Last ned områder for navigering uten nett

Hvis du skal til et sted der Internett-tilkoblingen er treg, mobildata er dyrt eller du ikke har tilgang til nettet, kan du lagre et område i Google Maps på telefonen din eller nettbrettet ditt og bruke det uten tilgang til nettet.

Merk: I noen områder er det ikke mulig å laste ned kart for bruk uten nett på grunn av begrensninger knyttet til kontraktsvilkår, språkstøtte, adresseformater eller andre årsaker.

Trinn 1: Last ned et kart

Merk Du kan lagre kart på enheten din eller et SD-kort. Hvis du endrer måten du lagrer kart på, må du laste ned kartet på nytt.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Sjekk at enheten er koblet til nettet, og at du er logget på Google Maps.
  3. Søk etter et sted, for eksempel San Francisco.
  4. Nederst trykker du på navnet på eller adressen til stedet og så Last ned Last ned  Last ned. Hvis du har søkt etter et sted som for eksempel en restaurant, trykker du på Mer Mer og så Last ned et kart for bruk uten nettog så Last ned.

Lagre kart for bruk uten nett på et SD-kort

Kart for bruk uten nett lagres som standard i internminnet på enheten din. Du kan i stedet laste dem ned til et SD-kort. Hvis enheten din har Android 6.0 eller nyere, kan du bare lagre områder på SD-kort som er konfigurert for bærbar lagring. Kontakt produsenten av telefonen din for å finne ut hvordan du kan konfigurere SD-kortet.

1. Sett inn et SD-kort i Android-telefonen din eller -nettbrettet ditt.
  2. Åpne Google Maps-appen Kart.
  3. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Kart uten nett.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  5. Under «Innstillinger for lagring» trykker du på Enhet og så SD-kort.

Trinn 2 (valgfritt): Spar batteristrøm og mobildata

Du bruker kart for bruk uten nett, men du kan fortsatt bruke andre apper med mobildata.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Innstillinger Innstillinger og så slå på Bare Wi-Fi.

Merk:

• Du kan få veibeskrivelser for bil uten nett, men ikke veibeskrivelser for kollektivtransport, syklister eller fotgjengere.
  • Du får ikke se trafikkinformasjon, alternative ruter eller kjørefeltveiledning.

Benytt kart for bruk uten nett

Etter at du har lastet ned et kart for bruk uten nett, kan du bruke Google Maps-appen slik du pleier.

Hvis du mangler Internett-tilkobling eller tilkoblingen er treg, får du veibeskrivelser av Google Maps på bakgrunn av kartene dine for bruk uten nett.

Merk:

• Du kan få veibeskrivelser for bil uten nett, men ikke veibeskrivelser for kollektivtransport, syklister eller fotgjengere. Du får ikke se trafikkinformasjon, alternative ruter eller kjørefeltveiledning i veibeskrivelser.
  • For å spare mobildata og batteristrøm, velg «Bare Wi-Fi»-modus. Når du bruker denne modusen og ikke er koblet til Wi-Fi, bruker Google Maps bare data fra kartene du har lastet ned for bruk uten nett. Sørg for at du laster ned kart for bruk uten nett før du bruker «Bare Wi-Fi». For å slå på denne modusen trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Innstillinger Innstillinger og så slå på Bare Wi-Fi.

Administrer kart for bruk uten nett

Se en liste over kartene dine for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Kart uten nett.

Her kan du selv angi et kart du vil laste ned, eller se kart du tidligere har lastet ned.

Slett kart for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Kart uten nett.
  3. Trykk på området du vil slette.
  4. Trykk på Slett.
Gi nytt navn til områder du har lastet ned for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Kart uten nett.
  3. Velg det aktuelle området.
  4. Trykk på Endre Rediger øverst til høyre.
  5. Gi området et nytt navn, og trykk på Lagre.
Oppdater kart for bruk uten nett

Hvis du laster ned kart for bruk uten nett på nettbrettet eller telefonen, må du oppdatere disse før de utløper. Når det er 15 dager eller mindre til disse kartene utløper, forsøker Google Maps å oppdatere områdene automatisk når den aktuelle enheten er koblet til Wi-Fi.

Hvis kartene dine for bruk uten nett ikke oppdateres automatisk, kan du oppdatere dem ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Fra varselet

1. Trykk på Oppdater nå i «Oppdater kart uten nett»-varselet.
  2. Trykk på området som utløper eller er utløpt, i listen.
  3. Trykk på Oppdater.
  4. Deretter oppdateres området for bruk uten nett.

Fra alle andre steder

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Kart uten nett.
  3. Trykk på området som utløper eller er utløpt, i listen.
  4. Trykk på Oppdater.
  5. Deretter oppdateres området for bruk uten nett.
Se kart basert på de forestående reisene dine
Du kan også laste ned kart for bruk uten nett basert på steder du skal til i fremtiden. Disse reisene kan være hentet fra Gmail, Google Trips, Hangouts og andre steder. Du ser kartene som kan lastes ned for bruk uten nett, under «Anbefalte kart».