Gebieden downloaden en offline navigeren

Als u ergens naartoe gaat waar internet traag is of mobiele data duur zijn, of waar u helemaal geen internetverbinding heeft, kunt u een gebied vanuit Google Maps opslaan op uw telefoon of tablet en dat gebruiken wanneer u offline bent.

Opmerking: In verband met contractuele beperkingen, taalondersteuning, de gebruikte adresnotatie of andere redenen is het in sommige regio's niet mogelijk om offline kaarten te downloaden.

Stap 1: Download een kaart

Opmerking: U kunt kaarten opslaan op uw apparaat of op een SD-kaart. Als u de manier wijzigt waarop u kaarten opslaat, moet u de kaart opnieuw downloaden.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zorg ervoor dat u verbinding heeft met internet en bent ingelogd bij Google Maps.
  3. Zoek een plaats, bijvoorbeeld Amsterdam.
  4. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats en vervolgens Downloaden Downloaden en vervolgens Downloaden. Als u naar een plaats heeft gezocht, zoals een restaurant, tikt u op Meer Meer en vervolgens Offline kaart downloaden en vervolgens Downloaden.

Offline kaarten opslaan op een SD-kaart

Offline kaarten worden standaard gedownload naar de interne opslag van uw apparaat, maar u kunt ze ook downloaden naar een SD-kaart. Als u een apparaat met Android 6.0 of hoger heeft, kunt u een gebied alleen opslaan op een SD-kaart die is ingesteld als draagbare opslag. Meer informatie over hoe u een SD-kaart configureert.

1. Plaats een SD-kaart in uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de Google Maps-app Google Maps.
  3. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Offline kaarten.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  5. Tik onder Opslagvoorkeuren op Apparaat en vervolgens SD-kaart.

Stap 2 (optioneel): Bespaar batterijlading en mobiele data

Terwijl u offline kaarten gebruikt, kunt u nog wel mobiele data gebruiken voor andere apps.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens schakel Alleen wifi in.

Opmerkingen:

• U kunt offline een routebeschrijving voor de auto opvragen, maar geen ov-, fiets- of wandelaanwijzingen.
  • De routebeschrijving bevat geen verkeersinformatie, alternatieve routes of rijbaanaanwijzingen.
  • U kunt geen routes wijzigen om bijvoorbeeld tolwegen of veerboten te vermijden.

Offline kaarten gebruiken

Nadat u een gebied heeft gedownload, kunt u de Google Maps-app gebruiken zoals u gewend bent.

Als uw internetverbinding traag is of als u geen internetverbinding heeft, gebruikt Google Maps uw offline kaarten voor routebeschrijvingen.

Opmerkingen:

• U kunt offline een routebeschrijving voor de auto opvragen, maar geen ov-, fiets- of wandelaanwijzingen. De routebeschrijving voor de auto bevat geen verkeersinformatie, alternatieve routes of rijbaanaanwijzingen.
  • Gebruik de modus 'Alleen wifi' om mobiele data en batterijlading te besparen. Als u deze modus heeft ingeschakeld en geen wifi-verbinding heeft, gebruikt Google Maps alleen gegevens uit de offline kaarten die u heeft gedownload. Zorg er daarom voor dat u offline kaarten downloadt voordat u deze modus gebruikt. Als u deze modus wilt inschakelen, opent u de Google Maps-app Google Maps en vervolgens Menu Menu en vervolgens en zet u de schakelaar naast 'Alleen wifi' op 'Aan'.

Offline kaarten beheren

Een lijst van offline kaarten bekijken
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Offline kaarten.

U kunt uw eigen kaart selecteren om te downloaden of kaarten bekijken die u al heeft gedownload.

Offline kaarten verwijderen
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Offline kaarten.
  3. Tik op het gebied dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.
Namen wijzigen van gebieden die u heeft gedownload voor offline gebruik
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Offline kaarten.
  3. Selecteer een gebied.
  4. Tik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
  5. Update de naam van het gebied en tik op Opslaan.
Offline kaarten updaten

U moet offline kaarten die u op uw telefoon of tablet heeft gedownload, updaten voordat ze verlopen. Wanneer een offline kaart binnen vijftien dagen of eerder verloopt, probeert Google Maps het gebied automatisch te updaten wanneer het apparaat verbinding heeft met wifi.

Als uw offline kaarten niet automatisch worden geüpdatet, kunt u ze updaten door deze instructies te volgen.

Vanuit de melding

1. Tik in de melding 'Offline kaarten updaten' op Nu updaten.
  2. Tik in de lijst op het (bijna) verlopen gebied.
  3. Tik op Updaten.
  4. De offline kaart wordt geüpdatet.

Vanaf elke andere locatie

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en vervolgens Offline kaarten.
  3. Tik in de lijst op het (bijna) verlopen gebied.
  4. Tik op Updaten.
  5. De offline kaart wordt geüpdatet.
Kaarten bekijken op basis van uw geplande reizen
U kunt ook offline kaarten downloaden op basis van plaatsen waar u in de toekomst naartoe gaat. Deze reizen kunnen afkomstig zijn van Gmail, Google Trips, Hangouts en andere locaties. U kunt de offline kaarten die u kunt downloaden vinden onder 'Aanbevolen kaarten'.