Google Maps ‑ilmoitusten käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

Voit saada tietoa sinua kiinnostavista asioista, kuten juna-aikatauluista tai vakireittiesi liikennetilanteesta, laittamalla ilmoitukset päälle Google Maps ‐sovelluksessa.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Ilmoitukset.
  3. Napauta kategoriaa.
    • Laita ilmoitus päälle siirtämällä valitsin on-asentoon.
    • Laita ilmoitus pois päältä siirtämällä valitsin off-asentoon.

Mahdollisia ilmoituksia

Pyynnöt lisätä kuvia paikoista, joissa olet käynyt

Sinua voidaan pyytää lisäämään esimerkiksi ravintolasta tai baarista ottamiasi kuvia, jos Google arvioi, että ne voisivat kiinnostaa muita.

Kun olet paikassa, josta ei ole vielä lisätty yhtään kuvaa, voit saada myös ilmoituksen.

Kysymyksiä paikoista, joissa olet käynyt
Sinua voidaan pyytää vastaamaan sellaista paikkaa tai yritystä koskeviin kysymyksiin, jossa olet käynyt.

Vinkki: Jos haluat saada näitä ilmoituksia, laita sijaintihistoria päälle.

Vastaukset postaamiisi arvosteluihin

Saatat saada ilmoituksia, kun joku vastaa paikasta tai yrityksestä kirjoittamaasi arvosteluun.

Jos haluat lukea vastauksen, napauta ilmoitusta. Siirryt paikan tietosivulle, jonka yläosasta näet arvostelusi ja siihen liittyvän vastauksen.

Lähellä olevien tapahtumien vaikutus liikenteeseen

Saat ilmoituksia lähellä olevista tapahtumista tai tiesuluista, kun Google Maps arvioi niiden vaikuttavan usein käyttämääsi reittiin.

Jos tiedämme ajoitetusta tapahtumasta, saat siitä hyvissä ajoin ilmoituksen, jotta voit suunnitella vaihtoehtoisen reitin. Jos työmatkasi varrella järjestetään esimerkiksi konsertti, saat siitä ilmoituksen päivää ennen konserttia.

Vinkki: Napauta Tilaa muistutus, niin saat Google Mapsilta muistutuksen tapahtuman lähestyessä, jotta voit halutessasi suunnitella vaihtoehtoisen reitin.
Lähellä oleviin kriiseihin liittyvät navigointivaroitukset
Jos reittisi kulkee sellaisen alueen kautta, johon liittyy jokin kriisi (kuten maanjäristys), Google Maps varoittaa asiasta ennen navigoinnin aloittamista sekä navigoinnin aikana.