Google Maps-reviews en -beoordelingen toevoegen, bewerken of verwijderen

Op Google Maps kun je reviews schrijven over plaatsen die je hebt bezocht. Je kunt ook informatie geven of foto- en video-updates posten over een plaats, bijvoorbeeld of het er rustig en romantisch is, of dat er wordt verbouwd.

Belangrijk: We controleren gebruikersreviews en gerelateerde content om overtreders van het beleid te verwijderen uit Google Maps. Alle schendingen die we vinden, worden beoordeeld en verwijderd.
Ontdek meer informatie over het Google Maps-beleid over content van gebruikers en meer informatie over verboden en beperkte content en gedrag.

Tip: Reviews en meningen worden vrijwillig bijgedragen. We betalen reviewers niet om reviews toe te voegen aan Google Maps.

Over openbare informatie

Alle reviews zijn openbaar, dus iedereen kan zien wat je hebt toegevoegd. Je kunt geen anonieme review toevoegen.

Als je een review schrijft, kunnen anderen ook deze gegevens zien:

Tip: Als je een Local Guide bent, kun je punten verdienen als je foto's en video's toevoegt aan Google Maps. Bekijk meer informatie over hoe je reviews en foto's van hoge kwaliteit bijdraagt.

Een beoordeling of review toevoegen

Je kunt beoordelingen of reviews toevoegen om ervaringen te delen, of om anderen te helpen een keuze te maken of een betere beslissing te nemen.

Voordat je een beoordeling of review toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je aan het contentbeleid voldoet. Als je dit niet doet, kunnen reviews en beoordelingen van de pagina worden verwijderd. In de meeste gevallen worden ze verwijderd vanwege beleidsschendingen, zoals spam of ongepaste content.

Reviews die zijn verwijderd vanwege beleidsschendingen, worden niet hersteld. Deze maatregelen voor verwijdering zorgen ervoor dat reviews op Google-services relevant, nuttig en betrouwbaar zijn. Bekijk meer informatie over verboden en content waarvoor beperkingen gelden voor reviews.

Een beoordeling of review toevoegen:

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een plaats of tik hierop op de kaart.
    • Tik op de locatie die je wilt updaten als je in de zoekopdracht meerdere locaties ziet.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Tik bovenaan op Reviews.
  5. Scroll naar de 5 lege sterren.
  6. Maak een review:
    • De plaats beoordelen: Tik op de sterren.
    • Een review schrijven: Typ je tekst onder 'Vertel ons meer over wat je ervan vond'.
    • Informatie toevoegen: Kies onder de weergegeven vragen de antwoorden die het meest van toepassing zijn. Mogelijk worden niet voor elke plaats die je beoordeelt, vragen getoond.

Je review, beoordeling en informatie over een plaats worden weergegeven in Google Maps en je profiel totdat je ze verwijdert. Nadat je review is gepubliceerd, kun je deze bewerken of de beoordeling en foto's wijzigen die je hebt toegevoegd. Meer informatie over hoe je een foto-update kunt plaatsen.

Vind en deel uw reviews

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen.
    • Als je de plaatsen wilt zien waarbij je een review hebt geplaatst, tik je op Je profiel bekijken.
    • Als je wilt zien bij welke plaatsen je een review kunt plaatsen, tik je op Review schrijven.
  3. Als je een review wilt delen, tik je onderaan de review op Delen Delen.

Je review bewerken of verwijderen

Naar je reviews

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen en dan Je profiel bekijken.
  3. Scroll en tik op Alle reviews bekijken.
  4. Tik op Meer Meer naast de review die je wilt bewerken of verwijderen.
  5. Selecteer Review bewerken of Review verwijderen en volg de stappen op het scherm.

Reviews van anderen lezen en hierop reageren

Lees de reviews van anderen

De reviews en beoordelingen die je op Google Maps ziet, zijn door andere gebruikers toegevoegd.

Tip: De datum van een review is de datum waarop deze is gepubliceerd.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Tik bovenaan op Reviews.

Als je reviews in een andere taal wilt lezen:

1. Ga in je Google-account naar je taalinstellingen.
  2. Tik rechts op Bewerken Bewerken en selecteer een taal.
  3. Laad Google Maps opnieuw en bekijk de review opnieuw.

Tip: Reviews van hoge kwaliteit zijn te herkennen aan een Local Guide-ster . Dit icoon geeft aan dat de review is geschreven door een Local Guide.

Een review markeren als nuttig of niet nuttig

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Tik bovenaan op Reviews.
  5. Kies uit de volgende opties:
    • Tik op Nuttig  als je een review als nuttig wilt markeren. De auteur ontvangt een melding, maar je naam en gegevens worden niet weergegeven. Het totale aantal stemmen voor Nuttig is wel zichtbaar.
    • Tik op Niet nuttig  als je een review als niet nuttig wilt markeren. De auteur ontvangt geen melding en het totale aantal stemmen voor Niet nuttig is ook niet zichtbaar.

Tips:

• Tik nogmaals op het icoon als je je stem wilt verwijderen.
  • Als een review illegaal is of het Google-beleid schendt, kun je deze melden.

Een review melden

Je kunt geen contact opnemen met iemand die een ongepaste review heeft geplaatst, maar je kunt wel Google vragen die review te verwijderen. Reviews worden verwijderd als anderen ze labelen als onjuist of als ze niet voldoen aan het reviewbeleid van Google.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek de review die in strijd is met het reviewbeleid van Google.
  3. Tik naast de review op Meer Meer en dan Review melden.
  4. Selecteer de reden waarom je de review wilt melden.
    • Als je Niet nuttig selecteert, wordt de review niet gemeld. Google toont de review dan alleen aan minder mensen.

Tip: Als je bedrijfseigenaar bent, kun je een verzoek indienen om reviews te verwijderen uit je bedrijfsprofiel op Google.