In de komende maanden wordt de naam van de instelling Locatiegeschiedenis gewijzigd in Tijdlijn. Als Locatiegeschiedenis aanstaat voor je account, wordt Tijdlijn misschien getoond in de app- en accountinstellingen.

Google Maps-tijdlijn

Je tijdlijn beheren

De Google Maps-tijdlijn is een persoonlijke kaart, op basis van je locatiegeschiedenis, waarmee je bezochte plaatsen, gebruikte routes en gemaakte reizen kunt onthouden. Je kunt je tijdlijn op elk moment bewerken en je locatiegeschiedenis verwijderen via Tijdlijn.

Als je instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en je daarna de locatiegeschiedenis uitzet of er locatiegegevens uit verwijdert, worden er misschien nog steeds locatiegegevens in je Google-account opgeslagen wanneer je andere sites, apps en services van Google gebruikt. Deze activiteit kan informatie over je locatie bevatten op basis van de algemene locatie en het IP-adres van je apparaat. Als Web- en app-activiteit aanstaat, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van je camera-app kunnen er bovendien locatiegegevens worden opgenomen in je foto's.

Belangrijk: Je vindt de tijdlijn in versie 9.12 en hoger van de Google Maps-app. Als je een oudere versie van de Google Maps-app gebruikt, ga je op je computer of in je mobiele browser naar maps.google.com/timeline om de tijdlijn te bekijken.

Tijdlijn maken

Als je een tijdlijn wilt maken, zet je Locatieservices en Locatiegeschiedenis aan. Locatiegeschiedenis is een instelling in je Google-account waarmee een tijdlijn wordt gemaakt. Dit is een persoonlijke kaart waarmee je gebruikte routes, gemaakte reizen en bezochte plaatsen kunt onthouden. Meer informatie over Locatiegeschiedenis

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en privacy.
  4. Check onder Locatie-instellingen of 'Locatiegeschiedenis staat aan' verschijnt. Als dat niet het geval is, tik je op Locatie staat uit en zet je Locatie aan.
  5. Check onder Locatie-instellingen of 'Locatiegeschiedenis staat aan' verschijnt. Als dat niet het geval is, tik je op Locatiegeschiedenis staat uit en zet je Locatiegeschiedenis aan.

Je reizen vinden

Als Locatiegeschiedenis aanstaat, geeft de tijdlijn aan waar en hoe je hebt gereisd, bijvoorbeeld te voet, of met de fiets, de auto of het openbaar vervoer.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2.  Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Als je een andere dag of maand wilt vinden, tik je bovenaan op Vandaag. Swipe naar links of rechts in de agenda en tik op een dag.
Tip: Je kunt schakelen tussen de tabbladen bovenaan het scherm, zoals Plaatsen, Steden of Wereld, en zo inzichten vinden over plaatsen die je hebt bezocht.

Locatiegeschiedenis aan- of uitzetten

Als je Locatiegeschiedenis aanzet, wordt je exacte apparaatlocatie regelmatig opgeslagen (op je apparaten en de servers van Google), ook als je Google-apps niet gebruikt, en wordt je tijdlijn gemaakt.

Je locatiegeschiedenis aan- of uitzetten:

1. Open de Google Maps-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en privacy.
  4. Tik op Locatiegeschiedenis staat uit of Locatiegeschiedenis staat aan.
  5. Zet Locatiegeschiedenis aan of uit.

Als je instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en je daarna de locatiegeschiedenis uitzet of er locatiegegevens uit verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in je Google-account opgeslagen wanneer je andere sites, apps en services van Google gebruikt. Als Web- en app-activiteit aanstaat, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van je camera-app kunnen er bovendien locatiegegevens worden opgenomen in je foto's.

Meer informatie over hoe je je locatiegeschiedenis beheert of verwijdert

Tijdlijn bewerken

Je bezochte plaatsen en uitgevoerde activiteiten wijzigen

Als een plaats in de tijdlijn niet klopt, kun je de locatie bewerken en aangeven wanneer je daar was.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Zoek de verkeerde plaats op je tijdlijn en tik erop.
  4. Tik op Bewerken.
  5. Tik in de suggesties onderaan op de juiste plaats of activiteit. Als je naar een plaats wilt zoeken, scroll je omlaag en tik je op Zoeken.
  6. Als je wilt wijzigen wanneer je daar was, tik je op de tijd.
Tip: Als Web- en app-activiteit niet aanstaat, kun je geen locaties of activiteiten in de tijdlijn bewerken. Je kunt dan echter wel een dag of je hele locatiegeschiedenis verwijderen.
Schakelen tussen mijlen en kilometers

Als je de eenheid voor afstanden in de tijdlijn wilt wijzigen, doe je het volgende:

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen en dan Afstandseenheid.
  3. Kies Automatisch, Kilometer of Mijl.
Een dag verwijderen
Belangrijk: Als je locatiegeschiedenisgegevens uit de tijdlijn verwijdert, worden deze hier later niet meer getoond. Als je andere instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en je de locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in je Google-account opgeslagen wanneer je andere sites, apps en services van Google gebruikt. Als Web- en app-activiteit aanstaat, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van je camera-app kunnen er bovendien locatiegegevens worden opgenomen in je foto's.
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik bovenaan op Vandaag. Swipe naar links of rechts in de agenda en tik op de dag die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Meer Meer en dan Dag verwijderen.
De locatiegeschiedenis verwijderen
Belangrijk: Als je locatiegeschiedenisgegevens uit de tijdlijn verwijdert, worden deze hier later niet meer getoond. Als je andere instellingen zoals Web- en app-activiteit hebt aangezet en je de locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in je Google-account opgeslagen wanneer je andere sites, apps en services van Google gebruikt. Als Web- en app-activiteit aanstaat, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van je activiteit op Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van je camera-app kunnen er bovendien locatiegegevens worden opgenomen in je foto's.
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2.  Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en privacy.
  4. Scroll naar Locatie-instellingen.
    • Als je een deel van de geschiedenis wilt verwijderen, tik je op Periode uit Locatiegeschiedenis verwijderen.
    • Als je alles wilt verwijderen, tik je op Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen.

Meer informatie over hoe je je locatiegeschiedenis beheert of verwijdert

Je locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

Je kunt locatiegeschiedenis die ouder is dan 3, 18 of 36 maanden, automatisch verwijderen.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-apparaat.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en privacy.
  4. Scroll naar 'Locatie-instellingen'.
  5. Tik op Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Nauwkeurigheid van de tijdlijn verbeteren

De tijdlijn kan soms fouten bevatten. Als je in een dichtbebouwd stedelijk gebied bijvoorbeeld in een bepaald restaurant hebt gedineerd, kan in de tijdlijn per ongeluk een ander restaurant in de buurt worden weergegeven. Jij kunt ons helpen de nauwkeurigheid van de tijdlijn te verbeteren en zo het aantal fouten te beperken. Hiervoor doe je het volgende:

• Web- en app-activiteit aanzetten: Als je Web- en app-activiteit eerder al hebt aangezet, gebruikt de tijdlijn informatie over je gebruik van andere Google-producten gedurende de periode dat de functie aanstond. Als je bijvoorbeeld naar een lokaal restaurant hebt gezocht, gebruikt de tijdlijn die informatie om te bepalen of je dat specifieke restaurant hebt bezocht of het restaurant ernaast.
  • Bevestigen waar je bent geweest: Je kunt plaatsen die je hebt bezocht, handmatig bevestigen door ze rechtstreeks op de tijdlijn vast te leggen.
Je zoek- en browse-activiteit bij Google opslaan

Als je Web- en app-activiteit aanzet en inlogt op je Google-account, slaat Google zoekopdrachten en browse-activiteit op, inclusief gerelateerde informatie zoals je locatie. Deze informatie geeft Google inzicht in waar je bent geweest, waardoor de tijdlijn nauwkeuriger wordt.

Web- en app-activiteit aanzetten

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen en privacy.
  4. Kies onder App-geschiedenis voor 'Web- en app-activiteit' staat uit.
  5. Zet Web- en app-activiteit aan.
Tip: Als Web- en app-activiteit niet aanstaat, kun je geen locaties of activiteiten in de tijdlijn bewerken. Je kunt dan echter wel een dag of je hele locatiegeschiedenis verwijderen.

Tips en trucs

Bekijken wanneer je een plaats voor het laatst hebt bezocht

Als je bezoek aan een plaats zichtbaar is in de tijdlijn, kun je in Google Maps zien wanneer je die plaats voor het laatst hebt bezocht.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2.  Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Selecteer een plaats in de tijdlijn.
  4. Tik op Details.
  5. Scroll totdat je Tijdlijn Tijdlijn ziet. Naast dit icoon vind je informatie over de laatste keer dat je de betreffende plaats hebt bezocht.
Tip: Je kunt deze informatie alleen vinden als de betreffende plaats al op je tijdlijn staat.
Je woon- en werkadres vinden in de tijdlijn

Als je je woon- en werkadres in Google hebt opgeslagen, worden deze weergegeven in de tijdlijn. Deze informatie kan ook worden gebruikt in andere producten en services van Google.

Meer informatie over hoe je je woon- en werkadres instelt

Jij bepaalt alles

Je gegevens (en de keuzes die je hier maakt) worden altijd op activity.google.com of je tijdlijn getoond.