Alueiden lataaminen ja offline-tilassa navigointi

Jos olet matkustamassa paikkaan, jossa internet toimii hitaasti, mobiilidatan käyttö on kallista tai verkkoyhteys ei ole käytettävissä, voit tallentaa Google Mapsista alueen puhelimeesi tai tablettiisi offline-käyttöä varten.

Huom. Offline-karttojen lataaminen ei ole mahdollista joillakin alueilla sopimusrajoitusten, kielituen, osoitemuotojen tai muiden syiden vuoksi.

Vaihe 1: Lataa kartta

Huom. Voit tallentaa kartat laitteellesi tai SD-kortille. Jos muutat kartan tallennuspaikkaa, sinun on ladattava kartta uudelleen.

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Varmista, että laite on yhteydessä internetiin ja että olet kirjautunut sisään Google Mapsiin.
  3. Hae paikkaa, kuten San Franciscoa.
  4. Napauta alareunasta paikan nimeä tai osoitetta ja sitten Lataa Lataa  Lataa. Jos hait esimerkiksi ravintolaa, napauta Lisää Lisää ja sitten Lataa offline-kartta ja sitten Lataa.

Offline-karttojen tallentaminen SD-kortille

Offline-kartat ladataan oletuksena laitteen sisäiseen muistiin, mutta voit ladata ne myös SD-kortille. Jos laitteesi käyttöjärjestelmä on Android 6.0 tai sitä uudempi, voit tallentaa alueen vain SD-kortille, joka on määritetty siirrettäväksi tallennustilaksi. Jos tarvitset apua SD-kortin määrittämiseen, ota yhteyttä puhelimesi valmistajaan.

1. Aseta SD-kortti Android‑puhelimeesi tai ‑tablettiisi.
  2. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  3. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Offline-kartat.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  5. Valitse Tallennusasetukset-kohdasta Laite ja sitten SD-kortti.

Vaihe 2 (valinnainen): Pidennä akunkestoa ja vähennä mobiilidatan käyttöä

Käytät offline-karttoja, mutta voit silti käyttää mobiilidataa muissa sovelluksissa.

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten ota käyttöön Vain Wi-Fi.

Huomioitavaa

• Offline-tilassa voit hakea ajo-ohjeita mutta et kävely- tai pyöräreittejä tai tietoja julkisesta liikenteestä.
  • Et näe liikennetietoja, vaihtoehtoisia reittejä tai kaistaopasteita.

Offline-karttojen käyttäminen

Kun olet ladannut alueen, käytä Google Maps ‑sovellusta tavalliseen tapaan.

Jos internetyhteys on hidas tai sitä ei ole lainkaan, Google Maps käyttää offline-karttoja reittiohjeiden antamiseen.

Huomioitavaa

• Offline-tilassa voit hake ajo-ohjeita, mutta et kävely- tai pyöräreittejä tai tietoja julkisesta liikenteestä. Ajo-ohjeet eivät sisällä liikennetietoja, vaihtoehtoisia reittejä tai kaistaopastusta.
  • Jos haluat vähentää mobiilidatan käyttöä ja pidentää akunkestoa, käytä Vain Wi-Fi ‑tilaa. Tässä tilassa Google Maps käyttää vain lataamiesi offline-karttojen tietoja, kun et ole yhteydessä Wi‑Fi-verkkoon. Varmista ennen tähän tilaan siirtymistä, että olet ladannut offline‑kartat. Ota tila käyttöön näin: Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Vain Wi-Fi.

Offline-karttojen hallinta

Offline-karttaluettelon katsominen
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Offline-kartat.

Voit valita ladattavaksi oman karttasi tai katsoa jo lataamiasi karttoja.

Offline-karttojen poistaminen
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Offline-kartat.
  3. Napauta poistettavaa aluetta.
  4. Valitse Poista.
Offline-käyttöä varten ladattujen alueiden nimeäminen uudelleen
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Offline-kartat.
  3. Valitse alue.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa Muuta.
  5. Päivitä alueen nimi ja valitse Tallenna.
Offline-karttojen päivittäminen

Puhelimeen tai tablettiin ladatut offline-kartat on päivitettävä ennen niiden vanhenemista. Jos offline-karttasi vanhenee 15 päivän kuluttua tai aikaisemmin, Google Maps pyrkii päivittämään alueen automaattisesti, kun käytät Wi-Fi-yhteyttä.

Jos offline-karttasi eivät päivity automaattisesti, voit noudattaa seuraavia ohjeita.

Ilmoituksesta

1. Napauta Päivitä offline-kartat -ilmoituksessa Päivitä nyt -kohtaa.
  2. Napauta vanhentunutta tai vanhentuvaa aluetta luettelossa.
  3. Napauta Päivitä.
  4. Offline-kartta päivitetään.

Muulla tavalla

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Offline-kartat.
  3. Napauta luettelosta vanhentunutta tai vanhentuvaa aluetta.
  4. Napauta Päivitä.
  5. Offline-kartta päivitetään.
Tuleviin matkoihin perustuvien karttojen katselu
Voit ladata offline-karttoja myös sellaisten paikkojen perusteella, joihin aiot matkustaa myöhemmin. Kyseisten matkojen tiedot voivat olla peräisin Gmailista, Google Trips ‑sovelluksesta, Hangoutsista ja muista paikoista. Ladattavissa olevat offline-kartat näkyvät Suositellut kartat ‑kohdassa.