du använder. Du hittar detaljerade anvisningar för din telefon eller surfplatta i installationshjälpen för TalkBack.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Tillgänglighet Följt av TalkBack.
  3. Aktivera TalkBack.

Use detailed voice guidance

Du kan få detaljerad röstvägledning under navigering för fotgängare, till exempel om avståndet till nästa sväng.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial KontocirkelFöljt av Inställningar Settings.
  3. Tryck på Navigeringsinställningar. Rulla ned till slutet på sidan.
  4. Aktivera Detaljerad röstvägledning under Alternativ för fotgängare.

Ändra textstorlek

Du kan justera storleken på etiketterna på kartan så att du kan se dem tydligare.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Tillgänglighet. Här kan du
    • ändra teckenstorlek: om du vill göra orden större trycker du på Teckenstorlek och anger önskad storlek på bokstäverna.
    • ändra visningsstorlek: om du vill göra objekt på skärmen större trycker du på Visningsstorlek och anger önskad storlek på ikonerna.

Zooma på kartan

Du kan zooma in och ut på kartan med en hand.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck snabbt två gånger på en plats på kartan och gör sedan så här:
    • Tryck och dra nedåt för att zooma in.
    • Tryck och dra uppåt för att zooma ut.

Double tap and drag down to zoom in

Flytta kartan

Du kan flytta kartan med en hand.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Dra kartan med fingret.

Drag finger to move around map

Hitta kollektivtrafik som är tillgänglig med rullstol

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Ange destinationen i sökfältet.
  3. Tryck på önskad plats på resultatlistan.
  4. Tryck på Vägbeskrivningar och sedan Kollektivtrafik Kollektivtrafik.
  5. Tryck på Alternativ.
  6. Under Rutter trycker du på Tillgänglig med rullstol och sedan Klart.
  7. Välj en rutt.