Last ned områder for navigering uten nett

Hvis du skal til et sted der Internett-tilkoblingen er treg, mobildata er dyrt eller du ikke har tilgang til nettet, kan du lagre et område i Google Maps på telefonen din eller nettbrettet ditt og bruke det uten tilgang til nettet.

Merk: I noen områder er det ikke mulig å laste ned kart for bruk uten nett på grunn av begrensninger knyttet til kontraktsvilkår, språkstøtte, adresseformater eller andre årsaker.

Trinn 1: Last ned kart for bruk uten nett

Tips: Du kan lagre kart på enheten eller på et SD-kort. Hvis du endrer måten du lagrer kart på, må du laste ned kartet på nytt.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Sjekk at enheten er koblet til nettet, og at du er logget på Google Maps.
  3. Søk etter et sted, for eksempel Bergen.
  4. Nederst på siden trykker du på navnet på eller adressen til stedet etterfulgt av Trykk på Mer Mer etterfulgt av Last ned et kart for bruk uten nett. Hvis du har søkt etter et sted som for eksempel en restaurant, trykker du på Mer Mer etterfulgt av Last ned et kart for bruk uten nettetterfulgt av Last ned.

Lagre kart for bruk uten nett på et SD-kort

Kart for bruk uten nett lagres som standard i internminnet på enheten din. Du kan i stedet laste dem ned til et SD-kort. Hvis enheten din har Android 6.0 eller nyere, kan du bare lagre områder på SD-kort som er konfigurert for bærbar lagring. Få hjelp fra produsenten av telefonen for å finne ut hvordan du konfigurerer SD-kortet.
  1. Sett inn et SD-kort i Android-telefonen din eller -nettbrettet ditt.
  2. Åpne Google Maps-appen Kart.
  3. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Kart uten nett.
  4. Trykk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  5. Under «Innstillinger for lagring» trykker du på Enhet etterfulgt av SD-kort.

Trinn 2 (valgfritt): Spar batteristrøm og mobildata

Du kan konfigurere kart for bruk uten nett og fremdeles bruke andre apper med mobildata.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Innstillinger og så slå på Bare Wi-Fi.

Velg et kart selv

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Kart for bruk uten nett.
  3. Trykk på Velg et kart selv.
  4. Juster kartet i henhold til området du vil laste ned
  5. Trykk på Last ned.

Bruk kart for bruk uten nett

Når du har lastet ned et kart for bruk uten nett, kan du bruke Google Maps-appen akkurat som vanlig. Hvis du mangler Internett-tilkobling eller tilkoblingen er treg, veileder kartene for bruk uten nett deg til destinasjonen så lenge hele ruten er innenfor kartet for bruk uten nett.

Tips: Veibeskrivelser for kollektivtransport, syklister og fotgjengere er ikke tilgjengelige uten nett. I veibeskrivelser for bruk uten nett kan du ikke se trafikkinformasjon, alternative ruter eller kjørefeltveiledning.

Administrer kart for bruk uten nett

Finn en liste over kartene dine for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Kart uten nett.

Du kan velge å laste ned ditt eget kart eller se kart du allerede har lastet ned.

Slett kart for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Kart uten nett.
  3. Trykk på kartet du vil slette.
  4. Trykk på Slett.
Gi nytt navn til områder du har lastet ned for bruk uten nett
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Kart uten nett.
  3. Velg et kart.
  4. Øverst til høyre trykker du på Endre Rediger.
  5. Gi kartet et nytt navn, og trykk på Lagre.
Oppdater kart for bruk uten nett

Kart for bruk uten nett som du har lastet ned på telefonen eller nettbrettet, må oppdateres før de utløper. Når det er 15 dager eller mindre til disse kartene utløper, forsøker Google Maps å oppdatere områdene automatisk når den aktuelle enheten er koblet til Wi-Fi.

Hvis et kart for bruk uten nett ikke oppdateres automatisk, kan du oppdatere det ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Fra varselet

1. Trykk på Oppdater nå i «Oppdater kart uten nett»-varselet.
  2. Trykk på området som utløper eller er utløpt, i listen.
  3. Trykk på Oppdater.

Fra alle andre steder

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Kart uten nett.
  3. Trykk på området som er utløpt eller i ferd med å utløpe, i listen.
  4. Trykk på Oppdater.

Aktiver auto-oppdateringer

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Kart uten nett.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  4. Slå på Oppdater kart for bruk uten nett automatisk.
Se kart basert på de forestående reisene dine
Du kan også laste ned kart for bruk uten nett basert på steder du skal til i fremtiden. Disse reisene kan være hentet fra Gmail, Google Reiser og andre steder. Du kan laste ned kart for bruk uten nett under «Anbefalte kart».