Google Mapsin aikajana

Hallinnoi aikajanaasi

Google Mapsin aikajana näyttää sijaintihistoriasi perusteella arvion käyntikohteistasi ja käyttämistäsi reiteistä. Voit milloin tahansa muokata aikajanaasi ja poistaa siltä sijaintihistoriasi (myös aikavälit). Aikajana on yksityinen, joten vain sinä näet sen, ja se on käytettävissä mobiililaitteella ja tietokoneella.

Jos verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on käytössä ja keskeytät sijaintihistorian tai poistat sijaintitiedot sijaintihistoriasta, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, sijaintitietoja voidaan tallentaa esimerkiksi Haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Huom. Aikajana näkyy Google Maps ‑sovellusversiossa 9.12 ja sitä uudemmissa versioissa. Jos käytät tätä vanhempaa Google Maps ‑sovellusta ja haluat nähdä aikajanan, käy osoitteessa maps.google.com/timeline tietokoneen selaimella tai mobiiliselaimella.

Aikajanan luominen

Kun otat sijaintihistorian käyttöön, aikajanalla näytetään paikat, joissa olet käynyt. Tämä edellyttää, että käydessäsi näissä paikoissa mukanasi on laite, jolla olet kirjautuneena tilillesi ja jolla olet ottanut sijaintihistorian raportoinnin käyttöön. Lue lisää sijaintihistoriasta.

Voit avata aikajanan seuraavasti:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset.
  4. Varmista, että asetuksissa lukee Sijainti on käytössä. Jos näin ei ole, napauta Sijainti ei ole käytössä ja sitten ota sijainti käyttöön.
  5. Varmista, että asetuksissa lukee Sijaintihistoria on käytössä. Jos näin ei ole, napauta Sijaintihistoria ei ole käytössä  ja sitten ota sijaintihistoria käyttöön.

Omien matkojen katsominen

Aikajanalta näet, mihin olet matkustanut ja miten olet matkustanut paikasta toiseen (esimerkiksi kävellen, pyörällä, autolla tai julkisilla liikennevälineillä) silloin, kun sijaintihistoria on ollut käytössä.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Jos haluat nähdä jonkin muun päivän tai kuukauden tiedot, napauta Näytä kalenteri Näytä kalenteri ja sitten pyyhkäise vasemmalle tai oikealle ja napauta päivää

Sijaintihistorian käyttöönotto ja keskeyttäminen

Kun otat sijaintihistorian käyttöön, Google tallentaa sijaintitietosi ja paikkasi Google-tilillesi, vaikka et käyttäisi Google Mapsia. Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai keskeyttää sen, tee näin:

1. Siirry Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi aikajanalle.
  2. Klikkaa Asetukset ja sitten Sijaintihistoria ja sitten valitse Ota sijaintihistoria käyttöön tai Keskeytä sijaintihistoria.

Lue lisää sijaintihistorian hallinnasta ja poistamisesta.

Aikajanan muokkaaminen

Aikajanan paikkojen ja tapahtumien muokkaaminen

Jos aikajanalla on virheitä, voit muokata paikkaa sekä käyntisi ajankohtaa. Ota tällöin verkko- ja sovellustoiminta käyttöön.

Huom. Jos verkko‑ ja sovellustoiminta ei ole käytössä, et voi muokata aikajanan paikkoja tai tapahtumia, mutta voit poistaa päivän tai sijaintihistoriasi.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Etsi aikajanallasi oleva väärä paikka ja napauta sitä.
  4. Napauta Muokkaa.
  5. Napauta oikeaa paikkaa tai tapahtumaa alareunassa näkyvistä ehdotuksista. Voit myös hakea paikkaa. Vieritä näyttöä alaspäin ja napauta Haku.
  6. Jos haluat muokata käyntisi ajankohtaa, napauta aikaa.

Huom. Jos verkko‑ ja sovellustoiminta ei ole käytössä, et voi muokata aikajanan paikkoja tai tapahtumia, mutta voit poistaa päivän tai koko sijaintihistoriasi.

Mailien ja kilometrien välillä vaihtaminen

Voit muuttaa aikajanan mittayksikköä napauttamalla profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset ja sitten Mittayksiköt. Valitse sitten Automaattinen, Kilometrit tai Mailit.

Päivän poistaminen

Tärkeää: Kun poistat sijaintihistoriatiedot aikajanalta, et voi nähdä niitä enää myöhemmin. Jos verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on käytössä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, sijaintitietoja voidaan tallentaa esimerkiksi Google Haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Näytä kalenteri Näytä kalenteri ja sitten ja valitse poistettava päivä.
  4. Napauta Lisää Lisää ja sitten Poista päivä.

Sijaintihistorian poistaminen

Tärkeää: Kun poistat sijaintihistoriatiedot aikajanalta, et voi nähdä niitä enää myöhemmin. Jos verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on käytössä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, sijaintitietoja voidaan tallentaa esimerkiksi Google Haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  4. Vieritä kohtaan Sijaintiasetukset.
    •  Jos haluat poistaa osan sijaintihistoriastasi, napauta Poista sijaintihistorian aikaväli.
    • Jos haluat poistaa koko sijaintihistorian, valitse Poista koko sijaintihistoria.

Lue lisää sijaintihistorian hallinnasta ja poistamisesta.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit halutessasi poistaa automaattisesti yli kolme kuukautta tai yli 18 kuukautta vanhan sijaintihistorian.

1. Avaa Android-laitteellasi Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Vieritä Sijaintiasetukset-kohtaan.
  5. Napauta Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  6. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Aikajanan tarkkuuden parantaminen

Aikajanalla voi joskus esiintyä virheitä. Jos esimerkiksi liikut tiheään asutuilla kaupunkialueilla, aikajanalla voi näkyä, että olet käynyt tietyssä ravintolassa, vaikka oikeasti kävit syömässä toisessa lähellä olevassa paikassa. Voit pienentää tällaisten virheiden todennäköisyyttä ja auttaa meitä parantamaan aikajanan tarkkuutta seuraavasti:

1. Ota käyttöön verkko‑ ja sovellustoiminta: Jos olet aiemmin ottanut verkko- ja sovellustoiminnan käyttöön, aikajana hyödyntää tietoja muiden Googlen tuotteiden (kuten Google Haun) käytöstä ajalta, jolloin verkko‑ ja sovellustoiminta oli käytössä. Jos esimerkiksi olet hakenut tiettyä paikallista ravintolaa, aikajana hyödyntää tätä tietoa määrittäessään, oletko käynyt kyseisessä ravintolassa vai naapuripaikassa.
  2. Vahvista paikat, joissa olet käynyt: Voit vahvistaa manuaalisesti paikat, joissa olet käynyt, tallentamalla ne suoraan aikajanalle.
Hakujen ja selaustoiminnan jakaminen Googlelle

Google tallentaa hakusi ja selaustoimintasi ja niihin liittyvät tiedot (kuten sijainnin) verkko- ja sovellustoimintaan, jos olet ottanut kyseisen asetuksen käyttöön ja kirjautunut Google-tilillesi. Näiden tietojen avulla Google saa entistä paremman käsityksen siitä, missä olet mahdollisesti käynyt, mikä auttaa parantamaan aikajanan tarkkuutta.

Huom. Jos verkko‑ ja sovellustoiminta ei ole käytössä, et voi muokata aikajanan paikkoja tai tapahtumia, mutta voit poistaa päivän tai sijaintihistoriasi.

Verkko- ja sovellustoiminnan käyttöönotto

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  4. Valitse Sovellushistoria‑kohdasta Verkko‑ ja sovellustoiminta ei ole käytössä.

Sijaintiasetusten tarkentaminen

Voit parantaa aikajanan laatua, kun olet Virransäästö- tai Vain laite ‑tilassa.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  4. Napauta Sijainti ja sitten Tila. Valitse sitten Virransäästö‑ tai Vain Laite ‑tila.
    Huom. Jos valitset tämän vaihtoehdon, laitteesi sijaintiasetukset ja aikajanasi asetukset päivitetään.
  5. Napauta Kyllä.

Nykyisten aikajanalla näkyvien sijaintien vahvistaminen ja lähellä olevien paikkojen katsominen

Voit vahvistaa sijaintisi Google Mapsissa reaaliaikaisesti, vaikka et olisi ottanut sijaintihistoriaa käyttöön. Paikkojen vahvistaminen voi auttaa muistamaan, miten monta kertaa olet ollut tietyllä alueella ja miten olet kulkenut sinne.

Vahvistamasi paikat näytetään aikajanalla. Voit poistaa niitä yksittäin tai poistamalla koko sijaintihistoriasi. Lue lisää sijaintihistorian hallinnasta.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta sinistä pistettä ja sitten Näytä lähellä olevat paikat.
  3. Selaa paikkaluetteloa ja valitse nykyinen sijaintisi.
  4. Napauta seuraavan näytön Oletko täällä nyt ‑kohdasta Kyllä.
  5. Napauta Näytä aikajanalla, niin näet kaikki paikat, joissa olet käynyt. Näet myös käyntien ajankohdat.

Voit myös vahvistaa sijaintisi reaaliaikaisesti Google Chromessa tai Google-sovelluksessa seuraavasti:

1. Avaa Google Maps Chromessa tai Google-sovelluksessa.
  2. Hae nykyistä sijaintiasi.
  3. Napauta Lisää [tästä paikasta].
  4. Kun näkyviin tulee kysymys Oletko täällä nyt?, napauta Kyllä.

Vinkkejä ja niksejä

Näin voit tarkistaa, milloin edellisen kerran kävit jossakin paikassa

Jos käyntisi tietyssä paikassa on lisätty aikajanalle, voit nähdä viimeisimmän käyntisi ajankohdan Google Mapsissa olevasta kyseisen paikan tietokortista seuraavasti:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse paikka aikajanalta.
  4. Napauta Tiedot.
  5. Vieritä alaspäin, kunnes näet kohdan Kävit täällä [X] sitten.

Huom. Näet nämä tiedot vain, jos paikka on jo aikajanallasi.

Kodin ja työpaikan näyttäminen aikajanalla

Jos olet tallentanut kotiosoitteesi ja työpaikan osoitteesi Googleen, ne näkyvät aikajanalla. Aikajanan lisäksi näitä tietoja voidaan käyttää myös muissa Googlen tuotteissa ja palveluissa.

Lue lisää kotiosoitteen ja työpaikan osoitteen määrittämisestä

Google Kuvien löytäminen aikajanalta

Google Kuvasi voidaan näyttää aikajanalla. Jos haluat valita, näytetäänkö Google Kuvat aikajanalla, tee näin:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse Lisää Lisääja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Etsi Aikajanasi‑kohdasta Google Kuvat.
    • Jos et halua valokuvien näkyvän aikajanallasi, varmista, että asetus ei ole päällä.
    • Jos haluat näyttää valokuvia aikajanalla, varmista, että kyseinen asetus on päällä.

Vinkki: Voit poistaa valokuvia aikajanalta, mutta niitä tai niiden metadataa ei poisteta Google Kuvista.

Elokuvateattereissa katsomiesi elokuvien muistaminen

Aikajanaltasi näet elokuvat, jotka olet käynyt katsomassa elokuvateatterissa. Google voi ehdottaa mahdollisesti näkemiäsi elokuvia julkisten esitysaikataulujen ja sen perusteella, mihin aikaan olit teatterissa. Nämä ehdotukset näkyvät vain sinulle, ja voit milloin tahansa muokata niitä tai poistaa ne.

Elokuvat ovat osa aikajanakokemusta, joka näyttää, missä paikoissa olet käynyt. Lue lisää sijaintihistorian hallinnoinnista.

Katsomiesi elokuvien tietojen etsiminen

Kun olet katsonut elokuvan elokuvateatterissa, elokuva saattaa näkyä aikajanallasi. Myös elokuvan traileri ja synopsis löytyvät aikajanaltasi.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Etsi päivä, jolloin kävit elokuvateatterissa.
  4. Napauta Elokuvasi-kohdasta elokuvaa, jonka katsoit.

Elokuvan poistaminen aikajanalta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Etsi päivä, jolloin kävit elokuvateatterissa.
  4. Napauta Elokuvasi‑kohdasta poistettavaa elokuvaa.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista elokuva ja sitten Poista.

Aikajanalla näkyvän elokuvan vaihtaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Etsi päivä, jolloin kävit elokuvateatterissa.
  4. Napauta Elokuvasi‑kohdasta vaihdettavaa elokuvaa.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Vaihda elokuva ja sitten Napauta elokuvaa luettelosta.