Tidslinjen i Google Maps

Du kan visa och hantera information om din platshistorik på tidslinjen i Google Maps. Funktionen kan användas på både mobila enheter och datorer. På tidslinjen kan du redigera specifika poster i platshistoriken, radera information från tidsintervall eller radera hela platshistoriken. Tidslinjen är privat, så det är bara du som kan se den.

Om du har aktiverat andra inställningar som Webb- och appaktivitet och du pausar platshistoriken eller raderar platsdata från den kan platshistoriken fortfarande sparas i Google-kontot på grund av din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet i Sök och Google Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och inkluderas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Obs! Tidslinjen kan för närvarande inte användas i Sydkorea. Du kan aktivera eller pausa platshistoriken i dina Aktivitetsinställningar. Här kan du radera platshistoriken.

Se dina resor

Du kan se hur långt du har rest och hur du tog dig mellan olika platser, till exempel genom att gå, cykla, köra bil eller åka kollektivt. Avståndet på tidslinjen visas i kilometer eller mile beroende på ditt land.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Logga in med samma Google-konto som du använder på din mobila enhet.
  3. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  4. Klicka på Tidslinje Tidslinje.
  5. Välj en dag, månad och år om du vill se ett annat datum.

Tips! Om du vill se platser som du har besökt nyligen klickar du på menyn Meny följt av Dina platser följt av Besökt.

Se hem och arbete på tidslinjen

Om du har sparat adresserna till ditt hem och arbete visas de på tidslinjen. Denna information kan även användas i andra produkter och tjänster från Google.

Läs om hur du ställer in adresser till hem och arbete.

Redigera tidslinjen

Om en plats på tidslinjen är felaktig kan du redigera den och tidpunkten då du besökte den. För att kunna göra detta måste du först aktivera Webb- och appaktivitet:

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Leta reda på platsen du vill ändra på tidslinjen och klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  3. Välj rätt plats eller sök efter den i sökrutan.
  4. Klicka på klockslaget om du vill redigera när du var där.

Obs! Om Webb- och appaktivitet är inaktiverad kan du inte redigera platser eller aktiviteter på tidslinjen. Du kan däremot radera en dag eller hela platshistoriken.

Se Google Foto på tidslinjen

Du kan länka ditt Google Foto-konto till tidslinjen. Om du gör det visas foton på tidslinjen när du har laddat upp dem till Google Foto. Så här kontrollerar du om foton från Google Foto visas på tidslinjen:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Tidslinje Tidslinje.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar för tidslinjen.
    • Om du vill att foton ska visas på tidslinjen ska Google Foto vara på.
    • Om du inte vill visa foton på tidslinjen ska Google Foto vara av.
  4. Klicka på Spara.

Obs! Du kan ta bort foton från tidslinjen, men fotona och tillhörande metadata raderas inte från Google Foto.

Ta bort foton

Foton visas på tidslinjen när du har laddat upp dem till Google Foto. Du kan radera foton från tidslinjen, men de raderas inte automatiskt från Google Foto.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på bockmarkeringen högst upp till höger i varje foto du vill radera.
  3. Välj Ta bort foto.

Radera en dag

Viktigt! Om du raderar information från tidslinjen går det inte att ångra. Informationen från platshistoriken visas inte på tidslinjen igen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och apphistorik, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto som ett led i din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som ett led i din aktivitet på Google Sök och Google Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och inkluderas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på dagen du vill radera.
  3. Klicka på Radera Radera högst upp till höger i panelen till vänster.
  4. Välj Radera dag.

Radera platshistorik

Du kan radera hela eller delar av din platshistorik.

Viktigt! Om du raderar information från tidslinjen går det inte att ångra. Informationen från platshistoriken visas inte på tidslinjen igen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och apphistorik, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto som ett led i din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som ett led i din aktivitet på Google Sök och Google Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och inkluderas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Så här raderar du platshistorik:

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Radera Radera längst ned till höger. Du kan också klicka på Inställningar Inställningar följt av Radera all platshistorik.
  3. Klicka på Radera platshistorik.

Radera platshistoriken automatiskt

Du kan välja att automatiskt radera platshistorik som är äldre än tre eller 18 månader.

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Settings längst ned till höger följt av Radera platshistorik automatiskt.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera eller pausa platshistorik

När du aktiverar platshistorik registrerar Google din platsdata och dina platser i ditt Google-konto även när du inte använder Google Maps. Så här aktiverar eller pausar du platshistoriken:

1. Öppna tidslinjen på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Aktivera platshistorik eller Pausa platshistorik .

Läs mer om hur du hanterar platshistoriken.