Se tåg- och busstider

Du kan se avgångar i kollektivtrafiken i appen Google Maps. För vissa stationer visas avgångstider i realtid och för andra visas en tidtabell för avgångar.

Hitta avgångar i närheten

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobila enhet.
  2. Ange en destination och tryck på Vägbeskrivning Vägbeskrivning.
  3. Tryck på Kollektivtrafik Kollektivtrafik högst upp.
    • För att välja önskat transportsätt och önskad rutt trycker du på Alternativ och sedan Klart.
  4. Scrolla för att se trafikalternativ och avgångstider. Tryck på en rutt för att se vägbeskrivningar.
Tips! När du har valt resa kan du fästa den bland dina vanliga resor genom att trycka på Fäst . Läs mer om att fästa resor och om fliken Kör.

Hitta avgångar från en viss station

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Sök efter stationen eller tryck på den på kartan.

Justera avgångstiden

Om du missar ett tåg eller kommer fram tidigare än väntat kan du välja alternativa avgångar för att justera resan direkt.
Viktigt!  När du väljer en ny avgångstid uppdateras dina aktuella och senare kollektivtrafiktider automatiskt.
  1. Öppna Google Maps-appen Maps på din mobila enhet.
  2. Sök efter destinationen eller tryck på den på kartan.
  3. Ange en destination och tryck på Vägbeskrivning Vägbeskrivning.
  4. Tryck på Kollektivtrafik Kollektivtrafik högst upp.
  5. Ange startplatsen högst upp.
  6. Bekräfta datum och tid för avresan och tryck på önskad rutt. Det visas information om rutten.
  7. Nedanför namnet på avresestationen visas upp till två senare avgångar om de finns tillgängliga.
    • Till exempel kanske du ser informationen ”Även kl. 13.30 och 14.15”.
  8. Tryck på pilen till vänster arrow för att utöka avresealternativen. Maps visar andra avgångstider om de finns tillgängliga.
    • Om du inte hittar tiden du vill ha kan du trycka på Fler avgångar för att se alla tillgängliga avgångstider och reseuppgifter. Tryck på Föregående för att gå tillbaka till avgångstider och göra ditt val.
  9. Välj önskad avgångstid.

Hitta trängselnivåer för stationer

När du reser med kollektivtrafik kan du ibland se hur trångt det är på en viss station. När informationen är tillgänglig hittar du den under namnet på stationen. Informationen baseras på offentlig kollektivtrafikdata.

Vad betyder färgerna och symbolerna?

Grön – i tid, uppdateras i realtid

Orange – tidigare än planerat, uppdateras i realtid

Röd – försenad, uppdateras i realtid

Svart – uppdateras inte i realtid

Försiktighet – vägarbete eller annan försening