Google Maps-tijdlijn

U kunt uw locatiegeschiedenis bekijken en beheren via de Google Maps-tijdlijn. Deze functie is beschikbaar voor zowel mobiele als desktopgebruikers. In Tijdlijn kunt u specifieke informatie in uw locatiegeschiedenis bewerken, informatie van een bepaalde periode verwijderen of alle informatie uit uw locatiegeschiedenis verwijderen. Uw tijdlijn is privé en is alleen voor u zichtbaar.

Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit uw locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

Opmerking: Tijdlijn is momenteel niet beschikbaar in Zuid-Korea. U kunt locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken in uw Activiteitsopties en de gegevens van uw locatiegeschiedenis hier verwijderen.

Opmerking: U kunt de tijdlijn bekijken in de Google Maps-app versie 9.12 en hoger. Als u een oudere versie van de Google Maps-app gebruikt, kunt u de tijdlijn bekijken op maps.google.com/timeline op uw computer of in uw mobiele browser.

Tijdlijn maken

Als u Locatiegeschiedenis inschakelt, worden in de tijdlijn de plaatsen weergegeven die u heeft bezocht met de apparaten waarop u bij uw account bent ingelogd en die worden gebruikt als meldingslocatie. Meer informatie over Locatiegeschiedenis.

Tijdlijn openen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  4. Controleer of 'Locatie is ingeschakeld' wordt weergegeven. Als dat niet het geval is, tikt u op Locatie is uitgeschakeld en dan Locatie inschakelen.
  5. Controleer of 'Locatiegeschiedenis is ingeschakeld' wordt weergegeven. Als dat niet het geval is, tikt u op Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld en dan Locatiegeschiedenis inschakelen.

Uw reizen bekijken

De tijdlijn laat zien waar u bent geweest en hoe u van plaats naar plaats bent gereisd, bijvoorbeeld te voet, op de fiets, in de auto of met het openbaar vervoer. Deze gegevens zijn alleen beschikbaar voor de periodes waarin Locatiegeschiedenis was ingeschakeld.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Als u een andere dag of maand wilt bekijken, tikt u op Agenda weergeven Agenda weergeven en dan veeg naar links of rechts en tik op een dag.

Tip: Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Bezocht om de plaatsen te bekijken die u onlangs heeft bezocht.

Locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, houdt Google uw locatiegegevens bij in uw Google-account, zelfs wanneer u Google Maps niet gebruikt. Volg onderstaande stappen om Locatiegeschiedenis in te schakelen of te onderbreken:

1. Ga op uw Android-telefoon of -tablet naar Tijdlijn.
  2. Klik op Instellingen en dan Locatiegeschiedenis en dan kies Locatiegeschiedenis inschakelen of Locatiegeschiedenis onderbreken.

Meer informatie over hoe u uw locatiegeschiedenis kunt beheren of verwijderen.

Tijdlijn bewerken

Bezochte plaatsen en uitgevoerde activiteiten wijzigen

Als een plaats in uw tijdlijn niet klopt, kunt u de locatie bewerken en aangeven wanneer u er was. Schakel hiervoor Web- en app-activiteit in.

Opmerking: Als Web- en app-activiteit niet is ingeschakeld, kunt u geen locaties of activiteiten in de tijdlijn bewerken. U kunt wel een dag of uw hele locatiegeschiedenis verwijderen.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Zoek de verkeerde plaats in de tijdlijn en tik erop.
  4. Tik op Bewerken.
  5. Tik in de suggesties onderaan op de juiste plaats. U kunt ook zoeken naar de plaats. Scroll omlaag en tik op Zoeken.
  6. Als u wilt corrigeren wanneer u er was, tikt u op de tijd.

Opmerking: Als Web- en app-activiteit niet is ingeschakeld, kunt u geen locaties of activiteiten in de tijdlijn bewerken. U kunt wel een dag of uw hele locatiegeschiedenis verwijderen.

Schakelen tussen mijlen en kilometers

Tik op het menu Menu en dan Instellingen en dan Afstandseenheid als u de eenheid voor afstanden in de tijdlijn wilt wijzigen. Kies vervolgens Automatisch, Kilometer of Mijl.

Een dag verwijderen

Belangrijk: Als u locatiegeschiedenisgegevens uit de tijdlijn verwijdert, kunt u die gegevens niet meer bekijken. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens de locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk toch nog locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Agenda weergeven Agenda weergeven en dan kies de dag die u wilt verwijderen.
  4. Tik op Meer Meer en dan Dag verwijderen.

Locatiegeschiedenis verwijderen

Belangrijk: Als u locatiegeschiedenisgegevens uit de tijdlijn verwijdert, kunt u die gegevens niet meer bekijken. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk toch nog locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Google Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  4. Scroll naar 'Locatie-instellingen'.
    • Een deel van uw geschiedenis verwijderen: Tik op Periode uit Locatiegeschiedenis verwijderen
    • Alles verwijderen: Tik op Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen.

Meer informatie over het beheren of verwijderen van uw locatiegeschiedenis.

Uw locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

U kunt ervoor kiezen locatiegeschiedenis die ouder dan drie maanden of achttien maanden is, automatisch te verwijderen.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en privacy.
  4. Scroll omlaag naar 'Locatie-instellingen'.
  5. Tik op Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Nauwkeurigheid van de tijdlijn verbeteren

De tijdlijn kan soms fouten bevatten. Als u bijvoorbeeld in een dichtbebouwd stedelijk gebied in een bepaald restaurant heeft gedineerd, kan in de tijdlijn per ongeluk een ander restaurant in de buurt worden weergegeven. U kunt ons helpen de nauwkeurigheid van de tijdlijn te verbeteren om dit soort situaties te voorkomen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Schakel Web- en app-activiteit in: Als u Web- en app-activiteit al eerder heeft ingeschakeld, gebruikt de tijdlijn informatie over uw gebruik van andere Google-producten (zoals Google Zoeken) gedurende de periode dat de optie was ingeschakeld. Als u bijvoorbeeld naar een lokaal restaurant heeft gezocht, gebruikt de tijdlijn die informatie om te bepalen of u dat specifieke restaurant heeft bezocht of het restaurant ernaast.
  2. Bevestig waar u bent geweest: U kunt plaatsen die u heeft bezocht handmatig bevestigen door ze rechtstreeks in de tijdlijn vast te leggen.
Uw zoek- en browsegedrag bij Google opslaan

Google slaat zoekopdrachten en browsegedrag, inclusief bijbehorende informatie zoals locatie, op in uw Web- en app-activiteit wanneer u deze instelling heeft ingeschakeld en u bent ingelogd op uw Google-account. Deze informatie helpt Google te begrijpen waar u bent geweest, wat de tijdlijn nauwkeuriger maakt.

Opmerking: Als Web- en app-activiteit niet is ingeschakeld, kunt u geen locaties of activiteiten in de tijdlijn bewerken. U kunt wel een dag of uw hele locatiegeschiedenis verwijderen.

'Web- en app-activiteit' inschakelen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  4. Kies Web- en app-activiteit is uitgeschakeld onder 'App-geschiedenis'.

Uw locatie-instellingen verfijnen

U kunt de kwaliteit van de tijdlijn verbeteren in de modus 'Batterijbesparing' of 'Alleen apparaat'.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  4. Tik op Locatie en dan Modus. Kies vervolgens Batterijbesparing of Alleen apparaat.
    Opmerking: Als u deze optie kiest, worden de locatie-instellingen van uw apparaat en uw instellingen voor de tijdlijn geüpdatet.
  5. Tik op Ja.

Uw huidige locatie bevestigen in de tijdlijn en plaatsen in de buurt bekijken

U kunt uw locatie in Google Maps in realtime bevestigen, zelfs als Locatiegeschiedenis niet is ingeschakeld. Door bezochte plaatsen te bevestigen, kunt u onthouden hoe vaak u in dat gebied bent geweest en hoe u er bent gekomen.

Locaties die u bevestigt, zijn zichtbaar in de tijdlijn. U kunt ze afzonderlijk verwijderen of uw volledige locatiegeschiedenis verwijderen. Meer informatie over het beheren van uw locatiegeschiedenis.
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de blauwe stip en dan Plaatsen in de buurt bekijken.
  3. Scroll door de lijst met plaatsen en kies uw huidige locatie.
  4. Tik op het volgende scherm onder 'Ben je nu hier?' op Ja.
  5. Tik op Bekijken in tijdlijn om alle plaatsen te bekijken waar u bent geweest en de tijden dat u daar was.

U kunt uw locatie ook in realtime bevestigen in Google Chrome of de Google-app:

1. Open Google Maps in Chrome of de Google-app.
  2. Zoek naar uw huidige locatie.
  3. Tik op 'Meer over [deze plaats]'.
  4. Tik onder 'Ben je nu hier?' op 'Ja'.

Tips en trucs

Bekijken wanneer u een plaats voor de laatste keer heeft bezocht

Als een bezoek aan een plaats in de tijdlijn wordt weergegeven, kunt u op de infokaart in Google Maps zien wanneer u die plaats voor de laatste keer heeft bezocht. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Selecteer een plaats in de tijdlijn.
  4. Tik op Details.
  5. Scroll omlaag naar '[x] geleden bezocht'.

Opmerking: Deze informatie wordt alleen weergegeven als de betreffende plaats al in de tijdlijn staat.

Uw woon- en werkadres bekijken in de tijdlijn

Als u uw woon- en werkadres in Google heeft opgeslagen, worden ze weergegeven in Tijdlijn. Deze informatie kan ook worden gebruikt in andere producten en services van Google.

Informatie over hoe u uw woon- en werkadres instelt

Google Foto's bekijken in de tijdlijn

U kunt uw Google Foto's-account koppelen aan de tijdlijn. Als deze instelling is ingeschakeld, worden foto's in de tijdlijn weergegeven wanneer ze worden geüpload naar Google Foto's. Ga als volgt te werk om te bepalen of u foto's al dan niet in de tijdlijn wilt weergegeven:

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  4. Ga onder 'Tijdlijn' naar 'Google Foto's'.
    • Als u foto's in de tijdlijn wilt weergeven, moet de schakelaar op Aan staan.
    • Als u geen foto's in de tijdlijn wilt weergeven, moet de schakelaar op Uit staan.

Opmerking: Als u foto's uit de tijdlijn verwijdert, worden de foto's of de metadata ervan niet verwijderd uit Google Foto's.