Slå av och på aviseringar från Google Maps

Du kan slå på aviseringar i Google Maps-appen och få information om saker som du är intresserad av, t.ex. tågtidtabeller eller hur trafiken ser ut på rutter där du ofta reser.

Slå på och av aviseringar

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Aviseringar och sedan Google Maps Google Maps.
  3. Aktivera Tillåt aviseringar.

Så här aktiverar du en viss avisering, till exempel om du vill veta när du måste åka för att komma fram i tid:

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar och sedan Aviseringar.
    • Aktivera en avisering: Slå på reglaget vid aviseringen.
    • Inaktivera en avisering: Slå av reglaget vid aviseringen.

Typer av aviseringar

Det här är några typer av aviseringar från Google Maps som kan visas:

Påminnelser om när det är dags att åka för att hinna till en händelse
Du kan lägga till händelser, som restaurangbokningar och födelsedagskalas, i Google Kalender. I Google Maps får du ibland aviseringar när det är dags att åka hemifrån för att komma fram i tid.
Detaljerade vägbeskrivningar när du kör
Du kan få aviseringar med vägbeskrivning när du kör till en plats och Google Maps-appen redan är öppen.

Obs! För att få dessa aviseringar måste du aktivera positionshistorik.
Information om en plats som har skickats från Google Maps på datorn
Om du använder Google Maps på datorn kan du skicka en plats till din mobil eller surfplatta. Ibland får du aviseringar om dessa platser i Google Maps-appen.
Uppmaningar om att uppdatera en offlinekarta
Offlinekartorna som du laddar ned måste uppdateras då och då för att fortsätta vara aktuella. Ibland får du aviseringar när du behöver uppdatera offlinekartor som är på väg att gå ut.