Inden for de næste par måneder bliver indstillingen Lokationshistorik omdøbt til Tidslinje. Hvis Lokationshistorik er aktiveret på din konto, kan du altså muligvis se, at der står Tidslinje under app- og kontoindstillingerne.

Tidslinjen i Google Maps

Administrer din tidslinje

Tidslinjen i Google Maps er et personligt kort, som er baseret på din lokationshistorik, og den gør det lettere for dig at huske de steder, du har været, de ruter, du har fulgt, og de ture eller rejser, du har været på. Du kan til enhver tid vælge at redigere tidslinjen og/eller slette din lokationshistorik via tidslinjen.

Hvis du har aktiveret andre indstillinger, f.eks. Web- og appaktivitet, og vælger at deaktivere Lokationshistorik eller slette lokationsdata fra din lokationshistorik, bliver der muligvis stadig gemt lokationsdata på din Google-konto i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Denne aktivitet kan omfatte oplysninger om din aktuelle lokation ud fra IP-adressen og det omtrentlige område, din enhed befinder sig inden for. Når indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, kan der eksempelvis blive gemt lokationsdata i forbindelse med aktivitet på Google Søgning og i Google Maps, og afhængigt af indstillingerne for din kameraapp bliver disse data muligvis registreret på dine billeder.

Find dine rejser

Du kan finde ud af, hvor langt du har rejst, og hvordan du har rejst, f.eks. til fods, på cykel, i bil eller med offentlig transport. Afstandene på din Tidslinje måles i mil eller kilometer afhængigt af dit land eller område.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Log ind med den samme Google-konto, som du bruger på din mobilenhed.
  3. Klik på menuen Menu øverst til venstre.
  4. Klik på Tidslinje Tidslinje.
  5. Vælg en dag, en måned og et årstal øverst for at finde en anden dato.

Find din hjemme- og arbejdsadresse på Tidslinje

Hvis du har gemt din hjemme- og arbejdsadresse, kan du se disse på din tidslinje. Disse oplysninger bruges muligvis også i andre Google-produkter og -tjenester ud over Tidslinje.

Få flere oplysninger om, hvordan du angiver din hjemme- og arbejdsadresse.

Tip! Hvis du vil finde steder, du har besøgt for nylig, skal du klikke på Gemt Gem sted og så Besøgt.

Rediger Tidslinje

Hvis der er fejl i et sted på din tidslinje, kan du redigere det pågældende sted og tidspunktet for dit besøg.

1. Gå til Tidslinje på din computer.
  2. Find det sted, du vil ændre på Tidslinje, og klik på pil ned Nedadvendt pil.
  3. Vælg det relevante sted, eller brug søgefeltet til at søge efter et sted.
  4. Hvis du vil redigere, hvornår du var der, skal du klikke på tidspunktet.
Slet en dag
Vigtigt! Hvis du sletter oplysninger fra din lokationshistorik på tidslinjen, kan du ikke længere se de pågældende oplysninger der. Hvis du har aktiveret andre indstillinger, f.eks. Web- og appaktivitet, og vælger at slette din lokationshistorik, bliver der muligvis stadig gemt lokationsdata på din Google-konto i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Når indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, kan der eksempelvis blive gemt lokationsdata i forbindelse med aktivitet på Søgning og i Maps, og afhængigt af indstillingerne for din kameraapp bliver disse data muligvis registreret på dine billeder.
  1. Gå til Tidslinje på din computer.
  2. Klik på den dag, du vil slette.
  3. Klik på Slet Slet øverst til højre i panelet til venstre.
  4. Klik på Slet dag.
Slet Lokationshistorik
Vigtigt! Hvis du sletter oplysninger fra din lokationshistorik på tidslinjen, kan du ikke længere se de pågældende oplysninger der. Hvis du har aktiveret andre indstillinger, f.eks. Web- og appaktivitet, og vælger at slette din lokationshistorik, bliver der muligvis stadig gemt lokationsdata på din Google-konto i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Når indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, kan der eksempelvis blive gemt lokationsdata i forbindelse med aktivitet på Søgning og i Maps, og afhængigt af indstillingerne for din kameraapp bliver disse data muligvis registreret på dine billeder.

Sådan sletter du Lokationshistorik:

1. Gå til Tidslinje på din computer.
  2. Klik på Slet Slet nederst til højre. Du kan også klikke på Indstillinger Indstillingerog så Slet hele lokationshistorikken.
  3. Klik på Slet lokationshistorik.

Slet Lokationshistorik automatisk

Du kan vælge at få lokationshistorik, der er over 3, 18 eller 36 måneder gammel, slettet automatisk.

1. Gå til Tidslinje på din computer.
  2. Nederst til højre skal du klikke på Indstillinger Settingsog så Slet Lokationshistorik automatisk.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Aktivér eller deaktiver Lokationshistorik

Når du aktiverer Lokationshistorik, gemmes din præcise lokation med jævne mellemrum på dine enheder og på Googles servere (også selvom du ikke bruger Google-apps), og der oprettes en tidslinje.

1. Gå til Tidslinje på din computer.
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger og så Aktivér Lokationshistorik eller Deaktiver Lokationshistorik.

Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer din lokationshistorik.

Det er dig, der bestemmer

Du har til enhver tid mulighed for at gennemgå dine data og de valg, du har foretaget her, på adressen activity.google.com og på tidslinjen.