Under de kommande månaderna ändras namnet på inställningen Platshistorik till Tidslinje. Om du har aktiverat Platshistorik i ditt konto kan du se Tidslinje i dina app- och kontoinställningar.

Tidslinjen i Google Maps

Hantera din tidslinje

Tidslinjen i Google Maps är en personlig karta som hjälper dig att komma ihåg rutter och resor som du har gjort och platser som du har besökt utifrån din platshistorik. Du kan redigera tidslinjen när som helst och radera din platshistorik på tidslinjen.

Om du har aktiverat inställningar som Webb- och appaktivitet och inaktiverar Platshistorik eller raderar platsdata från den kan platsdata fortfarande sparas i ditt Google-konto när du använder andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Denna data kan innefatta information om din plats utifrån din enhets ungefärliga område och IP-adress. Platsdata kan till exempel sparas när du använder Sök och Google Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet, och visas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Viktigt! Du kan hitta din tidslinje i Google Maps-appen version 9.12 eller senare. Om du har en tidigare version av Google Maps-appen kan du använda tidslinjen genom att besöka maps.google.com/timeline på en dator eller mobil webbläsare.

Skapa en tidslinje

Innan du kan skapa en tidslinje måste du aktivera Platstjänster och Platshistorik. Platshistorik är en inställning i Google-kontot som skapar en tidslinje – en personlig karta som hjälper dig att komma ihåg rutter och resor du har gjort och platser du har besökt. Läs mer om Platshistorik.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar och integritet.
  4. Kontrollera att det står Plats är aktiverat under Platsinställningar. Om det inte gör det trycker du på Plats är inaktiverat och aktiverar Plats.
  5. Kontrollera att det står Platshistorik är aktiverat under Platsinställningar. Om det inte gör det trycker du på Platshistorik är inaktiverat och aktiverar Platshistorik.

Hitta dina resor

När platshistoriken är aktiverad visar tidslinjen var och på vilket sätt du har rest, till exempel om du har promenerat, cyklat, kört bil eller åkt kollektivt.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2.  Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på I dag högst upp om du vill hitta en annan dag eller månad. Svep åt vänster eller höger i kalendern och tryck på en dag.
Tips! Du kan växla mellan flikarna högst upp på skärmen, till exempel Platser, Orter eller Världen, och se information om platser som du har besökt.

Aktivera eller inaktivera Platshistorik

När du aktiverar Platshistorik skapas tidslinjen och din exakta enhetsplats sparas regelbundet på enheterna och på Googles servrar, även när Google-appar inte används.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Platshistorik:

1. Öppna Google Maps-appen på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar och integritet.
  4. Tryck på Platshistorik är inaktiverat eller Platshistorik är aktiverat.
  5. Aktivera eller inaktivera Platshistorik.

Om du har aktiverat inställningar som Webb- och appaktivitet och inaktiverar Platshistorik eller raderar platsdata från den, kan platsdata fortfarande sparas i ditt Google-konto till följd av din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet på Sök och Google Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet, och visas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Läs mer om hur du hanterar eller raderar platshistoriken.

Redigera tidslinjen

Ändra platser som du har besökt och aktiviteter som du har gjort

Om en plats på tidslinjen är felaktig kan du redigera den och tidpunkten då du besökte den.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Leta reda på platsen du vill ändra på tidslinjen och tryck på den.
  4. Tryck på Redigera.
  5. Tryck på rätt plats eller aktivitet bland förslagen längst ned. Om du vill söka efter en plats scrollar du längst ned och trycker på Sök.
  6. Tryck på klockslaget om du vill redigera när du var där.
Tips! Om Webb- och appaktivitet är inaktiverat kan du inte redigera platser eller aktiviteter på tidslinjen. Du kan däremot radera en viss dag eller hela platshistoriken.
Växla mellan miles och kilometer

Så här ändrar du måttenheten för avstånd på tidslinjen:

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på   din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar följt av Avståndsenheter.
  3. Välj Automatiskt, Kilometer eller Mile.
Radera en dag
Viktigt! Om du raderar platshistorikinformation från tidslinjen kan du inte se den igen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och appaktivitet, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto i samband med din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet på Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och visas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.
  1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på I dag högst upp. Svep åt vänster eller höger i kalendern och tryck på dagen som du vill radera.
  4. Tryck på Mer Merföljt av Radera dag.
Radera platshistorik
Viktigt! Om du raderar platshistorikinformation från tidslinjen kan du inte se den igen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och appaktivitet, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto i samband med din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet på Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och visas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.
  1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2.  Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar och integritet.
  4. Scrolla till Platsinställningar.
    • Om du vill radera en del av historiken trycker du på Radera den här delen av platshistoriken.
    • Om du vill radera allt trycker du på Radera all platshistorik.

Läs mer om hur du hanterar eller raderar platshistoriken.

Radera platshistoriken automatiskt

Du kan automatiskt radera platshistorik som är äldre än 3, 18 eller 36 månader.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på Mer Merföljt av Inställningar och integritet högst upp till höger.
  4. Scrolla till Platsinställningar.
  5. Tryck på Radera platshistorik automatiskt.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.

Förbättra noggrannheten på tidslinjen

Ibland kan det förekomma felaktigheter på tidslinjen. Om du befinner dig i en tätbefolkad stad kanske tidslinjen visar att du besökte en viss restaurang när du i själva verket var på restaurangen bredvid. Så här kan du hjälpa oss att göra tidslinjen mer exakt så att vi kan begränsa misstagen:

• Aktivera Webb- och appaktivitet: Om du har aktiverat Webb- och appaktivitet tidigare får tidslinjen information från din användning av andra produkter från Google under tiden som inställningen har varit aktiverad. Om du till exempel har sökt efter en lokal restaurang tas den informationen med i beräkningen för tidslinjen för att fastställa vilken av de båda restaurangerna du besökte.
  • Bekräfta var du har varit: Du kan manuellt bekräfta vilka platser du har besökt genom att registrera dem direkt på tidslinjen.
Spara din sök- och webbaktivitet på Google

När du aktiverar Webb- och appaktivitet och loggar in på ditt Google-konto sparar Google sökningar och webbaktivitet, inklusive relaterad information så som plats. Informationen hjälper Google att visa mer exakta uppgifter på tidslinjen.

Aktivera Webb- och appaktivitet

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryck på  Mer Mer följt av Inställningar och integritet.
  4. Välj Webb- och appaktiviteten är inaktiverad under Apphistorik.
  5. Aktivera Webb- och appaktivitet.
Tips! Om Webb- och appaktivitet är inaktiverat kan du inte redigera platser eller aktiviteter på tidslinjen. Du kan däremot radera en viss dag eller hela platshistoriken.

Råd och tips

Se när du senast besökte en plats

Om ditt besök på en plats visas på tidslinjen kan du hitta information om när du besökte platsen senast på Google Maps.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2.  Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Din tidslinje Tidslinje.
  3. Välj en plats på tidslinjen.
  4. Tryck på Detaljer.
  5. Scrolla tills du hittar Tidslinje Tidslinje. Bredvid ikonen visas information om när du senast besökte platsen.
Tips! Denna information visas bara om platsen redan finns på din tidslinje.
Hitta ditt hem och arbete på tidslinjen

Om du har sparat adresserna till ditt hem och arbete på Google visas de på tidslinjen. Denna information kan även användas i andra produkter och tjänster från Google.

Läs mer om hur du ställer in adresser till hem och arbete.

Du har full kontroll

Du kan alltid granska din data och alla val du gör här på activity.google.com eller på tidslinjen.