Slå av och på aviseringar från Google Maps

Du kan slå på aviseringar i Google Maps-appen och få information om saker som du är intresserad av, t.ex. tågtidtabeller eller hur trafiken ser ut på rutter där du ofta reser.

Slå på och av aviseringar

1. följt avÖppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Aviseringar följt av Google Maps Google Maps.
  3. Aktivera Tillåt aviseringar.

Så här aktiverar du en viss avisering, till exempel om du vill veta när du måste åka för att komma fram i tid:

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar Inställningar följt av Aviseringar.
    • Aktivera en avisering: Slå på reglaget vid aviseringen.
    • Inaktivera en avisering: Slå av reglaget vid aviseringen.

Typer av aviseringar

Detta är några typer av aviseringar från Google Maps som kan visas:

Aviseringar om att lägga till foton på platser du har besökt

Du kan få aviseringar om att lägga till ett foto som du har tagit på en offentlig plats, som en restaurang eller bar, och som Google tror kan vara intressant för andra.

Riktlinjer för foton

Innan du lägger upp ett foto måste du se till att det följer Googles policy för användarinnehåll. Dina foton ska också

• vara tydliga och inte oskarpa

• visa vad de flesta människor upplever på platsen, som maten eller atmosfären

• inte vara selfies eller gruppfoton.

Obs! För att få dessa aviseringar måste du ge Google tillstånd att söka efter foton. Google hämtar endast platsdata från fotots metadata.

Påminnelser om när det är dags att åka för att hinna till en händelse
Du kan lägga till händelser, som restaurangbokningar och födelsedagskalas, i Google Kalender. I Google Maps får du ibland aviseringar när det är dags att åka hemifrån för att komma fram i tid.
Detaljerade vägbeskrivningar när du kör
Du kan få aviseringar med vägbeskrivningar när du kör till en plats och Google Maps-appen redan är öppen.

Obs! För att få dessa aviseringar måste du aktivera platshistorik.
Information om en plats som har skickats från Google Maps på datorn
Om du använder Google Maps på datorn kan du skicka en plats till din mobil eller surfplatta. Ibland får du aviseringar om dessa platser i Google Maps-appen.
Uppmaningar om att uppdatera en offlinekarta
Offlinekartorna som du laddar ned måste uppdateras då och då för att fortsätta vara aktuella. Ibland får du aviseringar när du behöver uppdatera offlinekartor som är på väg att bli inaktuella.