Google Assistantin käyttäminen navigoinnin aikana

Google Assistantin avulla voit hakea tietoa ja hoitaa asioita ajon aikana. Esitä sille kysymyksiä ja pyydä sitä tekemään asioita Google Mapsissa, niin voit keskittyä ajamiseen.

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikilla kielillä ja alueilla.

Tärkeää: Kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä, kaikissa maissa tai kaikilla soveltuvilla Android-laitteilla.

What you need

Tarvitset Android-puhelimen, joka

• käyttää Android 9.0:aa tai sitä uudempaa versiota
  • sisältää vähintään 4 Gt RAM-muistia
  • sisältää muotokuvatilan
  • sijaitsee Australiassa, Espanjassa, Intiassa, Italiassa, Kanadassa, Meksikossa, Ranskassa, Saksassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Yhdysvalloissa.

Vinkkejä:

• Turvallisen ja mukavan ajon takaamiseksi suosittelemme telakoimaan puhelimen Assistantin ajotilaa käytettäessä.
  • Jos haluat saada viesti-ilmoituksia, tee näin:
    • Napauta Asetukset Settings ja sitten Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Lisäasetukset ja sitten Sovellusten erikoiskäyttö ja sitten Pääsy ilmoituksiin ja sitten Google.
    • Laita Salli pääsy ilmoituksiin päälle.
  • Puheluiden soittaminen ja viestien lähettäminen yhteystiedoissa oleville henkilöille: Myönnä lupa laitteen yhteystietojen käyttämiseen.

Turn on or off Driving mode in Google Maps

1. On your Android phone or tablet, open the Google Maps app Maps.
  2. Tap your profile picture or initial Tiliympyrä ja sitten Settings Settings ja sitten Navigation settings ja sitten Google Assistant settings.
  3. Turn on or off Driving mode.

Google Assistantille puhuminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla. Jos et ole ennen käyttänyt Google Assistantia, tee tarvittavat alkuvalmistelut.
  2. Navigoi haluamaasi paikkaan. Voit myös sanoa "Ok Google, navigate home" (Ok Google, navigoi kotiin).
  3. Kun olet navigointitilassa, sano "Ok Google" tai napauta Assistantin mikrofonia Mikrofoni.
  4. Pyydä Google Assistantia tekemään jotakin.

Näin pyydät apua Google Assistantilta

• "Call Mom" (Soita äidille)
  • "Send a text to Larry" (Lähetä Larrylle tekstiviesti)
  • "I'm feeling lucky" (Kokeilen onneani)
  • "What's the weather like?" (Millainen sää on?) tai "How's the weather in Helsinki?" (Millainen sää on Helsingissä?)
  • "Play some jazz" (Soita jazzia) tai "Stop playing music" (Lopeta musiikin soittaminen)
  • "When's my next meeting?" (Koska on seuraava kokous?)

Liikenne ja lähellä olevat paikat

• "What road is this?" (Mikä tie tämä on?)
  • "Gas stations nearby" (Huoltoasemat lähistöllä)
  • "When does [name of place] close?" (Milloin [paikan nimi] sulkeutuu?)
  • "Show route overview" (Näytä yleiskuva reitistä) tai "Show alternate routes" (Näytä vaihtoehtoiset reitit)
  • "Restaurants nearby" (Ravintolat lähistöllä)

Reittiohjeet ja navigointi

• "What’s my next turn?" (Mikä on seuraava käännös) tai "Next step" (Seuraava vaihe)
  • "How long until I get there?" (Kuinka pitkän ajan kuluttua olen perillä?)
  • "How's traffic ahead?" (Millainen liikenne tiellä on?) tai "How's traffic to home?" (Millainen liikenne kotimatkalla on?)
  • "Show traffic" (Näytä liikenne) tai "Hide traffic" (Piilota liikenne)
  • "Show satellite view" (Näytä satelliittinäkymä) tai "Hide satellite view" (Piilota satelliittinäkymä)
  • "Avoid tolls" (Vältä tiemaksuja) tai "Enable tolls" (Salli tiemaksut)
  • "Mute voice guidance" (Mykistä puheohjaus) tai "Unmute voice guidance" (Poista puheohjauksen mykistys)
  • "Recenter" (Keskitä uudelleen)
  • "Show list of directions" (Näytä reittiohjelista)
  • "Avoid highways" (Vältä valtateitä) tai "Enable highways" (Salli valtatiet)
  • "What’s my destination?" (Mikä on määränpääni?) tai "How far is my destination?" (Kuinka kaukana määränpääni on?)
  • "Exit navigation" (Poistu navigoinnista)
  • "Where am I?" (Missä olen?)
  • "Are we there yet?" (Olemmeko jo perillä?)
  • "Help" (Tarvitsen ohjeita)

Voit myös pyytää Google Assistantilta tietoja tai apua arjen askareisiin. Katso, mitä muuta voit pyytää.