Sijaintihistoria-asetuksen nimeksi vaihtuu lähikuukausina "Aikajana". Jos sijaintihistoria on päällä tililläsi, aikajana saattaa löytyä sovelluksen ja tilin asetuksista.

Google Mapsin aikajana

Hallinnoi aikajanaasi

Google Mapsin aikajana on sijaintihistoriasi perusteella laadittu kartta, joka auttaa sinua muistamaan kulkemasi reitit ja tekemäsi matkat sekä paikat, joissa olet käynyt. Voit milloin tahansa muokata aikajanaasi ja poistaa siltä sijaintihistoriasi.

Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja laitat sijaintihistorian pois päältä tai poistat sijaintitiedot sijaintihistoriasta, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Verkko- ja sovellustoiminnan data voi sisältää sijaintitietoja, jotka perustuvat laitteen karkeaan alueeseen ja IP-osoitteeseen. Esimerkiksi jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Vinkki: Aikajana on käytettävissä Google Maps ‑sovelluksen versiossa 9.12 ja sitä uudemmissa versioissa. Jos sinulla on vanhempi Google Maps ‐sovellus ja haluat käyttää aikajanaa, siirry tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella osoitteeseen maps.google.com/timeline.

Aikajanan luominen

Aikajanan luomiseksi sinun on laitettava sijaintipalvelut ja sijaintihistoria päälle. Sijaintihistoria on Google-tilin asetus, joka luo aikajanan eli henkilökohtaisen kartan. Se auttaa sinua muistamaan kulkemasi reitit ja tekemäsi matkat sekä paikat, joissa olet käynyt. Lue lisää sijaintihistoriasta.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Napauta Lisää Lisääja sitten Asetukset ja yksityisyys.
  4. Tarkista Sijaintiasetukset-kohdasta, että sijainti on päällä. Jos näin ei ole, napauta Sijainti ei ole päällä ja laita Sijainti päälle.
  5. Tarkista Sijaintiasetukset-kohdasta, että sijaintihistoria on päällä. Jos näin ei ole, napauta Sijaintihistoria ei ole päällä ja laita Sijaintihistoria päälle.

Omat matkat

Kun sijaintihistoria on päällä, näet aikajanalta, mihin ja miten olet matkustanut (esimerkiksi kävellen, pyörällä, autolla tai julkisilla).

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2.  Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Jos haluat nähdä jonkin toisen päivän tai kuukauden tiedot, napauta yläreunasta Tänään. Pyyhkäise kalenteria vasemmalle tai oikealle ja napauta päivää.
Vinkki: Näytön yläreunasta voit vaihtaa välilehteä, joita ovat esimerkiksi Paikat, Kaupungit tai Maailma, ja katsoa tietoja paikoista, joissa olet käynyt.

Sijaintihistorian laittaminen päälle tai pois

Kun laitat sijaintihistorian päälle, laitteesi tarkka sijainti tallentuu säännöllisesti laitteillesi ja Googlen palvelimille myös silloin, kun et käytä Google-sovelluksia. Sinulle luodaan sijaintihistorian pohjalta aikajana.

Näin voit laittaa sijaintihistorian päälle tai pois:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Napauta Lisää Lisääja sitten Asetukset ja yksityisyys.
  4. Napauta Sijaintihistoria ei ole päällä tai Sijaintihistoria on päällä.
  5. Laita Sijaintihistoria päälle tai pois.

Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja laitat sijaintihistorian pois päältä tai poistat sijaintitiedot sijaintihistoriasta, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Esimerkiksi jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Lue lisää sijaintihistorian ylläpidosta ja poistamisesta.

Aikajanan muokkaaminen

Aikajanalla näkyvien paikkojen ja tapahtumien muokkaaminen

Jos aikajanalla on virheitä, voit muokata paikkaa sekä käyntisi ajankohtaa.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Etsi aikajanallasi oleva väärä paikka ja napauta sitä.
  4. Valitse Muokkaa.
  5. Napauta oikeaa paikkaa tai tapahtumaa alareunassa näkyvistä ehdotuksista. Voit hakea paikkaa vierittämällä alareunaan ja napauttamalla Hae.
  6. Jos haluat muokata käyntisi ajankohtaa, napauta aikaa.
Vinkki: Jos verkko‐ ja sovellustoiminta ei ole päällä, et voi muokata aikajanalla näkyviä paikkoja tai tapahtumia mutta voit poistaa tietyn päivän tiedot tai koko sijaintihistorian.
Mailien ja kilometrien välillä vaihtaminen

Näin voit muuttaa aikajanalla käytettävää etäisyyden mittayksikköä:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta   profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset ja sitten Mittayksiköt.
  3. Valitse Automaattinen, Kilometrit tai Mailit.
Päivän poistaminen
Tärkeää: Kun poistat sijaintihistoriatietoja aikajanalta, et voi nähdä niitä aikajanalla enää myöhemmin. Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Esimerkiksi jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Napauta yläreunasta Tänään. Pyyhkäise kalenteria vasemmalle tai oikealle ja napauta päivää, jonka haluat poistaa.
  4. Napauta Lisää Lisää ja sitten Poista päivä.
Sijaintihistorian poistaminen
Tärkeää: Kun poistat sijaintihistoriatietoja aikajanalta, et voi nähdä niitä aikajanalla enää myöhemmin. Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Esimerkiksi jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2.  Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Vieritä Sijaintiasetukset-kohtaan.
    • Jos haluat poistaa osan sijaintihistoriastasi, valitse Poista sijaintihistorian aikaväli.
    • Jos haluat poistaa koko sijaintihistorian, valitse Poista koko sijaintihistoria.

Lue lisää sijaintihistorian ylläpidosta ja poistamisesta.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit valita, että sijaintihistoriasta poistetaan automaattisesti yli 3, 18 tai 36 kuukautta vanhat tiedot.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Vieritä Sijaintiasetukset-kohtaan.
  5. Napauta Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  6. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Aikajanan tarkkuuden parantaminen

Aikajanalla voi joskus esiintyä virheitä. Jos esimerkiksi liikut tiheään asutuilla kaupunkialueilla, aikajanalla voi näkyä, että olet käynyt tietyssä ravintolassa, vaikka oikeasti kävit syömässä toisessa lähellä olevassa paikassa. Voit pienentää tällaisten virheiden todennäköisyyttä ja auttaa meitä parantamaan aikajanan tarkkuutta seuraavasti:

• Laita verkko‐ ja sovellustoiminta päälle: Jos olet aiemmin laittanut verkko- ja sovellustoiminnan päälle, aikajana hyödyntää tietoja muiden Googlen tuotteiden käytöstäsi ajalta, jolloin verkko‑ ja sovellustoiminta on ollut päällä. Jos esimerkiksi olet hakenut tiettyä paikallista ravintolaa, aikajana hyödyntää tätä tietoa määrittäessään, oletko käynyt kyseisessä ravintolassa vai naapuripaikassa.
  • Vahvista paikat, joissa olet käynyt: Voit vahvistaa manuaalisesti paikat, joissa olet käynyt, tallentamalla ne suoraan aikajanalle.
Hakujen ja selaustoiminnan tallentaminen Googleen

Kun laitat verkko- ja sovellustoiminnan päälle ja kirjaudut Google-tilillesi, Google tallentaa haut ja selaustoiminnan sekä niihin liittyviä tietoja, kuten sijainnin. Näiden tietojen avulla Google saa entistä paremman käsityksen siitä, missä olet mahdollisesti käynyt, mikä auttaa parantamaan aikajanan tarkkuutta.

Verkko- ja sovellustoiminnan laittaminen päälle

1. Avaa Google Maps ‑sovellus   Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Napauta  Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Valitse Sovellushistoria‐kohdasta Verkko‐ ja sovellustoiminta on poissa päältä.
  5. Laita Verkko- ja sovellustoiminta päälle.
Vinkki: Jos verkko‐ ja sovellustoiminta ei ole päällä, et voi muokata aikajanalla näkyviä paikkoja tai tapahtumia mutta voit poistaa tietyn päivän tiedot tai koko sijaintihistorian.

Vinkkejä ja niksejä

Viimeisimmän käyntiajankohdan tarkistaminen

Jos käyntisi tietyssä paikassa on lisätty aikajanalle, voit tarkistaa viimeisimmän käyntisi ajankohdan Google Mapsista.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2.  Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse paikka aikajanalta.
  4. Napauta Tiedot.
  5. Vieritä Aikajana-kohtaan Aikajana. Tämän kuvakkeen vieressä on tietoja viimeisimmästä käynnistäsi.
Vinkki: Löydät nämä tiedot vain, jos paikka on jo aikajanallasi.
Koti ja työpaikka aikajanalla

Jos olet tallentanut koti- ja työosoitteesi Googleen, ne näkyvät aikajanalla. Aikajanan lisäksi näitä tietoja voidaan käyttää myös muissa Googlen tuotteissa ja palveluissa.

Lue lisää koti- ja työosoitteen lisäämisestä.

Päätät datastasi itse

Voit milloin tahansa tarkistaa datasi ja tekemäsi valinnat osoitteesta activity.google.com tai aikajanaltasi.