Søk etter steder i nærheten og utforsk området

I Google Maps kan du søke etter områder av interesse, aktiviteter og kjente steder. Du kan finne steder i nærheten som for eksempel museer, nye restauranter og populære barer og utesteder. Du kan også se vurderinger og beskrivelser av disse stedene i Maps.

Viktig:

• Innholdet i Google Maps stammer fra forskjellige kilder. Søkeresultatene du ser på Maps, kan inneholde informasjon fra partnerne eller brukerne våre samt informasjon som er offentlig tilgjengelig på nettet. Google kan fjerne innhold vi mener at er i strid med retningslinjene våre for innhold eller gjeldende lov og rett.
  • Lokale søkeresultater på Maps er hovedsakelig basert på relevans, avstand og prominens. Disse faktorene kombineres for å vise deg gode søkeresultater. Google-algoritmene kan for eksempel avgjøre at det ikke er bedriften rett rundt hjørnet for deg som har akkurat det du er på utkikk etter, men en som ligger lenger unna. Vi rangerer derfor den sistnevnte bedriften høyere i de lokale søkeresultatene.
  • Søkeresultatene på Google Maps blir ikke påvirket av betalinger fra andre selskaper. Betalt innhold på Google Maps er merket som nettopp det.

Finn steder innenfor et bestemt område

Slik finner du steder i nærheten av et område du har søkt etter:

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Søk etter et sted eller en adresse.
  3. Klikk på «I nærheten» Søk i nærheten.
  4. Velg eller skriv inn typen sted du ser etter, for eksempel hotell eller flyplass
    • Resultatene vises som røde små knappenåler og røde punkter. De små knappenålene viser de mest populære resultatene. De kvadratiske knappenålene er annonser. Finn ut mer om hva de små knappenålene betyr.
    • Du kan gå tilbake til det opprinnelige søkeresultatet etter at du har valgt en knappenål, ved å klikke på «Avbryt søket i nærheten» Avbryt søket i nærheten.

Tips:

• Du kan bruke termen «i nærheten» i søket. Du kan for eksempel finne kafeer i nærheten av Vigelandsparken ved å søke etter kaffe i nærheten av Vigelandsparken.
  • Bruk kategoriknappene øverst på skjermen for å se søkeforslag.
  • For at alternativene alltid skal være gode, endres kategoriknappene ut fra den aktuelle transportmåten. Hvis du kjører bil, kan du for eksempel se alternativer som «Bensinstasjon», «Elbillading» og «Hoteller».

Rapportér et sted for gjennomgang

Du kan rapportere bedrifter eller steder der det forekommer nettsøppel, upassende innhold eller bruk av falsk identitet.

Tips: Send inn en rapport hvis henvendelsen din dreier seg om juridiske spørsmål, for eksempel en tvist knyttet til opphavsrett eller et varemerke.

Slik utløser du gjennomgang av et sted:

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Velg stedet du vil rapportere.
  3. Klikk på Foreslå en endring og så Fjern dette stedet.
  4. Velg grunnen til at stedet bør fjernes.
  5. Klikk på Send inn.

Se lokale steder av interesse

Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på visse steder.

Du kan søke etter bedrifter og steder i nærheten, for eksempel bensinstasjoner, minibanker og populære barer. I tillegg kan du finne informasjon som åpningstider, telefonnumre og vurderinger.

Slik søker du etter bestemte kategorier i nærheten:

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Trykk på et forslag ved siden av søkefeltet, for eksempel «Kaffe», «Hoteller» eller «Restauranter».