Een sneltoets toevoegen voor plaatsen die u vaak bezoekt

Plaats een widget op uw startscherm om gemakkelijk informatie op te vragen via de Google Maps-app. U kunt ook belangrijke plaatsen opslaan als sneltoetsen om snel de routebeschrijving op te zoeken.

Een snelkoppeling toevoegen voor routebeschrijvingen

1. Ga op je Android-telefoon of -tablet naar het gedeelte met widgets.
  2. Zoek de widget Routebeschrijving onder Maps Maps.
  3. Tik op de widget, houd deze vast en plaats de widget op je startscherm.
  4. Kies bovenaan hoe je wilt reizen, zoals met de auto, het openbaar vervoer of lopend.
  5. Geef een bestemming en een naam voor de snelkoppeling op.
  6. Vink alle selectievakjes aan die overeenkomen met je voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je tolwegen altijd wilt vermijden.
  7. Tik op Opslaan. Wanneer je op de widget op het startscherm tikt, navigeert Google Maps naar de opgeslagen bestemming.

Snel een routebeschrijving krijgen naar huis of naar je werk

Deze functie is beschikbaar voor telefoons met Android 7.1 en hoger. Als je een andere Android-versie gebruikt, volg je de instructies in het gedeelte hierboven om een widget toe te voegen.

1. Tik op de Google Maps-app Maps op het startscherm en houd deze vast.
  2. Tik op Thuis of Werk.