Aktivera och inaktivera aviseringar från Google Maps

Om du vill kontrollera saker som du är intresserad av, som tågtidtabeller eller hur trafiken ser ut på rutter där du ofta reser, aktiverar du aviseringar i Google Maps-appen.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Inställningar följt av Aviseringar.
  3. Tryck på en kategori.
    • Aktivera en avisering: Slå på reglaget vid aviseringen.
    • Inaktivera en avisering: Slå av reglaget vid aviseringen.

Typer av aviseringar

Aviseringar om att lägga till foton på platser du har besökt

Om Google anser att foton du har tagit är intressanta för andra, t.ex. restauranger och barer, kan du få aviseringar om att lägga till ett foto.

Du kan också få en avisering om du är på en plats där du kan vara den första som lägger till ett foto.

Innan du lägger upp ett foto måste du se till att det följer Googles policy för användarinnehåll

Läs mer om riktlinjerna för att lägga upp foton på Maps.
Frågor om platser som du har besökt
Du kan få aviseringar om att svara på en fråga om en plats eller ett företag som du har besökt.

Tips! Aktivera platshistorik om du vill få dessa aviseringar.

Svar på recensioner du har lagt upp

Det kan hända att du får aviseringar när någon svarar på en recension som du har lagt upp för en ort eller ett företag.

För att läsa svaret, tryck på aviseringen. Du tas till platsens informationssida där din recension och dess svar visas högst upp.

Trafik från händelser i närheten

Du får aviseringar om närliggande evenemang eller avstängda vägar om Google Maps beräknar att det kan påverka en rutt som du ofta använder.

Om vi känner till ett planerat evenemang får du en avisering i förväg så att du kan ta en annan rutt. Om en konsert till exempel ska hållas på din väg hem från arbetet kan en avisering visas en dag före konserten.

Tips! Om du vill planera runt ett evenemang kan du trycka på Få en påminnelse så påminner Google Maps dig om evenemanget när det börjar närma sig.
Navigeringsvarningar om krisrelaterade händelser i närheten
Om din rutt leder in i ett område som påverkas av en krisrelaterad händelse, som en jordbävning, varnar Google Maps innan och efter att du startar navigeringen.