Få informasjon om avgangstider for tog og buss

Du kan få informasjon om avgangstider for kollektivtransport i Google Maps-appen. For enkelte stasjoner og holdeplasser vises avgangstidene i sanntid, mens du ser en oversikt over planlagte avgangstider for andre.

Finn avgangstider i nærheten

1. Åpne Google Maps-appen Kart på mobilenheten.
  2. Skriv inn destinasjonen, og trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse.
  3. Trykk på Kollektivtransport Kollektivtransport øverst på skjermen.
    • Du kan velge transportmåten og ruten du foretrekker, ved å trykke på Alternativer og deretter Ferdig.
  4. Rull opp og ned for å se alternativer og ruteplaner for kollektivtransport. Trykk på en rute for å se den aktuelle veibeskrivelsen.
Tips: Etter at du har valgt en tur du ofte tar, kan du feste turen ved å trykke på Fest . Finn ut mer om Dra-fanen og hvordan du fester turer.

Finn avgangstider fra bestemte stasjoner

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Søk etter stasjonen, eller trykk på den på kartet.

Juster avreisetiden

Hvis du mister et tog eller ankommer et sted tidligere enn forventet når du tar kollektivtransport, kan du velge alternative avgangstider for å justere turen der og da.
Viktig: Når du velger et nytt avreisetidspunkt, oppdateres nåværende og fremtidige avgangstider for kollektivtransport automatisk.
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på mobilenheten.
  2. Søk etter ønsket destinasjon, eller trykk på den på kartet.
  3. Skriv inn destinasjonen, og trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse.
  4. Trykk på Kollektivtransport Kollektivtransport øverst.
  5. Skriv inn ønsket avreisested øverst.
  6. Bekreft avgangsdatoen og -klokkeslettet, og trykk på ønsket rute. Nå får du se ruteopplysningene.
  7. Under navnet på avgangsstasjonen finner du opptil to påfølgende avgangstider (hvis de finnes).
    • Du kan for eksempel se «Også kl. 13:30 og 14:15».
  8. For å vise avreisealternativene, trykk på pilen arrow til venstre. Maps viser deg nå andre avgangstider (hvis de finnes).
    • Trykk på Flere avganger hvis du ikke ser ønsket tidspunkt, og gjennomgå alle tilgjengelige avgangstider samt turinformasjonen. Trykk på Tilbake  for å gå tilbake til avgangstidene og velge ønsket tidspunkt.
  9. Velg ønsket avgangstid.

Se hvor fullt det er på stasjonen

Når du reiser med kollektivtransport, kan du i noen tilfeller finne ut hvor fullt det er på den aktuelle stasjonen. Når denne typen informasjon er tilgjengelig, finner du den under navnet på stasjonen. Informasjonen er basert på data om kollektivtransport.

Dette betyr fargene og ikonene

Grønn – i rute og oppdatert i sanntid

Oransje – tidlig ute og oppdatert i sanntid

Rød – forsinket og oppdatert i sanntid

Svart – ikke oppdatert i sanntid

Forsiktig – veiarbeid eller andre forsinkelser