Alueiden lataaminen ja offline-tilassa navigointi

Jos olet matkustamassa paikkaan, jossa internet toimii hitaasti, mobiilidatan käyttö on kallista tai verkkoyhteys ei ole käytettävissä, voit tallentaa Google Mapsista alueen puhelimeesi tai tablettiisi offline-käyttöä varten.

Huom. Offline-karttojen lataaminen ei ole mahdollista joillakin alueilla sopimusrajoitusten, kielituen, osoitemuotojen tai muiden syiden vuoksi.

Vaihe 1: Lataa kartta

Huom. Voit tallentaa kartat laitteellesi tai SD-kortille. Jos teet muutoksia kartan tallennukseen, sinun täytyy ladata kartta uudelleen.

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  2. Varmista, että olet muodostanut yhteyden internetiin ja kirjautunut sisään Google Mapsiin.
  3. Hae paikkaa, kuten San Franciscoa.
  4. Napauta alareunasta paikan nimeä tai osoitetta ja sitten Lataa Lataa ja sitten Lataa. Jos hait esimerkiksi ravintolaa, napauta Lisää Lisää ja sitten Lataa offline-kartta ja sitten Lataa.

Offline-karttojen tallentaminen SD-kortille

Offline-kartat ladataan oletusarvoisesti laitteen sisäiseen muistiin, mutta voit ladata niitä myös SD-kortille. Jos laitteesi on Android 6.0 tai sitä uudempi, voit tallentaa alueen vain SD-kortille, joka on määritetty siirrettäväksi tallennustilaksi. Lue lisää SD-kortin määrittämisestä.

1. Aseta SD-kortti Android‑puhelimeesi tai ‑tablettiisi.
  2. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  3. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Offline-kartat.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  5. Valitse Tallennusasetukset-kohdasta Laite ja sitten SD-kortti.

Vaihe 2 (valinnainen): Pidennä akunkestoa ja vähennä mobiilidatan käyttöä

Käytät offline-karttoja, mutta voit silti käyttää mobiilidataa muissa sovelluksissa.

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  2. Napauta Valikko Valikko ja sitten ota käyttöön Vain Wi-Fi.

Huomioitavaa

• Offline-tilassa voit hakea ajo-ohjeita mutta et kävely- tai pyöräreittejä tai tietoja julkisesta liikenteestä.
  • Et näe liikennetietoja, vaihtoehtoisia reittejä tai kaistaopasteita.

Offline-karttojen käyttäminen

Kun olet ladannut alueen, käytä Google Maps ‑sovellusta tavalliseen tapaan.

Jos internetyhteys on hidas tai sitä ei ole lainkaan, Google Maps käyttää offline-karttoja reittiohjeiden antamiseen.

Huomioitavaa

• Offline-tilassa voit hake ajo-ohjeita, mutta et kävely- tai pyöräreittejä tai tietoja julkisesta liikenteestä. Ajo-ohjeet eivät sisällä liikennetietoja, vaihtoehtoisia reittejä tai kaistaopastusta.
  • Jos haluat vähentää puhelimesi datankäyttöä ja pidentää akunkestoa, käytä Vain Wi-Fi -tilaa. Tässä tilassa Google Maps käyttää vain lataamiesi offline-karttojen tietoja, kun et ole yhteydessä Wi‑Fi-verkkoon. Varmista, että olet ladannut offline‑kartat, ennen kuin käytät tätä tilaa. Ota tila käyttöön seuraavasti: avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps ja sitten napauta Valikko Valikko ja sitten siirrä Vain Wi-Fi ‑kohdan valitsin Käytössä-asentoon.

Offline-karttojen ylläpitäminen

Offline-karttaluettelon näyttäminen
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Offline-kartat.

Voit valita ladattavaksi oman karttasi tai katsoa jo lataamiasi karttoja.

Offline-karttojen poistaminen
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Offline-kartat.
  3. Napauta poistettavaa aluetta.
  4. Valitse Poista.
Offline-käyttöä varten ladattujen alueiden nimeäminen uudelleen
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Offline-kartat.
  3. Valitse alue.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa Muokkaa.
  5. Päivitä alueen nimi ja valitse Tallenna.
Offline-karttojen päivittäminen

Puhelimeen tai tablettiin ladatut offline-kartat on päivitettävä ennen niiden vanhenemista. Jos offline-karttasi vanhenee 15 päivän kuluttua tai aikaisemmin, Google Maps pyrkii päivittämään alueen automaattisesti, kun käytät Wi-Fi-yhteyttä.

Jos offline-karttasi eivät päivity automaattisesti, voit noudattaa seuraavia ohjeita.

Ilmoituksesta

1. Napauta Päivitä offline-kartat -ilmoituksessa Päivitä nyt -kohtaa.
  2. Napauta vanhentunutta tai vanhentuvaa aluetta luettelossa.
  3. Napauta Päivitä.
  4. Offline-kartta päivitetään.

Muulla tavalla

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Offline-kartat.
  3. Napauta luettelosta vanhentunutta tai vanhentuvaa aluetta.
  4. Napauta Päivitä.
  5. Offline-alue päivitetään.
Tuleviin matkoihin perustuvien karttojen katselu
Voit ladata offline-karttoja myös sellaisten paikkojen perusteella, joihin aiot matkustaa myöhemmin. Kyseisten matkojen tiedot voivat olla peräisin Gmailista, Google Trips ‑sovelluksesta, Hangoutsista ja muista paikoista. Ladattavissa olevat offline-kartat näkyvät Suositellut kartat ‑kohdassa.