Virheellisistä reittiohjeista ilmoittaminen Google Mapsissa

Jos olet saanut Google Mapsissa virheelliset reittiohjeet, voit kertoa meille, mikä vaihe oli virheellinen. Voit tehdä ilmoituksen kaikkien muiden kulkutapojen virheellisistä reittiohjeista paitsi julkisen liikenteen Julkinen liikenne.

Tärkeää: Voit ilmoittaa virheellisistä reittiohjeista vain tietokoneella ja vain tietyissä maissa ja tietyillä alueilla.

Virheellisestä vaiheesta ilmoittaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Lisää virheellisiä reittiohjeita sisältävän reitin lähtöpaikka ja määränpää.
    1. Valitse vasemman reunan paneelista reitti, johon liittyvästä ongelmasta haluat ilmoittaa.
    2. Klikkaa Tiedot
  4. Klikkaa kartan oikeasta alakulmasta Lähetä palautetta.
  5. Klikkaa virheellisen kohdan vierestä lippua Report a problem.
    Vinkki: Joidenkin reittien kohdalla sinun on ehkä laajennettava vasemmalla olevat reittiohjeet ennen kuin voit valita virheellisen kohdan.
  6. Valitse ongelmatyyppi ja klikkaa Lähetä.

Miten Maps valitsee reitin?

Liikennehäiriöt ja arvioidut matka-ajat

Maps selvittää liikenneolosuhteet ja parhaan reitin kahden tietolähteen perusteella:

• Puhelimestasi noudettu anonyymi data: Jos sijaintitietojen keräys on päällä, puhelimesi lähettää Googlelle anonyymia dataa. Tämän datan avulla Google saa tietää sijaintisi ja voi paikantaa liikenneruuhkat. Maps käyttää näitä tietoja voidakseen ilmoittaa sinulle parhaan reitin ja arvioidut matka-ajat. Arvioidut matka-ajat perustuvat aiempiin ja nykyisiin sijaintitietoihin sekä muihin lähteisiin.
  • Yhteistyökumppanit: Google on saanut liikennetietojen ja ‑häiriöiden käyttöoikeudet eri yhteistyökumppaneilta, kuten viranomaisilta, järjestöiltä, kouluilta ja yrityksiltä. Lue lisää Googlen yhteistyökumppaneista.

Datan anonymiteetti

Suhtaudumme yksityisyyteesi vakavasti. Yhdistämme anonyymia dataa useista puhelimista, joten kukaan ei voi tunnistaa juuri sinun puhelintasi. Lisäksi lähtöpaikkasi ja määränpääsi poistetaan pysyvästi, joten edes Google ei voi löytää niitä.

Tiet ja paikat kartalla

Google Maps saa tiedot karttapäivityksiä varten kahdesta lähteestä:

• Mapsin käyttäjät: Google Mapsin käyttäjät voivat kertoa meille havaitsemistaan ongelmista.
  • Yhteistyökumppanit: Google on saanut karttadatan käyttöoikeudet eri yhteistyökumppaneilta, kuten viranomaisilta, järjestöiltä, kouluilta ja yrityksiltä. Lue lisää Googlen yhteistyökumppaneista.