Google My Maps is geüpgraded

Als u in het verleden aangepaste kaarten heeft gemaakt, heeft u nu een nieuwe, uitgebreidere versie van Google My Maps.

Net als met de klassieke versie van My Maps kunt u plaatsen, routebeschrijvingen, foto's, video's en nog veel meer opslaan. Maar er zijn ook nieuwe functies:

• Uw kaart delen net zoals u Google-documenten deelt.
  • Andere kleuren gebruiken om onderdelen van uw kaart meer te laten opvallen.
  • Direct op de kaart labels toevoegen aan uw elementen.
  • Locaties importeren uit een spreadsheet.
  • Uw plaatsen in verschillende lagen onderbrengen.

Ga naar My Maps

Wat houdt dit in voor mij?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn gegevens ook buiten My Maps gebruiken?

U kunt uw kaart exporteren als KML-bestand. Deze bestandsindeling wordt gebruikt om geografische gegevens weer te geven. Als u uw kaarten heeft geüpgraded, kunt u ervoor kiezen uw gegevens uit de klassieke versie van My Maps (van vóór de upgrade) of de geüpgradede, nieuwe versie van My Maps te exporteren.

U kunt uw oorspronkelijke kaartgegevens (van vóór de upgrade) als KML-bestand downloaden tot uiterlijk 1 juni 2015.

Uw bestanden downloaden

1. Open de nieuwe versie van My Maps.
  2. Klik op Een kaart openen om de kaart te kiezen met de gegevens die u wilt exporteren.
  3. Klik op het mappictogram folder
  4. Uw bestanden downloaden:
    • Klik op Exporteren naar KML om de huidige kaart te exporteren.
    • Klik op Gegevens uit klassieke versie van My Maps downloaden.
  5. Kies welke lagen u wilt exporteren en klik op Verzenden.

In de nieuwe versie van My Maps kunt u KML-bestanden exporteren en importeren.

Mijn kaart ziet er anders uit. Wat is er gebeurd?

Sommige van uw elementen zijn mogelijk aangepast zodat ze in My Maps passen.

• Routes voor routebeschrijvingen:
    • Bepaalde loop- of fietsroutes voor routebeschrijvingen hebben mogelijk te veel punten en kunnen de limiet voor My Maps overschrijden. Deze routes zijn omgezet in een autoroute.
  • HTML en tekst met opmaak:
    • Zichtbare tekst in de informatievensters in My Maps wordt weergegeven als platte tekst. In My Maps is er geen tekst met opmaak beschikbaar.
    • In My Maps worden links, tabellen en regeleinden uit uw geüpgradede kaarten weergegeven.
    • Overige HTML-opmaak wordt niet weergegeven.
  • Afbeeldingen en video's:
    • In My Maps worden afbeeldingen en ingesloten YouTube-video's uit uw geüpgradede kaarten weergegeven.
    • Niet-YouTube-video's uit uw geüpgradede kaarten worden weergegeven als links waarop u in My Maps kunt klikken.

Als op uw kaart meer dan 1000 plaatsen, lijnen of vormen zijn opgeslagen:

• Als uw kaart 1000 of minder elementen bevat, zijn alle elementen geüpgradedd.
  • Als uw kaart tussen 1000 en 10.000 elementen bevat:
    • Als u de gratis versie van My Maps gebruikt, zijn al uw kaartelementen geüpgraded. U kunt die elementen bewerken en verwijderen, maar u kunt geen nieuwe elementen toevoegen. Als u een element verwijdert, kunt u het niet terugzetten met de knop 'Ongedaan maken' in de nieuwe versie van My Maps.
    • Als u vóór 3 december 2014 (de datum waarop Pro-elementen aan de gratis versie van My Maps zijn toegevoegd) My Maps Pro gebruikte, zijn alle kaartelementen geüpgraded. Alle elementen kunnen worden bewerkt en verwijderd, en u kunt in totaal maximaal 10.000 nieuwe elementen toevoegen.
  • Als uw aangepaste kaart meer dan 10.000 elementen bevat:
    • Als u de gratis versie van My Maps gebruikt, zijn de eerste 10.000 elementen van uw kaart geüpgraded. Eventuele overige elementen (buiten die 10.000) zijn niet in uw kaart opgenomen. De geüpgradede elementen kunnen worden bewerkt en verwijderd, maar u kunt geen nieuwe elementen aan uw kaart toevoegen. Als u een element verwijdert, kunt u het niet terugzetten met de knop 'Ongedaan maken' in My Maps.
    • Als u vóór 3 december 2014 (de datum waarop Pro-elementen aan de gratis versie van My Maps zijn toegevoegd) My Maps Pro gebruikte, kunnen alle geüpgradede elementen worden bewerkt en verwijderd, en kunt u in totaal maximaal 10.000 nieuwe elementen toevoegen.

Er gelden ook enkele beperkingen voor het aantal routes voor routebeschrijvingen:

• Voor de nieuwe versie van My Maps zijn de negen als eerste opgeslagen routes elk geüpgraded naar een afzonderlijke, individuele laag met een routebeschrijving.
  • Routes die u na de eerste negen heeft opgeslagen, zijn geüpgraded en in de eerste laag van uw kaart ondergebracht met andere elementen. Wanneer het maximale aantal is bereikt, kunt u geen nieuwe lagen met een routebeschrijving meer toevoegen.
  • Als u de geüpgradede versie wilt vergelijken met de klassieke versie van My Maps, kunt u altijd de gegevens uit de (originele) klassieke versie van My Maps downloaden.

Hoe zit het met de mensen die ik heb toegevoegd om samen met mij kaarten te bewerken? Moet ik de kaart opnieuw delen?

Ten aanzien van de mensen die u heeft toegevoegd om de kaart te bekijken, verandert er niets. Als u echter mensen heeft toegevoegd om uw kaart te bewerken, kan het nodig zijn de kaart opnieuw met hen te delen. Als u de eigenaar van de kaart bent, kunt u de instellingen voor delen wijzigen in de nieuwe versie van My Maps:

1. Open de nieuwe versie van Google My Maps.
  2. Klik op Een kaart openen.
  3. Kies de kaart die u wilt delen.
  4. Klik op de groene knop Delen.
  5. Typ de e-mailadressen van de mensen waarmee u de kaart wilt delen in het tekstvak onder 'Mensen toevoegen'. U kunt één persoon of een mailinglijst toevoegen of kiezen uit uw contacten.
  6. Kies het toegangsniveau in het dropdown-menu naast elke bijdrager: 'Mag weergeven' of 'Mag bewerken'.
  7. Klik op Delen en opslaan.
Hoe zit het met kaarten die zijn ingesloten in mijn website?

Kaarten die in uw website zijn ingesloten, zijn geüpgraded en worden in de nieuwe versie weergegeven. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Wat is er gebeurd met de aangepaste kaarten die ik als bladwijzer heb opgeslagen in Mijn plaatsen?

In de klassieke versie van My Maps kunt u door andere gebruikers gemaakte aangepaste kaarten met een bladwijzer markeren. Deze kaarten zijn gemarkeerd met het label 'Kaart met bladwijzer' naast de kaarttitel.

De kaarten die u met een bladwijzer heeft gemarkeerd, zijn bij de upgrade niet gemigreerd naar de nieuwe versie van My Maps. U kunt de kaarten echter markeren met een bladwijzer in uw browser, zodat u ze ook in de toekomst makkelijk kunt openen. Een bladwijzer voor My Maps toevoegen in Chrome:

1. Open de nieuwe versie van Google My Maps.
  2. Klik op Een kaart openen.
  3. Kies de kaart die u wilt markeren met een bladwijzer.
  4. Gebruik de sneltoetsen Ctrl+D of ⌘+D (op een Mac) of klik op de knop met de ster in de rechterbovenhoek.

U kunt een openbare kaart ook markeren met een bladwijzer door de kaart te openen met de URL:

1. Open de kaart met de URL, bijvoorbeeld 'http://maps.google.com/maps/1234'.
  2. Klik op Bladwijzers in het Chrome-menu boven aan uw scherm.
  3. Klik op Bladwijzer instellen voor deze pagina.
Wat zijn de gevolgen voor de privacy van mijn kaarten?

Alle kaarten die in de klassieke versie van My Maps privé waren, blijven privé in de nieuwe versie van My Maps. Als u een kaart maakt in de nieuwe versie van My Maps, is de kaart standaard privé.

Kaarten die in de klassieke versie van My Maps openbaar waren, zijn standaard openbaar in de nieuwe versie van My Maps. Als u besluit om deze instellingen voor delen te wijzigen, kunnen er problemen optreden als anderen de kaarten hebben ingesloten of gemarkeerd met een bladwijzer.

Laura is Google Maps-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig