Een plaats een eigen label geven

U kunt een eigen label toevoegen aan plaatsen op uw kaart. Gelabelde plaatsen worden weergegeven op uw kaart, in zoeksuggesties en in het scherm 'Mijn plaatsen'.

Volg de onderstaande stappen om een label toe te voegen.

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Zoek naar een adres. Of tik op een plaats op de kaart en houd deze vast om een speld te plaatsen.
  3. Tik onderaan op de naam van de plaats.
  4. Tik op Label.

Opmerkingen:

• Als u een label aan een bedrijf wilt toevoegen, gaat u naar de pagina van die plaats en tikt u op Meer Meer en dan Label toevoegen.
  • Als u Google-contacten heeft, worden deze mogelijk weergegeven als suggesties wanneer u een label toevoegt. Meer informatie over contactpersonen toevoegen.
  • Web- en app-activiteit moet zijn ingeschakeld om een plaats een label te geven.
Een label bewerken
  1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik op Menu Menu en danMijn plaatsen en dan Gelabeld.
  3. Tik op het label dat u wilt bewerken.
  4. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  5. Tik op Label.
  6. Geef een nieuwe labelnaam op.
  7. Tik op Label toevoegen.
Een label verwijderen
  1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik op Menu Menu en danMijn plaatsen en dan Gelabeld.
  3. Tik naast het label dat u wilt verwijderen op Meer Meer en dan Label verwijderen.
  4. Het bericht 'Je label is verwijderd' wordt weergegeven. Als u het label niet wilt verwijderen, tikt u op Ongedaan maken.
Een gelabelde plaats opzoeken op de kaart
  1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Tik op Menu Menu en danMijn plaatsen en dan Gelabeld.