Lähellä olevien paikkojen hakeminen ja alueeseen tutustuminen

Google Mapsissa voit hakea kiinnostavia alueita, tekemisvinkkejä tai merkittäviä paikkoja. Voit etsiä esimerkiksi lähellä olevia museoita, uusia ravintoloita sekä suosittuja baareja ja klubeja. Mapsista näet myös paikkojen kuvaukset ja tähtiluokitukset.

Tärkeää:

• Google Mapsissa on sisältöä eri lähteistä. Maps-hakutuloksesi voivat sisältää tietoa, joka on peräisin kumppaneiltamme, käyttäjiltämme tai internetistä. Google voi poistaa sisältöä, jos se on sisältökäytäntöjemme tai sovellettavien lakien vastaista.
  • Mapsin paikalliset hakutulokset perustuvat ensisijaisesti osuvuuteen, etäisyyteen ja näkyvyyteen. Kun nämä tekijät yhdistetään, saadaan hakua parhaiten vastaavia tuloksia. Googlen algoritmit saattavat esimerkiksi päätellä, että kauempana sijaitseva yritys tarjoaa etsimääsi tuotetta tai palvelua todennäköisemmin kuin lähempänä sijaitseva yritys. Siksi kauempana sijaitseva yritys voi sijoittua paikallisissa hakutuloksissa korkeammalle.
  • Yritysten tekemät maksut eivät vaikuta Google Mapsin hakutuloksiin. Maksettu sisältö on merkitty Google Mapsissa erikseen.

Tietyllä alueella olevien paikkojen hakeminen

Näin voit hakea tietyn alueen lähellä olevia paikkoja:

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Hae paikkaa tai osoitetta.
  3. Klikkaa Lähellä Hae lähiseudulta.
  4. Valitse tai lisää hakukenttään haluamasi paikan tyyppi, esimerkiksi hotelli tai lentokenttä
    • Hakutulokset näkyvät punaisina minimerkkeinä ja punaisina pisteinä. Minimerkit näkyvät parhaiden tulosten kohdalla. Neliön muotoiset merkit ovat mainoksia. Lue lisää siitä, mitä minimerkit tarkoittavat.
    • Jos haluat merkin valinnan jälkeen palata alkuperäiseen hakutulokseen, klikkaa Peru läheisten paikkojen haku Peruuta haku lähiseudulta.

Vinkkejä:

• Voit käyttää haussa termiä "lähellä". Voit esimerkiksi hakea tietyn puiston lähellä olevia kahviloita haulla kahvila lähellä Kaivopuistoa.
  • Käytä näytön yläreunan kategoriapainikkeita hakuehdotuksiin.
  • Parhaiden vaihtoehtojen tarjoamiseksi kategoriapainikkeet vaihtelevat kulkuvälineen mukaan. Autolla ajaessasi voit valita kategoriaksi esimerkiksi "Huoltoasema", "Sähköajoneuvojen lataus" tai "Hotellit".

Ilmoituksen tekeminen paikasta, joka kaipaa tarkistusta

Voit tehdä yrityksestä tai paikasta ilmoituksen, jos havaitset sopimatonta sisältöä, roskasisältöä tai toisena henkilönä esiintymistä.

Vinkki: Jos kyseessä on oikeudellinen ongelma, kuten tekijänoikeuksiin tai tavaramerkkiin liittyvä kiista, lähetä siitä ilmoitus.

Näin voit ilmoittaa, että paikka kaipaa tarkistamista:

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Valitse paikka, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Klikkaa Ehdota muutosta ja sitten Poista tämä paikka.
  4. Valitse, miksi paikka pitäisi poistaa.
  5. Valitse Lähetä.

Paikallisten kiinnostavien paikkojen selaaminen

Tärkeää: Ominaisuus on käytettävissä vain joillakin alueilla.

Voit hakea lähellä olevia yrityksiä ja paikkoja, kuten suosittuja baareja, huoltoasemia ja pankkiautomaatteja. Voit myös nähdä esimerkiksi aukioloajat, yrityksen puhelinnumerot ja arvostelut.

Näin voit hakea lähellä olevia paikkoja kategorian mukaan:

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Napauta hakukentän vierestä ehdotusta, esimerkiksi Ravintolat, Kahvi tai Hotellit.