Google Maps ‑reittiohjeiden jakaminen, lähettäminen ja tulostaminen

Voit jakaa Google Mapsista löytämäsi reittiohjeet muille laitteille tai ihmisille. Voit myös tulostaa reittiohjeet.

Ratkaisuja reittiohjeiden lähettämiseen liittyviin ongelmiin

Puhelimen tai tabletin näyttäminen vaihtoehdoissa

Jos puhelimesi tai tablettisi ei näy, kun valitset Lähetä puhelimeen :

• Varmista, että käytössäsi on Google Maps ‑sovelluksen uusin versio.
  • Varmista, että olet kirjautunut Google Mapsiin samalla tilillä tietokoneella ja mobiililaitteella.
    • Kirjautuminen tietokoneella:
      1. Siirry tietokoneellasi Googleen.
      2. Valitse oikeasta yläkulmasta Kirjaudu sisään.
    • Sisäänkirjautuminen puhelimella tai tabletilla:
      1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
      2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten Kirjaudu tilillesi.
Ilmoituksen saaminen puhelimeen tai tablettiin
Etsi reittiohjeiden lähettäminen puhelimeen tai tablettiin

Jos Lähetä puhelimeesi ‐vaihtoehtoa  ei näy:

Reittiohjeiden lähettäminen puhelimeen tai tablettiin

Tärkeää: Varmista, että olet kirjautunut samalle tilille tietokoneella ja puhelimella tai tabletilla. Jos sinua pyydetään laittamaan ilmoitukset päälle puhelimella tai tabletilla, napauta Laita ilmoitukset päälle.

Voit lähettää tietokoneella hakemasi reittiohjeet puhelimeen tai tablettiin. Jos haluat lähettää reittiohjeita puhelimeen tai tablettiin, sinulla ei voi olla useita määränpäitä.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Lisää haluamasi sijainnit.
  4. Valitse reitti.
  5. Valitse Lähetä puhelimeen .
  6. Valitse se laite tai sähköpostiosoite, johon haluat lähettää reittiohjeet.

Reittiohjeiden jakaminen muille

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa Reittiohjeet Reittiohjeet
  3. Lisää haluamasi sijainti.
  4. Valitse reitti.
  5. Klikkaa Jaa Jaa.
  6. Valitse jokin näistä:
    • Jos haluat jakaa linkin sähköpostitse tai tekstiviestinä: Klikkaa Lähetä linkki ja sitten Kopioi linkki.
    • Jos haluat jakaa linkin sosiaalisen median kautta: Klikkaa Lähetä linkki ja valitse sovellus, jolla haluat jakaa linkin.
    • Jos haluat jakaa linkin verkkosivun kautta: Klikkaa Upota kartta ja sitten Kopioi HTML.

Kartan tai reittiohjeiden jakaminen muille

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Siirry siihen kartan osaan, jonka haluat jakaa.
  3. Klikkaa vasemman yläkulman valikkokuvaketta Valikko
  4. Valitse Jaa tai upota kartta.
  5. Valitse jokin näistä:
    • Jos haluat jakaa linkin sähköpostitse tai tekstiviestinä: Klikkaa Lähetä linkki ja sitten Kopioi linkki.
    • Jos haluat jakaa linkin sosiaalisen median kautta: Klikkaa Lähetä linkki ja valitse sovellus, jolla haluat jakaa linkin.
    • Jos haluat jakaa linkin verkkosivun kautta: Klikkaa Upota kartta ja sitten Kopioi HTML.

Vinkki: Et voi jakaa karttaa, joka sisältää tallennettuja sijainteja tai etäisyydenmittauksen, etkä kuvaa itse kartasta Google Mapsista.

Reittiohjeiden tulostaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Lisää haluamasi sijainti.
  4. Valitse reitti.
  5. Klikkaa Tulosta Print Icon.
  6. Valitse Tulosta teksti ja kartat tai Tulosta vain teksti.
  7. Klikkaa Tulosta.