Virheellisistä reittiohjeista ilmoittaminen

Jos sait väärät reittiohjeet, voit kertoa meille, mikä vaihe oli virheellinen.

Huomautus: voit ilmoittaa virheellisistä reittiohjeista vain tietyissä maissa ja tietyillä alueilla.

Virheellisistä reittiohjeista ilmoittaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Klikkaa Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Lisää virheellisiä reittiohjeita sisältävän reitin lähtöpaikka ja määränpää.
  4. Hae vaiheittaiset reittiohjeet klikkaamalla vasemmalla näkyvää reitin kuvausta.
  5. Valitse kartan oikeasta alakulmasta Lähetä palautetta.

Miten Maps valitsee reitin

Liikennetapahtumat ja matka-aika-arviot

Maps selvittää liikenneolosuhteet ja parhaan reitin kahden tietolähteen perusteella:

• Puhelimestasi noudettu anonyymi data: Jos sijaintidatan keräys on käytössä, puhelimesi lähettää Googlelle anonyymia dataa. Ne näyttävät sijaintisi ja auttavat Googlea paikantamaan liikenneruuhkat. Maps käyttää näitä tietoja voidakseen näyttää sinulle parhaan reitin ja matka-aika-arvion. Kuten useat muutkin tiedot, matka-ajat lasketaan nykyisten ja aiempien sijaintitietojen perusteella.
  • Yhteistyökumppanit: Google on saanut liikennetietojen ja -tapahtumien käyttöoikeuden eri yhteistyökumppaneilta, kuten viranomaisilta, järjestöiltä, kouluilta ja yrityksiltä. Lisätietoja Googlen yhteistyökumppaneista

Tietojen anonyymius

Google ottaa tietosuojasi vakavasti. Yhdistämme tietoja useista puhelimista, joten kukaan ei voi tunnistaa juuri sinun puhelintasi. Tämän lisäksi lähtöpaikkasi ja määränpääsi poistetaan pysyvästi, joten näitä tietoja ei nähdä edes Googlessa.

Tiet ja paikat kartalla

Google Maps saa tiedot karttapäivityksiä varten näistä kahdesta lähteestä:

• Mapsin käyttäjät: Google Mapsin käyttäjät voivat ilmoittaa meille havaitsemistaan ongelmista.
  • Yhteistyökumppanit: Google on saanut karttadatan käyttöoikeuden eri yhteistyökumppaneilta, kuten viranomaisilta, järjestöiltä, kouluilta ja yrityksiltä. Lisätietoja Googlen yhteistyökumppaneista