Baixar àrees i navegar sense connexió

Si teniu previst anar a algun lloc on la connexió a Internet és lenta o inexistent, o bé on les dades mòbils són cares, podeu desar un mapa de Google Maps al telèfon o a la tauleta i utilitzar-lo sense connexió.

Nota: la funció per baixar mapes sense connexió no està disponible a tot arreu a causa de les limitacions contractuals, de la incompatibilitat amb l'idioma o dels formats de les adreces, entre altres motius.

Pas 1: baixeu un mapa

Nota: podeu desar mapes al vostre dispositiu o en una targeta SD. Si canvieu la forma de desar els mapes, els haureu de tornar a baixar.

1. Obriu l'aplicació Google Maps Google Maps al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Comproveu que teniu connexió a Internet i que heu iniciat la sessió a Google Maps.
  3. Cerqueu un lloc, com ara València.
  4. A la part inferior, toqueu el nom o l'adreça del lloc i, a continuació, Baixa Baixa i, a continuació, Baixa. Si heu cercat un lloc, com ara un restaurant, toqueu Més Més i, a continuació, Baixa un mapa sense connexió i, a continuació, Baixa.

Desar mapes sense connexió en una targeta SD

Els mapes sense connexió es baixen de manera predeterminada a l'emmagatzematge intern del dispositiu, però també podeu baixar-los a una targeta SD. Si el dispositiu té instal·lat Android 6.0 o una versió posterior, només podeu desar àrees en una targeta SD que estigui configurada per utilitzar l'emmagatzematge portàtil. Obteniu informació sobre com podeu configurar la targeta SD.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, introduïu una targeta SD.
  2. Obriu l'aplicació Google Maps Google Maps.
  3. A l'extrem superior esquerre, toqueu Menú Menú i, a continuació, Mapes sense connexió.
  4. A l'extrem superior dret, toqueu Configuració Configuració.
  5. A "Preferències d'emmagatzematge", toqueu Dispositiu i, a continuació, Targeta SD.

Pas 2 (opcional): estalvieu bateria i dades mòbils

Encara que utilitzeu mapes sense connexió, podeu utilitzar altres aplicacions amb dades mòbils.

1. Obriu l'aplicació Google Maps Google Maps al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Toqueu Menú Menú i, a continuació, activeu Només Wi-Fi.

Notes:

• Sense connexió podeu obtenir indicacions per arribar amb cotxe, però no per anar amb bicicleta, amb transport públic ni a peu.
  • No disposeu d'informació del trànsit, de rutes alternatives ni d'indicacions de carril.
  • No podeu modificar les rutes (per exemple, per evitar els peatges o els ferris).

Utilitzar mapes sense connexió

Després de baixar una àrea, utilitzeu l'aplicació Google Maps tal com feu habitualment.

Si la connexió a Internet és lenta o inexistent, Google Maps utilitzarà els vostres mapes sense connexió per mostrar-vos les indicacions.

Notes:

• Sense connexió podeu obtenir indicacions per arribar amb cotxe, però no per anar amb bicicleta, amb transport públic ni a peu. A més, no s'hi inclou informació del trànsit, rutes alternatives ni indicacions de carril.
  • Per estalviar dades mòbils i bateria, feu servir el mode "Només Wi-Fi". En aquest mode, quan no esteu connectat a cap Wi-Fi, Google Maps només utilitza les dades dels mapes sense connexió que heu baixat. Assegureu-vos de baixar mapes sense connexió abans de fer servir aquest mode. Per activar-lo, obriu l'aplicació Google Maps Google Maps i, a continuació, Menú Menú i, a continuació,activeu l'opció "Només Wi-Fi".

Gestionar els mapes sense connexió

Consultar la llista dels vostres mapes sense connexió
  1. Obriu l'aplicació Google Maps Google Maps al telèfon o a la tauleta Android.
  2. A l'extrem superior esquerre, toqueu Menú Menú i, a continuació, Mapes sense connexió.

Podeu seleccionar el vostre propi mapa per baixar-lo o consultar els mapes que ja heu baixat.

Suprimir mapes sense connexió
  1. Obriu l'aplicació Google Maps Google Maps al telèfon o a la tauleta Android.
  2. A l'extrem superior esquerre, toqueu Menú Menú i, a continuació, Mapes sense connexió.
  3. Toqueu l'àrea que voleu suprimir.
  4. Toqueu Suprimeix.
Canviar el nom de les àrees que heu baixat per utilitzar-les sense connexió
  1. Obriu l'aplicació Google Maps Google Maps al telèfon o a la tauleta Android.
  2. A l'extrem superior esquerre, toqueu Menú Menú i, a continuació, Mapes sense connexió.
  3. Seleccioneu una àrea.
  4. A l'extrem superior dret, toqueu Edita Edita.
  5. Canvieu el nom de l'àrea i toqueu Desa.
Actualitzar mapes sense connexió

Els mapes sense connexió que baixeu al telèfon o a la tauleta s'han d'actualitzar almenys abans no caduquin. Si teniu mapes sense connexió que caduquen d'aquí a 15 dies o abans, Google Maps intentarà actualitzar l'àrea automàticament quan tingueu connexió Wi-Fi.

Si els vostres mapes sense connexió no s'actualitzen automàticament, podeu actualitzar-los seguint els passos que s'indiquen a continuació.

Des de la notificació

1. A la notificació "Actualitzeu mapes sense connexió", toqueu Actualitza ara.
  2. A la llista, toqueu l'àrea caducada o a punt de caducar.
  3. Toqueu Actualitza.
  4. L'àrea sense connexió s'actualitzarà.

Des de qualsevol altre lloc

1. Obriu l'aplicació Google Maps Google Maps al telèfon o a la tauleta Android.
  2. A l'extrem superior esquerre, toqueu Menú Menú i, a continuació, Mapes sense connexió.
  3. A la llista, toqueu l'àrea caducada o a punt de caducar.
  4. Toqueu Actualitza.
  5. L'àrea sense connexió s'actualitzarà.
Consultar els mapes que es mostren segons els llocs on heu de viatjar
També podeu baixar mapes sense connexió dels llocs on heu de viatjar en un futur. Aquesta informació s'obté de Gmail, Google Trips i Hangouts, entre altres. A "Mapes recomanats" es mostren els mapes sense connexió que podeu baixar.