Last ned områder for navigering uten nett

Hvis du skal til et sted der Internett-tilkoblingen er treg, mobildata er dyrt eller du ikke har tilgang til nettet, kan du lagre et område i Google Maps på telefonen din eller nettbrettet ditt og bruke det uten tilgang til nettet.

Merk: I noen områder er det ikke mulig å laste ned kart for bruk uten nett på grunn av begrensninger knyttet til kontraktsvilkår, språkstøtte, adresseformater eller andre årsaker.

Trinn 1: Last ned et kart

Merk Du kan lagre kart på enheten din eller et SD-kort. Hvis du endrer måten du lagrer kart på, må du laste ned kartet på nytt.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten.
  2. Sørg for at enheten er koblet til Internett, og at du er logget på Google Maps.
  3. Søk etter et sted, for eksempel San Francisco.
  4. Trykk på navnet på eller adressen til stedet nederst og deretter Last ned Last ned og deretter Last ned. Trykk på Mer Mer hvis du for eksempel søkte etter en restaurant og deretter Last ned et kart for bruk uten nett og deretter Last ned.

Lagre kart for bruk uten nett på et SD-kort

Kart for bruk uten nett blir som standard lastet ned til enhetens interne lagringsplass, men du kan laste dem ned til et SD-kort i stedet. Hvis enheten din har Android 6.0 eller nyere, kan du bare lagre et område på et SD-kort som er konfigurert for bærbar lagring. Finn ut hvordan du konfigurerer SD-kort.

1. Sett inn et SD-kort i Android-telefonen din eller -nettbrettet ditt.
  2. Åpne Google Maps-appen Google Maps.
  3. Trykk på Meny Meny øverst til venstre og deretter Kart for bruk uten nett.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  5. Trykk på Enhet under «Innstillinger for lagring» og deretter SD-kort.

Trinn 2 (valgfritt): Spar batteristrøm og mobildata

Du bruker kart for bruk uten nett, men du kan fortsatt bruke andre apper med mobildata.

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten.
  2. Trykk på Meny Meny og deretter slå på Bare Wi-Fi.

Merknader:

• Du kan få veibeskrivelser for bil uten nett, men ikke veibeskrivelser for kollektivtransport, syklister eller fotgjengere.
  • Du får ikke se trafikkinformasjon, alternative ruter eller kjørefeltveiledning.
  • Du kan ikke endre ruter for å unngå for eksempel bomstasjoner eller ferger.

Bruk kart for bruk uten nett

Når du har lastet ned et kart for bruk uten nett, kan du bruke Google Maps-appen akkurat som vanlig.

Hvis du mangler Internett-tilkobling eller tilkoblingen er treg, får du veibeskrivelser av Google Maps på bakgrunn av kartene dine for bruk uten nett.

Merknader:

• Du kan få veibeskrivelser for bil uten nett, men ikke veibeskrivelser for kollektivtransport, syklister eller fotgjengere. Du får ikke se trafikkinformasjon, alternative ruter eller kjørefeltveiledning i veibeskrivelser.
  • For å spare mobildata og batteristrøm, velg «Bare Wi-Fi»-modus. Når du bruker denne modusen og ikke er koblet til Wi-Fi, bruker Google Maps bare data fra kartene du har lastet ned for bruk uten nett. Sørg for at du laster ned kart for bruk uten nett før du bruker denne modusen. For å slå på denne modusen, åpne Google Maps-appen Google Maps og deretter Meny Meny og deretter slå på bryteren ved siden av «Bare Wi-Fi».

Administrer kart for bruk uten nett

Se en liste over kartene dine for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten.
  2. Trykk på Meny Meny øverst til venstre og deretter Kart for bruk uten nett.

Du kan velge å laste ned ditt eget kart eller se kart du allerede har lastet ned.

Slett kart for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten.
  2. Trykk på Meny Meny øverst til venstre og deretter Kart for bruk uten nett.
  3. Trykk på området du vil slette.
  4. Trykk på Slett.
Gi nytt navn til områder du har lastet ned for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten.
  2. Trykk på Meny Meny øverst til venstre og deretter Kart for bruk uten nett.
  3. Velg et område.
  4. Trykk på Endre Endre øverst til høyre.
  5. Gi området et nytt navn, og trykk på Lagre.
Oppdater kart for bruk uten nett

Hvis du laster ned kart for bruk uten nett på nettbrettet eller telefonen, må du oppdatere disse før de utløper. Når det er 15 dager eller mindre til disse kartene utløper, forsøker Google Maps å oppdatere områdene automatisk når den aktuelle enheten er koblet til Wi-Fi.

Hvis kartene dine for bruk uten nett ikke oppdateres automatisk, kan du oppdatere dem ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Fra varselet

1. Trykk på Oppdater nå i «Oppdater kart uten nett»-varselet.
  2. Trykk på området som utløper eller er utløpt, i listen.
  3. Trykk på Oppdater.
  4. Nå oppdateres området for bruk uten nett.

Fra alle andre steder

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten.
  2. Trykk på Meny Meny øverst til venstre og deretter Kart for bruk uten nett.
  3. Trykk på området som utløper eller er utløpt, i listen.
  4. Trykk på Oppdater.
  5. Nå oppdateres området for bruk uten nett.
Se kart basert på de forestående reisene dine
Du kan også laste ned kart for bruk uten nett basert på steder du skal til i fremtiden. Disse reisene kan være hentet fra Gmail, Google Trips, Hangouts og andre steder. Du ser kartene som kan lastes ned for bruk uten nett, under «Anbefalte kart».