Google Maps-reviews en -beoordelingen toevoegen, bewerken of verwijderen

Op Google Maps kun je reviews schrijven over plaatsen die je hebt bezocht. Je kunt ook informatie geven of foto-updates plaatsen over een plaats, bijvoorbeeld of het er rustig en romantisch is, of dat er wordt verbouwd. Deze reviews en meningen zijn vrijwillig. We betalen reviewers niet voor hun toevoegingen aan Google Maps.

Tip: Reviews en meningen worden vrijwillig bijgedragen. We betalen reviewers niet om reviews toe te voegen aan Google Maps.

Over openbare informatie

Alle reviews zijn openbaar, dus iedereen kan zien wat je hebt toegevoegd. Je kunt geen anonieme review toevoegen.

Als je een review schrijft, kunnen anderen ook deze gegevens zien:

Tip: Als je een Local Guide bent, kun je punten verdienen als je foto's en video's toevoegt aan Google Maps. Bekijk meer informatie over hoe je reviews en foto's van hoge kwaliteit bijdraagt.

Een beoordeling of review toevoegen

Je kunt beoordelingen of reviews toevoegen om ervaringen te delen, of om anderen te helpen een keuze te maken of een betere beslissing te nemen.

Voordat je een beoordeling of review toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je aan het contentbeleid voldoet. Als je dit niet doet, kunnen reviews en beoordelingen van de pagina worden verwijderd. In de meeste gevallen worden ze verwijderd vanwege beleidsschendingen, zoals spam of ongepaste content.

Reviews die zijn verwijderd vanwege beleidsschendingen, worden niet hersteld. Deze maatregelen voor verwijdering zorgen ervoor dat reviews op Google-services relevant, nuttig en betrouwbaar zijn. Bekijk meer informatie over verboden en content waarvoor beperkingen gelden voor reviews.

1. Log op je computer in bij Google Maps.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Scrol aan de linkerkant en klik op Een review schrijven.
  4. Klik op de sterren om de plaats te beoordelen. Je kunt ook een review schrijven.

Je review wordt op Google Maps weergegeven totdat je deze verwijdert. Nadat je review is gepubliceerd, kun je deze bewerken of de beoordeling en foto's wijzigen die je hebt toegevoegd.

Je reviews zoeken en delen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu.
  3. Klik op Mijn bijdragen.
    • Als je plaatsen wilt vinden die je hebt beoordeeld, klik je op Reviews.
    • Klik op Bijdragen om plaatsen te zien die je nog kunt beoordelen.
  4. Als je een review wilt delen, tik je onderaan de review op Delen Delen.

Je review bewerken of verwijderen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu.
  3. Klik op Mijn bijdragen en dan Reviews.
  4. Klik naast de review die je wilt bewerken of verwijderen op .Meer Meer.
  5. Selecteer Review bewerken of Review verwijderen en volg de stappen op het scherm.

Reviews van anderen lezen en hierop reageren

De reviews van anderen lezen

De reviews en beoordelingen die je op Google Maps ziet, zijn door andere gebruikers toegevoegd.

Tip: De datum van een review is de datum waarop deze is gepubliceerd.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Onder de naam van de plaats vind je een beoordeling.
  4. Als je reviews wilt lezen, klik je rechts van de beoordeling op het aantal reviews.

Als je reviews in een andere taal wilt lezen:

1. Ga in je Google-account naar je taalinstellingen.
  2. Klik rechts op Bewerken Bewerken en selecteer een taal.
  3. Laad Google Maps opnieuw en bekijk de review opnieuw.

Reageren op een review over je bedrijf

Als je via de computer je bedrijfsprofiel op Google Maps opent, kun je op individuele beoordelingen reageren.

Tip: Als je op reviews wilt reageren, moet je je bedrijfsprofiel verifiëren.

Je kunt als volgt op reviews reageren vanuit je bedrijfsprofiel op Google Maps:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Geef je bedrijfsnaam op. Klik vervolgens op Zoeken Zoeken of druk op Enter.
  3. Scroll in je bedrijfsprofiel naar Reviews.
  4. Klik op Reageren om een review te beantwoorden.

Een review markeren als nuttig

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Klik onder de naam van de plaats op het aantal reviews.
  4. Klik op Nuttig  als je een review als nuttig wilt markeren. De auteur ontvangt een melding, maar je naam en gegevens worden niet weergegeven. Het totale aantal stemmen voor Nuttig is wel zichtbaar.

Tips:

• Tik nogmaals op het icoon als je je stem wilt verwijderen.
  • Als een review illegaal is of het Google-beleid schendt, kun je deze melden.
  • Reviews die als nuttig zijn gemarkeerd, worden door Google aan meer mensen getoond.

Een review melden

Je kunt geen contact opnemen met iemand die een ongepaste review heeft geplaatst, maar je kunt Google wel vragen deze te verwijderen. Reviews worden verwijderd als anderen ze labelen als onjuist of als ze niet voldoen aan het reviewbeleid van Google.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek de review die in strijd is met het reviewbeleid van Google.
  3. Klik naast de review op Meer Meer en dan Markeren als ongepast.
  4. Selecteer de reden waarom je de review wilt melden.