De Google Assistent gebruiken terwijl je navigeert

Je kunt naar informatie zoeken en taken uitvoeren met de Google Assistent terwijl je rijdt. Je kunt de Assistent vragen stellen en opdrachten geven in Google Maps, zodat je je kunt concentreren op de weg.

Opmerking: Deze functie is niet in alle talen en landen/regio's beschikbaar.

Met de Assistent in de rijstand kun je acties uitvoeren terwijl je rijdt. Met je stem kun je berichten lezen en sturen, bellen of media bedienen.

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.

Wat je nodig hebt

Een Android-telefoon met:

• Android 9.0 of hoger
  • 4 GB RAM of meer
  • Alleen staande stand
  • Locatie in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Mexico, Spanje, Verenigd Koninkrijk of Verenigde Staten

Tips:

• Zet je telefoon vast als je de Assistent in de rijstand gebruikt voor je eigen veiligheid en gemak.
  • Zo kun je berichtmeldingen krijgen:
    • Tik op Instellingen Settings en dan Apps en meldingen en dan Geavanceerd en dan Speciale app-toegang en dan Toegang tot meldingen en dan Google.
    • Zet Toegang tot meldingen toestaan aan.
  • Bellen en berichten sturen naar je contacten: Geef je apparaat toegang tot je contacten.

Turn on or off Driving mode in Google Maps

1. On your Android phone or tablet, open the Google Maps app Maps.
  2. Tap your profile picture or initial Accounticoon en dan Settings Settings en dan Navigation settings en dan Google Assistant settings.
  3. Turn on or off Driving mode.

Praten tegen de Google Assistent

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Navigeer naar een plaats.
  3. Tik op de microfoon Microfoon.
  4. Vraag de Google Assistent om hulp met een bepaalde taak.

Belangrijk: De Google Assistent is momenteel niet beschikbaar voor CarPlay.

Hulp krijgen van de Google Assistent

Tip: Voor antwoorden op internet kun je meer informatie krijgen door de Google Assistent-app te openen.

• 'Ik doe een gok.'
  • 'Wat voor weer is het?' of 'Wat voor weer is het in Eindhoven?'
  • 'Wanneer is mijn volgende vergadering?'

Reizen en plaatsen in de buurt

• 'Tankstations in de buurt.'
  • 'Hoe laat sluit [naam van de plaats]?'
  • 'Laat me een routeoverzicht zien' of 'Laat me alternatieve routes zien.'

Routes en navigatie

• 'Waar is de volgende bocht?' of 'Volgende stap.'
  • 'Hoe laat kom ik aan?'
  • 'Hoe is het verkeer naar huis?'
  • 'Geef verkeer weer' of 'Verberg verkeer.'
  • 'Geef satellietweergave weer' of 'Verberg satellietweergave.'
  • 'Vermijd tolwegen' of 'Sta tolwegen toe.'
  • 'Zet het geluid van spraakbegeleiding uit' of 'Zet het geluid van spraakbegeleiding aan.'
  • 'Centreer opnieuw.'
  • 'Geef een routebeschrijving weer.'
  • 'Vermijd snelwegen' of 'Sta snelwegen toe.'
  • 'Wat is mijn bestemming?' of 'Hoe ver is mijn bestemming?'
  • 'Sluit navigatie af.'
  • 'Waar ben ik?'
  • 'Zijn we er al?'
  • 'Help.'

Je kunt de Google Assistent ook om informatie en hulp met dagelijkse taken vragen. Informatie over wat u nog meer kunt vragen.