Ulike typer bedriftssammendrag på Google Maps

Det finnes tre typer korte bedriftssammendrag du kan komme til å se på Google Maps: bedriftsbeskrivelser, redaksjonelle sammendrag og tekstutdrag fra anmeldelser.

Bedriftsbeskrivelser

Bedriftsbeskrivelser skal fortrinnsvis by på informasjon om bedriften, ikke salg, priser eller kampanjer.

Bedrifter kan endre beskrivelsene sine som vises på Maps. Du kan legge til informasjon du mener kundene kan ha nytte av, for eksempel

• det bedriften tilbyr
  • det som skiller denne bedriften fra andre bedrifter
  • bedriftens historie

Redaksjonelle sammendragEditorial summaries

Forfatterne våre skriver redaksjonelle sammendrag for å gi deg et øyeblikksbilde av populære bedrifter. Disse sammendragene er fraser eller setninger – som i eksempelet på kartet ovenfor: «Southwestern fare in a modern setting» (sørvestlig amerikansk mat i moderne omgivelser) – du kan finne når du klikker på bedrifter på Maps.

Redaksjonelle sammendrag vises på kartet eller sammen med informasjon fra anmeldelser og vurderinger, som i «Sammendrag av anmeldelser»-delen.

Viktig: I motsetning til bedriftsbeskrivelser kan du ikke endre redaksjonelle sammendrag.

Tekstutdrag fra kundeanmeldelser

Mange ulike kundeanmeldelser kan inneholde lignende søkeord, uttrykk og informasjon. Data fra disse anmeldelsene kan brukes til å fremheve bestemte aspekter ved bedriften din. Dette gjøres via stedsemner eller tekstutdrag fra anmeldelser.

Stedsemner

Potensielle kunder kan finne hovedtemaene for bedriften din gjennom stedsemner. Disse hovedtemaene er basert på anmeldelsene av bedriften.

Alle bedrifter som har tilstrekkelig mange anmeldelser av høy kvalitet, kan med fordel bruke stedsemner.

Viktig: Hvis bedriften din ikke bruker stedsemner, kan ikke Google opprette slike på forespørsel.

Sånn fungerer det

Stedsemnene er basert på data fra anmeldelsene av bedriften din. Ut fra disse dataene, altså konsis informasjon og søkeord kundene fremhever om bedriften, utledes det emner. Bedrifter må oppnå et tilstrekkelig antall kundeanmeldelser før det genereres emner.

Bedriftseiere trenger ikke å administrere stedsemner – emnene er nemlig basert på kundenes anmeldelser. Sånn kan du få mest mulig ut av stedsemner:

• Krenkende anmeldelser kan føre til krenkende temaer. Hvis emnet av en eller annen grunn er krenkende, bør bedriftseiere rapportere de aktuelle anmeldelsene.
  • Brukere kan fortsatt åpne bedriftsprofilen for en bestemt bedrift og gå gjennom alle anmeldelsene.
  • For å filtrere anmeldelser etter stedsemner må brukerne klikke på ulike emner.
  • Stedsemner kan vise en majoritetsvurdering basert på vurderingene i de underliggende anmeldelsene.
Tekstutdrag fra anmeldelser

Review snippets

I tekstutdrag fra anmeldelser vises søkeordene som oftest går igjen i sitater fra folk som anmelder den aktuelle bedriften på Google. Disse tekstutdragene velges ut av en algoritme.

De aller vanligste ordene og uttrykkene forbundet med en bedrift er fremhevet i fet skrift. Under hvert tekstutdrag kan du se hvor mange andre brukere som har nevnt disse termene i anmeldelsene sine.

Hvis bedriften din har stedsemner, kan de opprette noen av tekstutdragene fra anmeldelsene. I slike tilfeller kan du velge et tekstutdrag og bli ført videre til alle anmeldelsene relatert til det aktuelle emnet. Tekstutdrag fra anmeldelser som vises om enkelte bedrifter, kan variere ut fra de aktuelle språkene, enhetene, stedene eller plattformene de åpnes på.

Tekstutdrag fra hotellanmeldelser

Enkelte hoteller har sammendrag av anmeldelser som er lisensiert av TrustYou. TrustYou er en tredjepart som oppretter sammendrag av anmeldelser og genererer samlede poengvurderinger med utgangspunkt i anmeldelser fra ulike kilder på nettet.

Hotel review snippets

Du kan se anmeldelser fra både Google-brukere og tredjepartsleverandører i delen med samlede hotellanmeldelser, som bare er tilgjengelig på Google Maps på datamaskiner. Med en samlet liste over anmeldelser kan brukerne treffe enda mer veloverveide beslutninger om hoteller – rett fra Maps.

Alle hoteller som samarbeider med en av tredjepartsleverandørene, kan bli vist i delen med samlede hotellanmeldelser. Vi krever ikke at du har en bedriftsprofil på Google.

Viktig: Vi kan ikke gi deg en uttømmende liste over kvalifiserte tredjepartsleverandører.

Rapportér uriktige bedriftssammendrag

Google har som mål å vise korrekte, oppdaterte, korte sammendrag av bedrifter. Vi fjerner ikke uklare eller negative sammendrag. Vi fjerner bare slikt som

• søkeord og tekstutdrag fra anmeldelser tilknyttet urelaterte steder
  • redaksjonelle sammendrag som beskriver tjenester bedriften ikke tilbyr

Hvis du ønsker å rapportere en beskrivelse som inneholder én av eller begge feiltypene, ber vi deg om å kontakte oss, slik at vi kan gjennomgå den.

Finn ut mer om retningslinjene for anmeldelser av lokale bedrifter.