Gebieden downloaden en offline navigeren

Als u ergens naartoe gaat waar internet traag is of mobiele data duur zijn, of waar u helemaal geen internetverbinding heeft, kunt u een gebied vanuit Google Maps opslaan op uw telefoon of tablet en dat gebruiken wanneer u offline bent.

Opmerking: In verband met contractuele beperkingen, taalondersteuning, de gebruikte adresnotatie of andere redenen is het in sommige regio's niet mogelijk om offline kaarten te downloaden.

Een kaart downloaden voor offline gebruik

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zorg ervoor dat u verbinding heeft met internet en bent ingelogd bij Google Maps.
  3. Zoek een plaats, bijvoorbeeld Amsterdam.
  4. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats en vervolgens tik op Meer Meer.
  5. Selecteer Offline kaart downloaden en vervolgens Downloaden.

Offline kaarten gebruiken

Nadat u een kaart heeft gedownload, kunt u de Google Maps-app gebruiken zoals u gewend bent. Als uw internetverbinding traag is of als u geen internetverbinding heeft, gebruikt Google Maps uw offline kaarten voor routebeschrijvingen.

Opmerking: U kunt offline een routebeschrijving voor de auto opvragen, maar geen ov-, fiets- of wandelaanwijzingen. De routebeschrijving voor de auto bevat geen verkeersinformatie, alternatieve routes of rijbaanaanwijzingen.

Offline kaarten beheren

Een lijst van offline kaarten bekijken
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Offline kaarten.

U kunt uw eigen kaart selecteren om te downloaden of kaarten bekijken die u al heeft gedownload.

Offline kaarten verwijderen
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Offline kaarten.
  3. Tik op de kaart die u wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.
Namen wijzigen van gebieden die u heeft gedownload voor offline gebruik
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Offline kaarten.
  3. Selecteer een gebied.
  4. Tik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
  5. Update de naam van het gebied en tik op Opslaan.
Offline kaarten updaten

U moet offline kaarten die u op uw telefoon of tablet heeft gedownload, updaten voordat ze verlopen. Wanneer een offline kaart binnen vijftien dagen of eerder verloopt, probeert Google Maps de kaart automatisch te updaten wanneer het apparaat verbinding heeft met wifi.

Als uw offline kaarten niet automatisch worden geüpdatet, kunt u ze updaten door deze instructies te volgen.

Vanuit de melding

1. Tik in de melding 'Offline kaarten updaten' op Nu updaten.
  2. Tik in de lijst op de (bijna) verlopen kaart.
  3. Tik op Updaten.
  4. De offline kaart wordt geüpdatet.

Vanaf elke andere locatie

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op het menu Menu en vervolgens Offline kaarten.
  3. Tik in de lijst op de (bijna) verlopen kaart.
  4. Tik op Updaten.
  5. De offline kaart wordt geüpdatet.
Kaarten bekijken op basis van uw geplande reizen
U kunt ook offline kaarten downloaden op basis van plaatsen waar u in de toekomst naartoe gaat. Deze reizen kunnen afkomstig zijn van Gmail, Google Trips, Hangouts en andere locaties. U kunt de offline kaarten die u kunt downloaden vinden onder 'Aanbevolen kaarten'.