Se trafikk eller søk etter steder langs veien

Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Android-enheter og i visse land.

Ved hjelp av Google Maps kan du se trafikken langs ruten din, søke etter steder eller navigere til vanlige typer steder, selv uten å angi en destinasjon i Maps.

Se hvordan trafikken er langs kjøreruten din

Du kan se trafikken du har i vente, ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps.
  2. Trykk på Med bil nederst på skjermen. Nå vises trafikkdata på kartet.
  3. Dra fanen oppover fra nederst på siden for å finne ut mer. Du ser blant annet følgende informasjon:
  • Hvor lang tid det tar å kjøre til en foreslått destinasjon. Destinasjonene vises basert på data fra Google-kontoinnstillingene.
  • Trafikkforsinkelser langs veien, for eksempel grunnet ulykker eller veiarbeid.

Opprett en snarvei til kjøremodus

Du kan enkelt se trafikken langs kjøreruten din ved å opprette en snarvei til kjøremodus på mobilen.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps.
  2. Trykk på Meny-menyen øverst til venstre.
  3. Velg Innstillinger og deretter Navigasjonsinnstillinger og deretter Legg til en snarvei til kjøremodus.

Få varsler for bil via Bluetooth

Hvis du har slått på Bluetooth, og telefonen eller nettbrettet ditt er koblet til bilen, får du kjørevarsler når du starter bilen. Følg fremgangsmåten nedenfor for å slå på disse varslene.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps.
  2. Trykk på Meny-menyen øverst til venstre.
  3. Velg Innstillinger og deretter Navigasjonsinnstillinger og deretter Varsler for bil.

Søk etter og naviger til vanlige steder

Følg fremgangsmåten nedenfor for å søke etter og navigere til et sted du skal kjøre til.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps.
  2. Trykk på Meny-menyen øverst til venstre.
  3. Velg Begynn å kjøre.
  4. Trykk på Søk Søk øverst til høyre.
  5. Velg en kategori, for eksempel bensinstasjoner eller dagligvarebutikker, eller søk etter en bestemt type sted.
  6. Steder som ligger i nærheten av ruten din, vises som røde prikker. Trykk på den aktuelle prikken for å se navnet på et sted og hvor lang tid det tar å komme seg dit.
  7. For å kjøre dit trykker du på Naviger. Hvis du ikke vil kjøre ditt, trykker du på Avvis. Hvis du ikke velger et alternativ, navigerer du automatisk til stedet i løpet av noen sekunder.

Tips:

• Du kan navigere til et sted ved å trykke på «Velg destinasjon»-feltet øverst, og deretter skrive inn det aktuelle stedet.
  • Du kan se alternative ruter når du starter navigasjonen.