Ställa in och ansluta 360-graderskameror

Kameror som använder Street View-appen för att publicera: För närvarande är detta de 360-graderskameror som fungerar med Street View-appen. Välj en kamera nedan för att ställa in och ansluta en 360-graderskamera.

Ricoh Theta S
  1. Slå på kameran genom att hålla strömbrytaren på sidan intryckt.
  2. Se till att kamerabatteriet är fulladdat. Strömbrytarknappen blinkar blå när batterinivån är låg.
  3. Aktivera Wi-Fi. Du bör se en blå Wi-Fi-ikon framtill på kameran. Om du inte ser ikonen trycker du på Wi-Fi-knappen på sidan.
  4. Välj fotoläge. Du bör se en blå fotokameraikon framtill på kameran. Om du i stället ser en videokameraikon växlar du till fotoläget via knappen på sidan av kameran.
  5. Se till att mobilbatteriet är fulladdat.
  6. Öppna appen Inställningar på mobilen.
  7. Anslut mobilen till 360-graderskamerans Wi-Fi-nätverk (slutar på ”.OSC”). Standardlösenordet är de åtta siffrorna efter ”XS” på kamerans undersida.
  8. Öppna Street View-appen Street View.
  9. När mobilen är ansluten till kameran visas en blå kameralänk Street View-kamera.

Tips! Titta på videon om hur du ställer in och ansluter en Ricoh Theta S.

Läs mer om Ricoh Theta S

YI 360 VR Camera
  1. Slå på kameran genom att hålla strömbrytaren på sidan intryckt.
  2. Kontrollera högst upp till höger på kameradisplayen att kameran är fulladdad.
  3. Öppna kameramenyn och välj Wi-Fi-inställningen. Tryck på knappen på sidan av kameran för att aktivera Wi-Fi. En Wi-Fi-ikon visas högst upp till höger på displayen.
  4. Välj fotoläge genom välja Photo på kameramenyn.
  5. Se till att mobilbatteriet är fulladdat.
  6. Öppna appen Inställningar på mobilen.
  7. Anslut mobilen till 360-graderskamerans Wi-Fi-nätverk (slutar på ”.OSC”).
  8. Öppna Street View-appen Street View.
  9. När mobilen är ansluten till kameran visas en blå kameralänk Street View-kamera.
Ricoh Theta V

Obs! Se till att den fasta programvaran på Theta V har uppdaterats till 1.10.1 eller senare. Följ tillverkarens anvisningar för att uppdatera kamerans firmware om du uppmanas att göra detta.

1. Slå på kameran genom att tryck på strömbrytaren på sidan.
  2. Se till att kamerabatteriet är fulladdat.
  3. Aktivera Wi-Fi. Du bör se en blå Wi-Fi-ikon framtill på kameran. Om du inte ser ikonen trycker du på Wi-Fi-knappen på sidan av kameran.
  4. Se till att mobilbatteriet är fulladdat.
  5. Öppna appen Inställningar på mobilen.
  6. Anslut mobilen till 360-graderskamerans Wi-Fi-nätverk (slutar på ”.OSC”). Standardlösenordet är samtliga siffror efter versalerna i nätverksnamnet.
  7. Öppna Street View-appen Street View.
  8. Välj ett inspelningsläge (Intervall eller Auto) i Street View-appen.
  9. När mobilen är ansluten till kameran visas en blå kameralänk Street View-kamera.
Samsung Gear 360
  1. Se till att ett micro-SD-kort är isatt.
  2. Slå på kameran genom att hålla strömbrytaren på sidan intryckt.
  3. Se till att kamerabatteriet är fulladdat. Batterinivån visas på kameradisplayen.
  4. Tryck in menyknappen tills du ser Gear 360 Manager.
  5. Tryck två gånger på menyknappen tills du ser Google Street View.
  6. Tryck på knappen högst upp på kameran för att välja detta läge och aktivera Wi-Fi.
  7. Se till att mobilbatteriet är fulladdat.
  8. Öppna appen Inställningar på mobilen.
  9. Anslut mobilen till 360-graderskamerans Wi-Fi-nätverk (slutar på ”.OSC”). Standardlösenordet är de åtta siffrorna på kameradisplayens andra rad.
  10. Öppna Street View-appen Street View.
  11. När mobilen är ansluten till kameran visas en blå kameralänk Street View-kamera.

Tips! Titta på videon om hur du ställer in och ansluter en Samsung Gear 360.

Läs mer om Samsung Gear 360

Övriga kameror

Här hittar du länkar till hjälpavsnitt från kameratillverkare som använder egna appar för att publicera innehåll i Street View. För Street View-förberedda kameror som inte finns med i denna förteckning kan du besöka kameratillverkarens webbplats för mer information.