Skicka vägbeskrivningar till din bil, telefon eller surfplatta

Du kan skicka en plats som du hittar på Google Maps på datorn till din mobil eller surfplatta. Om din bil kan ta emot vägbeskrivningar, som vissa bilar från MINI och Toyota, kan du skicka en vägbeskrivning till bilen.

Steg 1: Lägg till din enhet eller bil

Lägg till din telefon eller surfplatta

Se till att du är inloggad på Google Maps på samma konto på

• datorn du använder
  • telefonen eller surfplattan. Tryck på Aktivera aviseringar om du ombeds att göra det.

Lägg till din bil

1. Besök google.com/maps/sendtocar.
  2. Klicka på Logga in högst upp till höger och ange dina kontouppgifter.
  3. Klicka på Lägg till bil eller GPS-enhet.
  4. Välj biltillverkare och ange ditt konto-id, som du hittar genom att logga in på biltillverkarens webbplats.
  5. Valfritt: Om du vill göra det enklare att hitta bilen nästa gång kan du ge den ett namn.
  6. Klicka på OK. Klicka på Lägg till en annan bil eller GPS-enhet om du vill göra detta.

Steg 2: Skicka en plats

1. Öppna Google Maps på en dator. De här stegen kanske inte fungerar om du använder Maps i en mobilwebbläsare eller i en äldre webbläsare eller ett äldre operativsystem.
  2. Leta reda på platsen du vill skicka.
  3. Klicka på Skicka till din telefon under sökrutan. Välj ett alternativ:
  4. Du får ett meddelande på mobilen eller surfplattan eller i bilen.

Åtgärda ett problem

Enheten visas inte i listan

Om du inte ser din telefon eller surfplatta när du klickar på Skicka till din telefon:

• Kontrollera att du är inloggad på Google Maps med samma konto på datorn och på den mobila enheten.
  • Se till att du har den senaste versionen av Google Maps.

Det kom ingen avisering till min telefon eller surfplatta

Jag ser inte alternativet Skicka till din telefon

Prova de här stegen:

1. Kontrollera att du har aktiverat aviseringar.
  2. Vänta några sekunder.
  3. Läs in Google Maps på datorn och försök igen.

Maps fungerar inte i min bil

Kontrollera att bilen fungerar med den här funktionen. Här är en lista med bilar som har stöd för funktionen, men tänk på att tillgängligheten kan variera i olika länder:

• Audi
  • BMW
  • Infiniti
  • Kia UVO
  • MINI
  • Nissan
  • Toyota

Kontakta biltillverkaren om du behöver hjälp.