Bytt språk eller domene i Google Maps

I Google Maps føres du automatisk til et landsdomene, og stedsnavn vises på det lokale språket i landet der du befinner deg. Du kan bytte et landsdomene eller språk ved hjelp av Google Maps.

Se Google Maps på et annet språk

I Google Maps vises stedsnavn automatisk på det lokale språket i landet der brukeren befinner seg, men du kan bytte språk for kartet på datamaskinen din.

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Klikk på Meny-menyen øverst til venstre.
  3. Velg Språk.
  4. Velg et språk. Etiketter på kartet vises på det lokale språket i landet ditt, men du får se stedsinformasjon på språket du har valgt.
  5. Valgfritt: Finn ut hvordan du endrer språket for alle Google-produkter.

Bruk et annet landsdomene

I Google Maps føres du automatisk til et landsdomene (Google Maps-nettadressen i nettleseren din) og en kartvisning basert på hvor du befinner deg. Google Maps fungerer med mange landsdomener, for eksempel .no eller .de.

Hvis domenet ditt er feil, eller du vil gå til .com, kan du endre det i innstillingene dine.

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Klikk på navnet på landet som vises (f.eks. Norge eller Tyskland), nederst til venstre.
  3. Da ser du Søkeinnstillinger-skjermbildet. Velg ønsket land under «Regioninnstillinger».
  4. Klikk på Lagre nederst.

Endre navigasjonsspråk

Når du navigerer til et sted på en mobilenhet, kan du endre stemmen og språket for den muntlige veibeskrivelsen.

Merk: Etter at du har endret navigasjonsspråket, hører du hvor langt det er igjen til du skal svinge, men du får ikke høre gatenavnene.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på en Android-telefon eller et Android-nettbrett.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen etterfulgt av Innstillinger.
  3. Trykk på Navigasjonsinnstillinger etterfulgt av Tale.
  4. Velg en stemme og et språk.