Gebieden downloaden en offline navigeren

Als u ergens naartoe gaat waar internet traag is of mobiele data duur zijn, of waar u helemaal geen internetverbinding heeft, kunt u een gebied vanuit Google Maps opslaan op uw telefoon of tablet en dat gebruiken wanneer u offline bent.

Opmerking: In verband met contractuele beperkingen, taalondersteuning, de gebruikte adresnotatie of andere redenen is het in sommige regio's niet mogelijk om offline kaarten te downloaden.

Stap 1: Download een kaart

Opmerking: Je kunt kaarten opslaan op je apparaat of op een SD-kaart. Als je de manier wijzigt waarop je kaarten opslaat, moet je de kaart opnieuw downloaden.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg ervoor dat je verbinding hebt met internet en dat je niet in de incognitomodus browst.
  3. Zoek een plaats, bijvoorbeeld Amsterdam.
  4. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats en dan Downloaden Downloaden en dan Downloaden. Als je naar een plaats hebt gezocht, zoals een restaurant, tik je op Meer Meer en dan Offline kaart downloadenen dan Downloaden.

Offline kaarten opslaan op een SD-kaart

Offline kaarten worden standaard gedownload naar de interne opslag van je apparaat, maar je kunt ze ook downloaden naar een SD-kaart. Als je een apparaat met Android 6.0 of hoger hebt, kun je een gebied alleen opslaan op een SD-kaart die is ingesteld als draagbare opslag. Als je meer informatie wilt over het configureren van je SD-kaart, vraag je de fabrikant van je telefoon om hulp.

1. Plaats een SD-kaart in je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de Google Maps-app Maps.
  3. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  4. Tik rechtsboven op 'Instellingen' Instellingen.
  5. Tik bij 'Opslagvoorkeuren' op Apparaat en dan SD-kaart.

Stap 2 (optioneel): Bespaar batterijlading en mobiele data

Terwijl je offline kaarten gebruikt, kunt je nog wel mobiele data gebruiken voor andere apps.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Instellingen en dan schakel Alleen wifi in.

Opmerkingen:

• Je kunt offline een routebeschrijving voor de auto opvragen, maar geen ov-, fiets- of wandelaanwijzingen.
  • De routebeschrijving bevat geen verkeersinformatie, alternatieve routes of rijbaanaanwijzingen.

Offline kaarten gebruiken

Nadat je een gebied hebt gedownload, kun je de Google Maps-app gebruiken zoals je gewend bent.

Als je internetverbinding traag is of als je geen internetverbinding hebt, gebruikt Google Maps je offline kaarten voor routebeschrijvingen.

Opmerkingen:

• Je kunt offline een routebeschrijving voor de auto opvragen, maar geen ov-, fiets- of wandelaanwijzingen. De autoroute bevat geen verkeersinformatie, alternatieve routes of rijbaanaanwijzingen.
  • Gebruik de modus 'Alleen wifi' om mobiele data en batterijlading te besparen. Als u deze modus heeft ingeschakeld en geen wifi-verbinding heeft, gebruikt Google Maps alleen gegevens uit de offline kaarten die u heeft gedownload. Zorg er daarom voor dat u offline kaarten downloadt voordat u deze modus inschakelt. Als u deze modus wilt gebruiken, tikt u op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Instellingen en dan en schakelt u Alleen wifi in.

Offline kaarten beheren

Een lijst met offline kaarten bekijken
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.

Je kunt je eigen kaart selecteren om te downloaden of kaarten bekijken die je al hebt gedownload.

Offline kaarten verwijderen
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  3. Tik op het gebied dat je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.
Namen wijzigen van gebieden die je hebt gedownload voor offline gebruik
  1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  3. Selecteer een gebied.
  4. Tik rechtsboven op 'Bewerken' Bewerken.
  5. Update de naam van het gebied en tik op Opslaan.
Offline kaarten updaten

Je moet offline kaarten die je op je telefoon of tablet hebt gedownload, updaten voordat ze verlopen. Wanneer een offline kaart binnen vijftien dagen of eerder verloopt, probeert Google Maps het gebied automatisch te updaten wanneer het apparaat verbinding heeft met wifi.

Als je offline kaarten niet automatisch worden geüpdatet, kun je ze updaten door deze instructies te volgen.

Vanuit de melding

1. Tik in de melding 'Offline kaarten updaten' op Nu updaten.
  2. Tik in de lijst op het (bijna) verlopen gebied.
  3. Tik op Updaten.
  4. De offline kaart wordt geüpdatet.

Vanaf elke andere locatie

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Offline kaarten.
  3. Tik in de lijst op het (bijna) verlopen gebied.
  4. Tik op Updaten.
  5. De offline kaart wordt geüpdatet.
Kaarten bekijken op basis van uw geplande reizen
U kunt ook offline kaarten downloaden op basis van plaatsen waar u in de toekomst naartoe gaat. Deze reizen kunnen afkomstig zijn van Gmail, Google Trips, Hangouts en andere locaties. U kunt de offline kaarten die u kunt downloaden vinden onder 'Aanbevolen kaarten'.