Visa och redigera tidslinjen

På tidslinjen i Google Maps kan du se platserna du har besökt och rutterna du har åkt. Tidslinjen är privat, så det är bara du som kan se den.

Se var du har varit

Du kan se hur långt du har rest och hur du reste mellan olika platser, till exempel genom att gå, cykla eller åka bil eller kollektivtrafik. Avståndet på tidslinjen visas i kilometer eller miles beroende på ditt land.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Logga in med samma Google-konto som du använder på din mobila enhet.
  3. Klicka på Meny Meny högst upp till vänster.
  4. Klicka på Din tidslinje Tidslinje.
  5. Välj en dag, månad och år om du vill se ett annat datum.

Tips: Om du vill se platser som du har besökt nyligen klickar du på Meny Meny och sedan Dina platser och sedan Besökt.

Redigera tidslinjen

Om en plats inte stämmer på din tidslinje kan du redigera den och när du var där.

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Leta reda på platsen du vill ändra på tidslinjen och klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  3. Välj rätt plats eller sök efter den i sökrutan.
  4. Klicka på klockslaget om du vill redigera när du var där.
Visa Google Foton på tidslinjen

Du kan välja om du vill visa foton på tidslinjen eller inte. Foton visas på tidslinjen när du har laddat upp dem till Google Foton.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny och sedan Din tidslinje Tidslinje.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar och sedan Inställningar för tidslinjen.
    • Om du vill att foton ska visas på tidslinjen ska Google Foto vara på.
    • Om du vill stoppa foton från att visas på tidslinjen stänger du av Google Foto.
  4. Klicka på Spara.

Obs! Om du tar bort foton från tidslinjen raderas de inte från Google Foton.

Ta bort foton

Foton visas på tidslinjen när du har laddat upp dem till Google Foton. Du kan radera foton från tidslinjen, men de raderas inte automatiskt från Google Foton.

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Klicka på bocken högst upp till höger i varje foto du vill radera.
  3. Välj Ta bort foto.

Radera en dag

Viktigt! Åtgärden att radera platsinformation är permanent. Du kommer alltså inte att kunna visa den igen.

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Klicka på dagen du vill radera.
  3. Klicka på Radera Radera högst upp till höger i panelen till vänster.
  4. Välj Ta bort dag.

Radera platshistorik

Viktigt! Åtgärden att radera platsinformation är permanent. Du kommer alltså inte att kunna visa den igen.

Följ stegen nedan om du vill radera platshistoriken.

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Längst ner till höger klickar du på Radera Radera. Du kan också klicka på Inställningar Inställningar​ och sedan Radera all platshistorik.
  3. Klicka på Ta bort platshistorik.

Aktivera eller pausa platshistorik

När du aktiverar platshistoriken registrerar Google din platsdata och var du har varit i ditt Google-konto, även när du inte använder Google Maps. Så här aktiverar eller pausar du platshistoriken:

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar och sedan Aktivera platshistoriken eller Pausa platshistoriken.

Läs mer om hur du hanterar eller raderar platshistoriken.

Råd och tips

Se hem och arbete på din tidslinje

Om du har sparat adresserna till ditt hem och arbete visas de på tidslinjen.

Läs mer om hur du ställer in adresser till hem och arbete.