Junien ja bussien lähtöaikojen tarkistaminen

Voit katsoa julkisen liikenteen lähtöaikoja Google Maps ‑sovelluksesta. Joiltakin joukkoliikenteen asemilta näytetään reaaliaikaiset lähtöajat, kun taas joiltakin näytetään lähtöaikataulut.

Lähialueen lähtöjen katsominen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Lisää määränpää ja napauta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Napauta näytön yläreunasta Julkinen liikenne Julkinen liikenne.
  4. Valinnainen: Napauta Asetukset ja valitse ensisijainen kulkutapa ja reitti ja sitten Valmis
  5. Vieritä sivua ylös ja alas, niin näet julkisen liikenteen yhteydet ja aikataulut. Napauta haluamaasi reittiä, niin saat ohjeet.

Vinkki: Lisää Googlen joukkoliikenteen lähtöjen widget aloitusnäytöllesi, niin näet lähialueen julkisen liikenteen asemien seuraavat lähdöt.

Aseman ruuhkatasot

Kun matkustat julkisella liikenteellä, voit saada tietoja aseman ruuhkatilanteesta. Ruuhkataso näkyy aseman nimen alapuolella, jos tiedot ovat saatavilla. Tiedot perustuvat julkisen liikenteen dataan.

Tietyn aseman lähtöjen katsominen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Hae asemaa tai napauta sitä kartalta.

Värien ja kuvakkeiden merkitykset

Vihreä – aikataulussa, päivittyy reaaliajassa

Punainen – myöhässä, päivittyy reaaliajassa

Musta: ei päivity reaaliajassa

Varoitus – tietöitä tai muita viivästyksiä

Googlen julkisen liikenteen lähtöjen widgetin lisääminen iPhoneen tai iPadiin

Alla olevat ohjeet koskevat iOS 11:tä ja sitä uudempia versioita.

Lisäämällä Googlen julkisen liikenteen lähtöjen widgetin näet lähialueen julkisen liikenteen asemien seuraavat lähdöt. Toimi seuraavasti:

1. Pyyhkäise iPhonen tai iPadin lukitusnäyttöä oikealle niin, että widget-luettelo tulee näkyviin.
  2. Vieritä näytön alareunaan ja napauta Muokkaa.
    Pyyhkäise ylös Napauta Muokkaa
  3. Napauta Lisää LisääGooglen julkisen liikenteen lähdöt Maps.
    Lisää widget.
  4. Napauta Valmis. Kun widget on lisätty, seuraavat lähdöt näkyvät aloitusnäytöllä.