Gebieden downloaden en offline navigeren

Als je ergens naartoe gaat waar internet traag is of mobiele data duur zijn, of waar je helemaal geen internetverbinding hebt, kun je een gebied vanuit Google Maps opslaan op je telefoon of tablet en dat gebruiken wanneer je offline bent.

Opmerking: Vanwege contractuele beperkingen, taalondersteuning, de gebruikte adresnotatie of andere redenen is het in sommige regio's niet mogelijk om offline kaarten te downloaden.

Stap 1: Download een kaart voor offline gebruik

Tip: Je kunt kaarten opslaan op je apparaat of op een SD-kaart. Als je de manier wijzigt waarop je kaarten opslaat, moet je de kaart opnieuw downloaden.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg ervoor dat u verbinding heeft met internet en bent ingelogd bij Google Maps.
  3. Zoek een plaats, bijvoorbeeld Amsterdam.
  4. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats en dan Tik op Meer Meer en dan Offline kaart downloaden. Als je naar een plaats hebt gezocht, zoals een restaurant, tik je op Meer Meer en dan Offline kaart downloadenen dan Downloaden.

Offline kaarten opslaan op een SD-kaart

Offline kaarten worden standaard gedownload naar de interne opslag van je apparaat, maar je kunt ze ook downloaden naar een SD-kaart. Als je een apparaat met Android 6.0 of hoger hebt, kun je een gebied alleen opslaan op een SD-kaart die is ingesteld als draagbare opslag. Vraag de fabrikant van je telefoon om hulp als je wilt weten hoe je je SD-kaart kunt instellen.
  1. Plaats een SD-kaart in je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de Google Maps-app Maps.
  3. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  5. Tik bij Opslagvoorkeuren op Apparaat en dan SD-kaart.

Stap 2 (optioneel): Bespaar batterijlading en mobiele data

Je kunt offline kaarten instellen en tegelijkertijd andere apps gebruiken met mobiele data.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Instellingen en dan schakel Alleen wifi in.

Selecteer je eigen kaart

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  3. Tik op Selecteer je eigen kaart.
  4. Pas de kaart aan op basis van het gebied dat je wilt downloaden.
  5. Tik op Downloaden.

Offline kaarten gebruiken

Nadat je een gebied hebt gedownload, kun je de Google Maps-app gebruiken zoals je gewend bent. Als je internetverbinding traag is of als je geen internetverbinding hebt, leiden je offline kaarten je naar je bestemming zolang de volledige route binnen de offline kaart ligt.

Tip: Routebeschrijvingen voor openbaar vervoer, fietsen en lopen zijn niet offline beschikbaar. In je offline autoroute kun je geen live verkeersinformatie, alternatieve routes of rijbaanaanwijzingen krijgen.

Offline kaarten beheren

Een lijst met offline kaarten bekijken
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.

Je kunt je eigen kaart selecteren om te downloaden of kaarten bekijken die je al hebt gedownload.

Offline kaarten verwijderen
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  3. Tik op de kaart die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.
Namen wijzigen van gebieden die je hebt gedownload voor offline gebruik
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  3. Selecteer een kaart.
  4. Tik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
  5. Update de naam van het gebied en tik op Opslaan.
Offline kaarten updaten

Je moet offline kaarten die je op je telefoon of tablet hebt gedownload, updaten voordat ze verlopen. Als een offline kaart over 15 dagen of eerder verloopt, probeert Google Maps het gebied automatisch te updaten als je verbinding hebt met wifi.

Als je offline kaarten niet automatisch worden geüpdatet, kun je ze updaten door deze instructies te volgen.

Vanuit de melding

1. Tik in de melding 'Offline kaarten updaten' op Nu updaten.
  2. Tik in de lijst op het (bijna) verlopen gebied.
  3. Tik op Updaten.

Vanaf elke andere locatie

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  3. Tik in de lijst op de (bijna) verlopen gebied.
  4. Tik op Updaten.

Automatische updates aanzetten

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  4. Zet Offline kaarten automatisch updaten aan.
Kaarten bekijken op basis van je geplande reizen
Je kunt ook offline kaarten downloaden op basis van plaatsen waar je in de toekomst naartoe gaat. Deze reizen kunnen van Gmail, Google Reizen en andere locaties komen. Offline kaarten die je kunt downloaden, vind je onder Aanbevolen kaarten.