Google Mapsin aikajana

Google Mapsin aikajana näyttää sijaintihistoriasi perusteella arvion käyntikohteistasi ja valitsemistasi reiteistä. Voit milloin tahansa muokata aikajanaasi ja poistaa siltä sijaintihistoriasi (myös aikavälit). Aikajana on yksityinen, joten vain sinä näet sen, ja se on käytettävissä mobiililaitteella ja tietokoneella.

Jos verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on käytössä ja keskeytät sijaintihistorian tai poistat sijaintitiedot sijaintihistoriasta, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, sijaintitietoja voidaan tallentaa esimerkiksi Haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Omien matkojen katsominen

Voit katsoa, miten kauas olet matkustanut ja millä tavoin olet matkustanut paikasta toiseen (esimerkiksi kävellen, pyörällä, autolla tai julkisilla liikennevälineillä). Aikajana ilmoittaa etäisyyden kilometreinä tai maileina sen mukaan, kumpi mitta on käytössä maassasi.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Kirjaudu sisään sillä Google‑tilillä, jota käytät mobiililaitteessasi.
  3. Klikkaa vasemman yläkulman valikkokuvaketta Valikko.
  4. Klikkaa Aikajana Aikajana.
  5. Jos haluat nähdä jonkin toisen päivän, valitse yläreunasta päivä, kuukausi ja vuosi.

Vinkki: Jos haluat nähdä paikat, joissa olet käynyt äskettäin, klikkaa valikkokuvaketta Valikko ja sitten Omat paikat ja sitten Käyty.

Kodin ja työpaikan näyttäminen aikajanalla

Jos olet tallentanut kotiosoitteesi ja työpaikkasi osoitteen, ne näkyvät aikajanalla. Aikajanan lisäksi näitä tietoja voidaan käyttää myös muissa Googlen tuotteissa ja palveluissa.

Lue lisää kotiosoitteen ja työpaikan osoitteen valitsemisesta.

Aikajanan muokkaaminen

Jos aikajanalla on virheitä, voit muokata paikkaa sekä käyntisi ajankohtaa. Laita tällöin verkko- ja sovellustoiminta päälle seuraavasti:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Etsi aikajanalta paikka, jota haluat muuttaa, ja klikkaa sitten alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse oikea paikka tai etsi paikka hakukentän avulla.
  4. Muokkaa käyntisi ajankohtaa klikkaamalla aikaa.

Huom. Jos verkko‑ ja sovellustoiminta ei ole päällä, et voi muokata aikajanan paikkoja tai tapahtumia, mutta voit poistaa päivän tai koko sijaintihistoriasi.

Google Kuvien löytäminen aikajanalta

Google Kuvasi voidaan näyttää aikajanalla. Jos haluat valita, näytetäänkö Google Kuvat aikajanalla, tee näin:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2.  Klikkaa oikeasta alareunasta Asetukset Asetukset ja sitten Aikajana-asetukset.
  3. Etsi Aikajana‑kohdasta Google Kuvat.
    • Jos et halua valokuvien näkyvän aikajanallasi, varmista, että asetus ei ole päällä.
    • Jos haluat näyttää valokuvia aikajanalla, varmista, että kyseinen asetus on päällä.

Vinkki: Voit poistaa valokuvia aikajanalta, mutta niitä tai niiden metadataa ei poisteta Google Kuvista.

Valokuvien poistaminen

Valokuvat tulevat näkyviin aikajanalle, kun ne ladataan Google Kuviin. Voit poistaa valokuvia aikajanalta, mutta niitä ei poisteta Google Kuvista.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Valitse poistettavat valokuvat klikkaamalla valokuvan oikeassa yläreunassa olevaa rastia.
  3. Valitse Poista valokuva.

Päivän poistaminen

Tärkeää: Kun poistat tietoja aikajanalta, ne poistetaan pysyvästi. Sijaintihistoriatietojasi ei enää tämän jälkeen näytetä aikajanalla. Jos verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on päällä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos verkko- ja sovellustoiminnan asetus on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa esimerkiksi Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa päivää, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse vasemmalla olevan paneelin oikeasta yläkulmasta Poista Poista .
  4. Valitse Poista päivä.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit poistaa sijaintihistorian kokonaan tai osittain.

Tärkeää: Kun poistat tietoja aikajanalta, ne poistetaan pysyvästi. Sijaintihistoriatietojasi ei enää tämän jälkeen näytetä aikajanalla. Jos verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on päällä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos verkko- ja sovellustoiminnan asetus on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa esimerkiksi Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Voit poistaa sijaintihistorian seuraavasti:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Poista Poista . Voit myös klikata Asetukset Asetukset​ ja sitten Poista koko sijaintihistoria.
  3. Klikkaa Poista sijaintihistoria.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit halutessasi poistaa automaattisesti yli 3 kuukautta tai yli 18 kuukautta vanhan Sijaintihistorian.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Asetukset Settings ja sitten Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  3. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Sijaintihistorian laittaminen päälle tai keskeyttäminen

Kun otat sijaintihistorian käyttöön, Google tallentaa sijaintitietosi ja paikkasi Google-tilillesi, vaikka et käyttäisi Google Mapsia. Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai keskeyttää sen, tee näin:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Ota sijaintihistoria käyttöön tai Keskeytä sijaintihistoria.

Lue lisää sijaintihistorian ylläpidosta.