Ladda ned områden och navigera offline

Om du ska åka till en plats där internet är långsamt, mobildata är dyrt eller du inte kan koppla upp dig alls, kan du spara ett område från Google Maps på telefonen eller surfplattan och använda det offline.

Obs! I vissa regioner går det inte att hämta offlineområden på grund av avtalsbegränsningar, språkstöd, adressformat eller andra orsaker.

Ladda ned ett område för användning offline

Obs! Du kan spara dina offlineområden på en enhet eller ett SD-kort. Om du ändrar hur du sparar dina offlineområden måste du ladda ned dem igen.

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta.
  2. Kontrollera att du är ansluten till internet och inloggad på Google Maps.
  3. Sök efter en plats, till exempel San Francisco.
  4. Tryck på platsens namn eller adress. Om du söker efter en restaurang eller liknande trycker du på Mer Mer.
  5. Välj Ladda ned Ladda ned.

Spara offlineområden på ett SD-kort

Offlineområden laddas ned till din mobils eller surfplattas internminne som standard, men du kan ladda ned dem till ett SD-kort istället. Om din enhet har Android 6.0 eller senare kan du bara spara ett offlineområde till ett SD-kort som är konfigurerat för bärbart lagringsutrymme. Läs om hur du konfigurerar ditt SD-kort.

1. Sätt i ett SD-kort i din mobil eller surfplatta.
  2. Öppna appen Google Maps Google Maps.
  3. Tryck på Meny Meny och sedan Offlineområden överst till vänster.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar överst till höger.
  5. Tryck på Enhet och sedan SD-kort under Lagringsinställningar.

Använda offlineområden

När du har laddat ned ett område använder du Google Maps precis som vanligt.

Om internetanslutningen är långsam eller du inte kan koppla upp dig alls, visas en blixtsymbol och Google Maps visar vägbeskrivningar offline utifrån de nedladdade områdena.

Obs!

• Du kan få vägbeskrivningar offline för bil, men inte för kollektivtrafik, cykel- eller gångvägar. Det visas ingen trafikinformation, ingen körfältsvägledning och inga alternativa rutter. Du kan inte heller ändra rutten om du till exempel vill undvika vägavgift eller färja.
  • Använd läget Endast Wi-Fi om du vill spara celldata och batteritid. I det här läget, när du inte är ansluten till Wi-Fi, använder Google Maps data endast från de offlineområden som du har laddat ned. Innan du använder det här läget måste du ladda ned offlineområden. Aktivera läget genom att öppna appen Google Maps Google Maps och sedan Meny Meny och sedan Inställningar och sedanbredvid Endast Wi-Fi. Slå sedan på reglaget.

Hantera offlineområden

Visa en lista över dina offlineområden
  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Offlineområden överst till vänster.

Tips! Du kan se rekommenderade områden som ”hem”, ”jobb” eller ”lokalt”. Tryck på områdesnamnet och ladda ned det genom att trycka på Ladda ned.

Radera offlineområden
  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Offlineområden överst till vänster.
  3. Tryck på området du vill radera.
  4. Tryck på Radera.
Ändra namn på offlineområden som du har laddat ned
  1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Offlineområden överst till vänster.
  3. Välj ett område.
  4. Tryck på Redigera Redigera högst upp till höger.
  5. Ändra områdets namn och tryck på Spara.
Uppdatera offlineområden

Offlineområden som du har laddat ned på mobilen eller surfplattan måste uppdateras minst var 30:e dag. När det är 15 dagar eller mindre kvar tills dina offlineområden går ut försöker Google Maps att uppdatera området automatiskt när du är ansluten till Wi-Fi.

Om dina offlineområden inte uppdateras automatiskt gör du så här för att uppdatera dem.

I aviseringen

1. Tryck på Uppdatera nu i aviseringen Uppdatera offlineområden.
  2. Tryck på det område i listan som är inaktuellt eller som snart upphör.
  3. Tryck på Uppdatera.
  4. Offlineområdet uppdateras.

I Google Maps

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på Meny Meny och sedan Offlineområden överst till vänster.
  3. Tryck på det område i listan som är inaktuellt eller som snart upphör.
  4. Tryck på Uppdatera.
  5. Offlineområdet uppdateras.