Junien ja bussien lähtöaikojen hakeminen

Voit katsoa julkisen liikenteen lähtöaikoja Google Maps ‑sovelluksesta. Joidenkin joukkoliikenneasemien lähtöajat ovat reaaliaikaisia ja joidenkin aikatauluun perustuvia.

Lähialueen lähtöjen hakeminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps mobiililaitteella.
  2. Lisää määränpää ja napauta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Napauta yläreunasta Julkiset Julkinen liikenne.
    • Jos haluat valita ensisijaisen kulkutavan ja reitin, napauta Asetukset ja sitten Valmis.
  4. Vieritä näyttöä, niin näet julkisen liikenteen vaihtoehdot ja aikataulut. Napauta haluamaasi reittiä, niin saat ohjeet.
Vinkki: Jos haluat reitin valittuasi kiinnittää vakioreittisi, napauta Kiinnitä . Lue lisää reittien kiinnittämisestä ja Lähtö-välilehdestä.

Tietyn aseman lähtöjen hakeminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Hae asemaa tai napauta sitä kartalta.

Lähtöajan muuttaminen

Jos myöhästyt junasta tai olet etuajassa matkustaessasi julkisilla, voit valita vaihtoehtoisia lähtöaikoja ja muokata reittiä lennossa.
Tärkeää: Kun valitset uuden lähtöajan, nykyiset ja tulevat matka-ajat päivittyvät automaattisesti.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps mobiililaitteella.
  2. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalta.
  3. Lisää määränpää ja napauta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  4. Napauta yläreunasta Julkiset Julkinen liikenne.
  5. Lisää lähtöpaikka yläosaan.
  6. Vahvista lähtöpäivä ja ‑aika ja napauta haluamaasi reittiä. Reittitiedot tulevat näkyviin.
  7. Lähtöaseman alla on enintään 2 myöhempää lähtöaikaa, jos myöhempiä lähtöaikoja on tarjolla.
    • Siinä voi lukea esimerkiksi "Myös klo 13.30 ja 14.15".
  8. Voit tuoda lisää lähtövaihtoehtoja näkyviin napauttamalla vasemmalla olevaa nuolta arrow. Maps näyttää muita lähtöaikoja, jos niitä on.
    • Jos et löydä sopivaa aikaa, napauta Enemmän lähtöjä ja käy läpi kaikki lähtöajat ja reittivaihtoehdot. Napauttamalla Takaisin pääset takaisin lähtöaikoihin, jotta voit halutessasi muuttaa valintaasi.
  9. Valitse haluamasi lähtöaika.

Asemien matkustajamäärät

Matkustaessasi julkisessa liikenteessä voit saada tietoja siitä, kuinka ruuhkaista eri asemilla on. Jos tietoja on saatavilla, ne näkyvät aseman nimen alapuolella. Tiedot perustuvat julkisen liikenteen dataan.

Värien ja kuvakkeiden merkitykset

Vihreä – aikataulussa, päivittyy reaaliajassa

Oranssi – etuajassa, päivittyy reaaliajassa

Punainen – myöhässä, päivittyy reaaliajassa

Musta: ei päivity reaaliajassa

Varoitus – tietöitä tai muita viivästyksiä