Google Mapsin aikajana

Voit katsella ja muokata sijaintihistoriatietoja Google Mapsin aikajanalla, joka on käytettävissä Mapsin mobiili- ja tietokoneversiossa. Aikajanalla voit muokata tiettyjä sijaintihistorian kohtia, poistaa tietoja tietyltä ajanjaksolta tai poistaa koko sijaintihistoriasi. Aikajanasi on yksityinen, joten vain sinä näet sen.

Jos keskeytät sijaintihistorian tai poistat siihen tallennettuja sijaintitietoja, mutta verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on käytössä, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos esimerkiksi verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, sijaintitietoja voidaan tallentaa haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Huom. Aikajana ei tällä hetkellä ole käytettävissä Etelä-Koreassa. Voit ottaa sijaintihistorian käyttöön tai keskeyttää sen Toimintojen hallinta ‑kohdasta. Voit poistaa sijaintihistoriatietosi täällä.

Omien matkojen katsominen

Voit katsoa, miten kauas olet matkustanut ja millä tavoin olet matkustanut paikasta toiseen (esimerkiksi kävellen, pyörällä, autolla tai julkisilla liikennevälineillä). Aikajana ilmoittaa etäisyyden kilometreinä tai maileina sen mukaan, kumpi mitta on käytössä maassasi.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Kirjaudu sisään sillä Google‑tilillä, jota käytät mobiililaitteessasi.
  3. Klikkaa vasemman yläkulman valikkokuvaketta Valikko.
  4. Klikkaa Aikajana Aikajana.
  5. Jos haluat nähdä jonkin toisen päivän, valitse yläreunasta päivä, kuukausi ja vuosi.

Vinkki: Jos haluat nähdä paikat, joissa olet käynyt äskettäin, klikkaa valikkokuvaketta Valikko ja sitten Omat paikat ja sitten Käyty.

Kodin ja työpaikan näyttäminen aikajanalla

Jos olet tallentanut kotiosoitteesi ja työpaikkasi osoitteen, ne näkyvät aikajanalla. Aikajanan lisäksi näitä tietoja voidaan käyttää myös muissa Googlen tuotteissa ja palveluissa.

Lue lisätietoja kotiosoitteen ja työpaikan osoitteen määrittämisestä.

Aikajanan muokkaaminen

Jos aikajanalla on virheitä, voit muokata paikkaa sekä käyntisi ajankohtaa. Ota tällöin verkko- ja sovellustoiminta käyttöön seuraavasti:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Etsi aikajanalta paikka, jota haluat muuttaa, ja klikkaa sitten alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse oikea paikka tai etsi paikka hakukentän avulla.
  4. Muokkaa käyntisi ajankohtaa klikkaamalla aikaa.

Huom. Jos verkko‑ ja sovellustoiminta ei ole käytössä, et voi muokata aikajanan paikkoja tai tapahtumia, mutta voit poistaa päivän tai sijaintihistoriasi.

Google Kuvien näyttäminen aikajanalla

Halutessasi voit linkittää Google Kuvat ‑tilisi aikajanan kanssa. Valokuvat tulevat tällöin näkyviin aikajanalle, kun ne ladataan Google Kuviin. Jos haluat määrittää, näytetäänkö Google Kuvat aikajanalla, tee näin:

1. Avaa tietokoneella Google Maps.
  2. Klikkaa valikkokuvaketta Valikko ja sitten Aikajana Aikajana.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Aikajana‑asetukset.
    • Jos haluat näyttää kuvia aikajanallasi, ota käyttöön Google Kuvat.
    • Jos et halua näyttää kuvia aikajanallasi, ota Google Kuvat pois käytöstä.
  4. Klikkaa Tallenna.

Huom. Voit poistaa valokuvia aikajanaltasi, mutta niitä tai niiden sisällönkuvaustietoja ei poisteta Google Kuvista.

Kuvien poistaminen

Valokuvat tulevat näkyviin aikajanalle, kun ne ladataan Google Kuviin. Voit poistaa valokuvia aikajanalta, mutta niitä ei poisteta Google Kuvista.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Valitse poistettavat valokuvat klikkaamalla valokuvan oikeassa yläreunassa olevaa rastia.
  3. Valitse Poista valokuva.

Päivän poistaminen

Tärkeää: Kun poistat tietoja aikajanalta, ne poistetaan pysyvästi. Sijaintihistoriatietojasi ei enää tämän jälkeen näytetä aikajanalla. Jos verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on käytössä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos esimerkiksi verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa päivää, jonka haluat poistaa.
  3. Siirry vasemmalla olevan paneelin oikeaan yläkulmaan ja klikkaa Poista Poista.
  4. Valitse Poista päivä.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit poistaa sijaintihistorian kokonaan tai osittain.

Tärkeää: Kun poistat tietoja aikajanalta, ne poistetaan pysyvästi. Sijaintihistoriatietojasi ei enää tämän jälkeen näytetä aikajanalla. Jos verkko- ja sovellustoiminnan kaltaisia muita asetuksia on käytössä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Jos esimerkiksi verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Voit poistaa sijaintihistorian seuraavasti:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Poista Poista. Voit myös klikata Asetukset Asetuksetja sitten Poista koko sijaintihistoria.
  3. Klikkaa Poista sijaintihistoria.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit halutessasi poistaa automaattisesti yli 3 kuukautta tai yli 18 kuukautta vanhan Sijaintihistorian.

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Asetukset Settings ja sitten Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  3. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Sijaintihistorian käyttöönotto ja keskeyttäminen

Kun otat sijaintihistorian käyttöön, Google tallentaa sijaintitietosi ja paikkasi Google-tilillesi, vaikka et käyttäisi Google Mapsia. Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai keskeyttää sen, tee näin:

1. Siirry tietokoneella aikajanalle.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Ota sijaintihistoria käyttöön tai Keskeytä sijaintihistoria.

Lue lisää sijaintihistorian hallinnasta.